cok baydi mac ya hic izleyesim gelmiyor
cok baydi mac ya hic izleyesim gelmiyor
Gökhan Zan'da uzun süre forma giyemediğinden bir dikkatsizlik var. İlk yarıda Halil'i hiç beğenmedim. Saçma sapan işler yaptı. Keza Yıldıray'da. Bakalım 2. yarıda ne olacak.![]()
I'm back...
Orkun ile Isaksson arasındaki farkı da rahatça görebiliyoruz bu maçta. Isaksson önündeki defansa güven veriyor bence. Şimdiye kadarki pozisyonlarda gayet başarılı hamleler yaptı.
Sol taraf:Ugur-Arda oldu..
Arda giriyor ozaman Ugur'un girmesi hata oldu..Rakip orayı koridor gibi kullanmaya basladı.Soldan Etkili orta gelirse gol yiyebiliriz..Dikkat etmemiz lazım..
Mehmet Topuz'un girmesi iyi oldu. Canlandırır inşallah maçı.Volkan iyi oynuyor. Arda'da sol kanadı canlandırdı.
I'm back...
Maç baydı ya...Çok sıkıcı geçiyo kör dövüşü
Hakan Şükür ve Ümit Karan gibi oyuncuları kesip Mehmet Yıldız gibi bir oyuncuyu oynatan Fatih Terim'i kınıyorum. Mehmet Topal seçimi ayrı bir hata. Fatih Terim gözümden düşmüştü ama bugün tam olarak sildim. Benim için bitmiştir...
Off kendim jiletleyecem yahu.Bu nasıl maç böyle.
Bu arada maçın başlarında "Bobo-Bobo-Bobo" diye tezahürat yapan taraftarları kınıyorum.![]()
I'm back...
Mac gercekten baydı... Bi ara ataklar geliştirdik ama İsaksson kurtardı.
dipnot: bi ara taraftarlar bobo diye bagırıyorlardı ne alakaysa![]()
ATV'de maç işkence gibi, ekranın yarısı reklam yarısı maç. Maça gelince Emre'nin güzel pasları ve güzel hareketleri dışında futbol adına pek birşey yoktu. Göze batan isimler ise Emre ve Volkan. Son olarak; Maçtan önce kapalı tribünün ortasındaki bazı kendini bilmezler Milli maça geldiklerini bilmeden gelmişler galiba, Fenerbahçe aleyhine küfür Milli maçta ne demektir ? Ayrıca oraya Milli Takım formasıyla gelen Tümer Metin'e sataşmalar da cabası. Yazık.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Maç hakkında bir şey söylemiyorum çok sıkıcıydı.Yalnız tribüne laf eden arkadaşlara cevap vermek istiyorum.Maçın başlarında hazırlık maçı olmasına rağmen ne kadar istekli bir taraftar olduğunu gördük.Ama açık tribüne olsun,kapalı alta olsun ne kadar bağırdılar destek vermeleri için.Baktılar kimse iplemiyor kafasına göre takıldılar.Hee bu tezahüratları doğru buluyormuyum.Tabi ki de hayır...
Türkiye son aylarda hangi macı stres altında oynamadan kazanmış ki koskoca İsveç karşısında rahat oynasın.Ama iyi tarafından bakarsak bu stres Fatih Hoca isterse cok iyi yönledirilebilir.2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finallerinde bu stres altında maç yapmak Türkiye'mize çok büyük yararlar sağlayabilir.Ayrıca genç yeteneklerin gelişmesinde stres baş etmendir..
Maç hiç zevk vermedi.Eskiden milli takımı izlerken içimde bir his oluşurdu.Şimdi ise hiç birşey hissetmiyorum.Milli takım resmen birkaç kişini çöplüğü haline gelmiş.Formsuz takımında oynamayan insanlar ilk 11de başlıyor.Belirli bir kadro düzen taktik yok takımda.Biran önce çözüm bulunması gerek yoksa euro 08 de çok büyük hüsrana uğrayabiliriz.Ayrıca Ardayı Mehmet Topuzu yedek bırakan Terimi kınıyorum.
Tribünleri kınıyorum. Artık hazırlık maçlarını, Adana, İzmir, Ankara, Bursa gibi stadlarda yapıp. Bu oyuncuları o stadlarda taraftar önünde izletmek gerekiyor. Her maçımız İstanbul'da oluyor.
Takım oyunu oynamıyoruz. Oyuncular birbirini tanımıyor. Yerine giren bir oyuncu oyuna soğuk davranıyor. Bireysel yetenekler ile ayakta duruyoruz. Ama bu yetenekler Portekiz ve Çek Cumhuriyeti karşısında bizi zafere taşımaz. Takım oyunu oynamamız gerekli, bunu içinde bu kadro çok sık maç yapmalı. Ama artık önümüzde Avrupa Kupası için dört maç kaldı.
Arda bu takımda banko olmalı göbeğe yakın sol kanat oyuncusu olması lazım... Tuncay da sağ tarafta... Hamit ya da Tuncay değişmeli oynayacak ya da Arda-Tuncay ama Arda kesin oynamalı... Yaıldıray 2OO2'de kinden iz yok çok maç eksiği var umarım yaza kadar toparlar... Defans ve kaleci belli... Forvette Nihat as birde değişmeli 2.adam olması lazım...
Mac kötüydü ve zevksizdi. Ilk yari kötü oynadik, ikinci yari degisikliklerle beraber biraz toparlandik. Milli Takim simdiye kadar hicbir hazilkik macinda iyi oynadigini da görmedim ve herhalde bu degismez. Mentalite olarak bu tür maclara iyi hazirlanamiyoruz ve bunun degisicegi de benzemiyor. Ilk 11´de yerini garanti gören oyuncular da zaten kendilerini fazla yormuyorlar bu maclarda ve bu takimin oyununa yansiyor.
Bu mac takimimizin hangi seviyede oldugunu pek göstermez ama yine sanki bir oyun planimiz yok gibi gözüktü ve bu da düsündürücü bence.
Oyunculara gelirsek, Emre, Volkan ve Servet´in disindakiler vasatin altinda kaldi bugün.
Maci Isvec kanali TV3´den izledim. Yorumcunun su yorumu bence bu aksam oynayan oyuncularimizin performansini özetliyor: "Türkiye´yi dünya capinda cok iyi teknigi olan oyunculardan kurulu bir takim diye biliyordum, ama bu aksam acayip sekilde kötü pas yapiyorlar ve oyuncularin topla oynamalari kötü."
Gercekten bu mac hic de iyi pas yapmadik. Cok fazla hatali pas var ve ayrica oyuncularimiz bi türlü topa hakim olamadilar, topla iyi oynayamadilar gibi geldi. Bu konsantrasyon eksikliginden dolayi mi, futbol oynama hevesi olmadigindan dolayi mi bilmiyorum. Aslinda bizim teknigi iyi olan oyuncularimiz cok degil, Emre ve Arda iyi durumdalar sadece bence.
Yorumcu mac sonunda ise Milli Takimimiz hakkinda izlenimlerini anlatirken, bunlarin sadece olumsuz oldugunu, bu kadar kötü pas yapan ve teknik acidan oyuncularin cok kötü olmasina sasirdigini belirtti. Ama hazirlik maci oldugu da bundan dolayi da belli oluyor dedi.
Last edited by Deza : 07.Şubat.2008 at 00:18
Aurelio Türk Mili takım forması giyiyor, Bobo Brezilya milli takım forması giyiyor diye mi bu fark ? Tümer'e saygın olmayabilir üstündeki formaya saygın olacak. Pardon Tümer'e mi saygı göstereceksin tabi ki hayır Bobo'ya göstereceksin Türkiye-İsveç Milli maçında ( ! ) Milli maçın senin sahana verilmesi demek tribünlerde diğer takımlara küfür et demek değildir. Milli takımı destekle demektir. Bu farkı çözemeyen bazı kendini bilmezler var maalesef.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Senin gibi zihniyetler yüzünden Türk Futbol' u çıkmaza doğru gidiyor, Türk Milli takımı maçında Bobo diye bağırmanın ne alemi var, Tümer ne diye hakediyor o küfürleri Fenerbahçe' ye gittiği için mi yoksa askere gitmediği için mi? Askere her türlü gidecek öyle yada böyle adam futbol kariyerine nokta koymak istemiyor Tümer' e yapılan bu maçta doğru değil büyük bir yanlış ve ayıptır.
Rakip takıma edilen küfürler ise cabası, bu bir milli maç diğer ülkelerde böyle birşey yok olamaz.
bence bu maclar istanbulda oynanamamli cok gereksiz olaylar oluyor bjk taraftari klasik aykiriligini yapti
Neyse beyler uzatmayın.Aurelioda sonuçta bizim gibi bir Türk vatandaşıdır.Milli takımdada yürekten oynuyor bence.Artık her ülke öyle oynatıyor.Biraz global olun lütfen![]()
60'dan sonra seyretme imkanım oldu maçı.Valla bu futbol beni ümitsizliğe götürdü.Ortada ne bi sistem,ne bi taktik hiç bir şey yoktu.Saldım çayıra mevlam kayıra..
Tamam belki bu konstrasyon eksikliği hazırlık maçı olmasından dolayı olabilir ama bugün Brezilya'da hazırlık maçı yapıyor ama adamlar çıkıp takır takır oynuyorlar.Valla bilmiyorum.Biz bu sistemsizlikle bu futbolla Euro 2008'de figüran rolü oynarız..
So what?
Saike
Yahu hemen kötülemeyin işte bu yüzden kalkınamıyoruz ülke olarak sabrımız yok bir İsveç'le berabere kaldık diye ne yaptınız yahu...
İsveç ile berabere kaldıkta İsveç'tede önemli isimler yoktu.İsveç berabere kalmak başarı olarak mı görecez biz? Ben sahadaki oyuna bakarım.İnşallah resmi maçlarda adam gibi oynarız.Yoksa Euro 2008'de işimiz zor.
So what?
Saike
Bu maçta önemli olan eksikliklerimizi görmek...
Takımımızda Nihat'a partner yok...Adamların stoperleri çok rahat maç cıkardı..Bugün bir Hakan Şükür olsa idi..Ozaman bos alan bulabilirdik..Terimin Ümit Karan'ı hazırlaması lazım...Tekke de girer bu takıma..Turnuvada yenemiyorsan yenilmeyeceksin...Pozisyon üretmekte sorunlarımız var...Hakan şükür turnuvada yedke olarak bulunabilir..Pivot santrafor lazım bence bize..Rakip savunmaları acamıyoruz..
Arda bu takımda oynamalı...Emre solda oynayamıyor..Yıldıray form tutarsa ozaman milli takım çok zevk verir..
Herkez bir oyuncu için Terimi kınıyor..Yok oun oynamatadı yok bunu oynatmadı diye kınıyor..Hocaya Allah Sabır versin..Basarılı olalımda kimin oynayacagı önemli degil..
Takımı eleştirmek yanlış olur..Bunlar sonucta hazırlık maçı..Eksik yönlerimizi tespit edip terim ona göre calısmalar yapacak...
Turnuva maçları ile Hazırlık maçları havası farklı olur...Konsantre olayı![]()
Last edited by Emurafu : 07.Şubat.2008 at 02:06
Emrah abi konstrasyon olayıda ben anlamıyorum neden bu konstrasyon olayı sadece bizim milli takımda oluyor.Bunun en büyük nedeni futbol kültürümüzün oyuncuları mental olarak yeterince doyuramamsı herhalde.Bugün Brezilya maçını seyrettim adamlar hazırlık maçı olmasına rağmen hiç taviz vermediler oyunlarından.90 dakika disiplin.Bize bakıyorsun.(Maçı 60'dan sonra seyrettim) oyuncular arasında 50 metre fark var.Ben böyle oyun görünce ister istemez umutsuzluğa kapılıyorum.Hazırlık maçının bir fikir vermesi lazım bana ama hiç bir fikir vermiyor.Bu maçlar kondüsyon amaçlı yapılan maçlar değilki.
So what?
Saike
Şemsi bu konuda haklısın..Bizimkilerin malesef alt yapısı iyi degil..Biz Türk milleti olarak Kolayı sevmiyoruz..Her zaman zoru basarıyoruz..Hiçbir zaman bir grubtan rahat cıktgımızı hatırlamıyorum..Mesela Euro 2008 de ilk maçı kaybedelim..Ozmaan milli takımımız son 2 maçta çok iyi performans gösterir..
Oyuncular uzun bir aradan sonra ilkdefa stressiz bir maç oynadı...
Valla ben milli takımdan umutluyum..Hücum gücümüz iyi yola sokarsak çok iyi olur..Gol yollarında sıkıntılar var..Bugünkü maçta Hakan şükürün ölüsü bile yeterdi.Adamların stoperleri çok rahat bir maç cıkardı..Keske Nonda gibi bir adamımız olsa..Tekke hazır olutsa bu görevi yapabilir..Nihatın yanına böyle biri sart
Neyse bu maçı geçelim..Terim bazı calısmalar yapar zaten..
Şemsi Türk futbolunun en büyük sorunu futbolculara sadece fiziksel olarak yüklenilmesi.Şahsen çok sağlam bir vücuda sahibim ama futbol oynayan biri olarak tam taktik idman yapmışlığım henüz yok.Çünkü yaptıran antrenör yok!
Bu da alt yapıdan gelen yani yetişen türk futbolcusunun tamamen fiziksel özelliklerde üstün , teknik açıdan üst düzey fakat mental açıdan çok aşağıda kalmasına sebep oluyor..
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Gerçekten çok zevksiz bir maçtı canım çok sıkıldı.Bende sok dakikalarda maçı kapayıp Fm oynadım.
Arda'nin 68 dakikada yaptigi harekete güzeldi![]()
Takimin genel performansi idare ederdi. Volkan cok iyi mac cikardi. Nihat kendi kendine birseyler denedi..
Acikcasi Ugur Boral pekde fena oynadi diyebiliriz, elinden geleni yapti.
Dünkü macta cok pas hatasi yaptik, topu ilerde birtek Arda ile tutabildik.