Sayfa 7 / 13 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 363 sonuç

Konu: FM2008 8.0.2 Yayında - Yenilendi 20/2/2008

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    sizce kaka mı daha iyi pas atar alex mi? bence kaka. Sizce kaka mı daha teknik alex mi? bence kaka. Sizce kaka mı daha yaratıcı(düşünce olarak) alex mi? bence kaka. Fiziği daha kötü olabilir alex'in, ama sonuçta top ayağına geldimi adam kaka'dan daha iiy işler yapıyor demektir bu.
    Fiziksel ozelliklerinin izin verdigi kadariyla yapar.

Evet Alex daha yaratici, evet Alex daha iyi pas atiyor, evet Alex topla en azindan Kaka kadar rahat belki daha da rahat (teknigi).

Önceki güncellemelerde de oyuncular çok abartılı oluyordu. Yanlış anlamayın, ben galatasaraylıyım mesela ve ardanın güçleri çok abartı buluyordum. Zaten incelemedim yamayı. Ama bu fotoğrafları gördüğüm için bunlar hakkında yorum yaptım. Lİncoln'un güçler alex gibi olsaydı aynıısını söylerdim emin olun. He benim amacım burda çamur atmak değil, hepiniz burda emek harcamışsınız geenizi gündüzünüze katmışsınız, ama bence emeğinize yazık oluyor. Burda söyleyelimki birdahakine daha iyi analiz edebilesiniz. vesselam..
    Bir futbolcunun sahada yapabildikleri, buyuk oranda fiziksel ve zihinsel becerilerine baglidir. Mac motorunda bir analiz ediverin kim daha etkili. Kaka'mi, Alex'mi?

Gelin oyunun gerçekçiliğe ne kadar yaklaştığını hep beraber görelim.

Küme düşen takımlar: Kasımpaşa, Manisaspor ve Ankaraspor;
    Ligin şu anki tablosuna baktığımız zaman bu konuda sıkıntı yok.

Şampiyon: Fenerbahçe;

Oyunda abartıldığı her halinden belli olan Fenerbahçe beklendiği gibi şampiyonluğa ulaştı ancak o da ne 63 puan ve 59 golle. Görülmüş şey değil bu kadar az puan ve golle şampiyon olmak.

İkinci: Büyükşehir Belediyespor;
    Sürprizlerin en büyüğü oldu bu. Süper Lig'de ilk 10'a girmekte zorlanan İBB, ligde ikinci oluyor ve Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek.

Üçüncü: Beşiktaş;
    Sıra olarak normal gibi görünse de attığı ve yediği goller, topladığı puan açısından hiç de gerçekçi değil.

Dördüncü: Gençlerbirliği;
    Küme düşmeme savaşı veren takım, oyunda UEFA Kupası'nda mücadele edecek.

Beşinci: Trabzonspor;
    Gerçekte kendisinden bekleneni veremeyen Trabzonspor, oyunda 5. oluyor. Normal olarak karşıolayabielceğimiz bir durum.

Galatasaray nerde sorusunu duyar gibiyim. Evet, Türkiye Ligi'nde zirvede bulunan ekip oyunumuzda sezonu 6. sırada bitiriyor. Çok gerçekçi değil mi?

İşte 34 maç sonucu ligde oluşan durum:

Gol kralı Bobo, Asist kralı Saidou.

Gelelim kulüplerin Avrupada'ki performanslarına;

Fenerbahçe;

UEFA Kupası'nda yarı final oynuyor.

Beşiktaş;
    UEFA Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe'ye yenilerek eleniyor.

Galatasaray;
    UEFA Kupası'nda kolay grubta sonuncu olarak eleniyor.

Trabzonspor;

Inter-Toto'da 3. turda eleniyor.

Erciyesspor;

UEFA Kupası 2. turunda eleniyor.

Türkiye Kupası'nda durumlar nasıl, hep beraber bakalım.
    Beşiktaş, Ankaraspor'u yenerek kupanın sahibi.

Görüntüler burada, karar sizin. Ne kadar gerçekçi olmuş oyun?

Ortada bir emek var bunu hiçe saymak olmaz elbette ama bazı hataları da kabullenmek gerek. Halen Galatasaray oyunda güçsüz durumda.
    Last edited by batuhanry : 14.Şubat.2008 at 23:51

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Mac motorunda düzelme oldugunu söyleyebilirim. 6-7 mac yaptim GS yi aldım. Yakalanan net pozisyonlar eski update de kacarak sac bas yolduruyoordu bunda su ana kadar rastlamadım desem yalan olmaz. Hatta son macımda shaktar a 4 - 0 yenildim. adamların 10 sutu var ve yakaladıkları 4 pozisyon 4 ünü de attılar

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Beklediğim yama geldi sonunda artık TFF 1.ligde sorunsuz oynarım

Elano yu Kaka'dan daha iyi yapmışlar

Öğleden beri okuyorum yorumları GS li arkadaşlar azami derecede rahatsız galiba sebebi bazı oyuncularının 5-6maçlık performanslarının oyuna gerektiği gibi aktarılmamış olması sizde editörden kendiniz yapın kendinizce eşitlensin durum...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by batuhanry View Post
    Ortada bir emek var bunu hiçe saymak olmaz elbette ama bazı hataları da kabullenmek gerek. Halen Galatasaray oyunda güçsüz durumda.
    Yaptigimiz testlerde bu rassallik maalesef oyunda mevcut. Arastirma hatasi degil oyunun yeni kodundan kaynaklanan bir durum.

3 buyuklerin en iyi 16 oyuncusunun CA ortalamasinda bakarsak karsimiza:
    Fenerbahce: 137
    Galatasaray: 135
    Besiktas: 134

oldugu ortaya cikiyor. Ayrica CA olarak Feldkamp hem Fenerbahce hem de Besiktas'in teknik direktorlerinin onunde.

Bir test ile yanlis oldugunu ortaya atmaniz da cok anlamsiz.

30 tane test sonucu bir istatistik ortaya koyarsaniz cok daha dogru olacaktir (30 tane yeni oyun kurup, ayni oyunu 30 defa oynatarak degil).

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Gelin oyunun gerçekçiliğe ne kadar yaklaştığını hep beraber görelim.

Küme düşen takımlar: Kasımpaşa, Manisaspor ve Ankaraspor;
    Ligin şu anki tablosuna baktığımız zaman bu konuda sıkıntı yok.

Şampiyon: Fenerbahçe;

Oyunda abartıldığı her halinden belli olan Fenerbahçe beklendiği gibi şampiyonluğa ulaştı ancak o da ne 63 puan ve 59 golle. Görülmüş şey değil bu kadar az puan ve golle şampiyon olmak.

İkinci: Büyükşehir Belediyespor;
    Sürprizlerin en büyüğü oldu bu. Süper Lig'de ilk 10'a girmekte zorlanan İBB, ligde ikinci oluyor ve Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek.

Üçüncü: Beşiktaş;
    Sıra olarak normal gibi görünse de attığı ve yediği goller, topladığı puan açısından hiç de gerçekçi değil.

Dördüncü: Gençlerbirliği;
    Küme düşmeme savaşı veren takım, oyunda UEFA Kupası'nda mücadele edecek.

Beşinci: Trabzonspor;
    Gerçekte kendisinden bekleneni veremeyen Trabzonspor, oyunda 5. oluyor. Normal olarak karşıolayabielceğimiz bir durum.

Galatasaray nerde sorusunu duyar gibiyim. Evet, Türkiye Ligi'nde zirvede bulunan ekip oyunumuzda sezonu 6. sırada bitiriyor. Çok gerçekçi değil mi?

İşte 34 maç sonucu ligde oluşan durum:

Gol kralı Bobo, Asist kralı Saidou.

Gelelim kulüplerin Avrupada'ki performanslarına;

Fenerbahçe;

UEFA Kupası'nda yarı final oynuyor.

Beşiktaş;
    UEFA Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe'ye yenilerek eleniyor.

Galatasaray;
    UEFA Kupası'nda kolay grubta sonuncu olarak eleniyor.

Trabzonspor;

Inter-Toto'da 3. turda eleniyor.

Erciyesspor;

UEFA Kupası 2. turunda eleniyor.

Türkiye Kupası'nda durumlar nasıl, hep beraber bakalım.
    Beşiktaş, Ankaraspor'u yenerek kupanın sahibi.

Görüntüler burada, karar sizin. Ne kadar gerçekçi olmuş oyun?

Eğer Galatasaray'ı yöneterek tatile aldıysan bu sonuçlar normal olabilir. Çünkü Asistan menajer abzurt taktikler deniyor. Eğer GS'yi yöneterek tatile aldıysa birde işsiz başlayarak tatile almanı öneririm. Diğer takımlar için değil ama GS için daha farklı sonuçlar oluşacağına eminim.

Ama yok işsiz başladım tatile aldım böyle oldu diyorsan o zaman bilemicem.

Quote Originally Posted by _BeeTLeJuiCe_ View Post
    Eğer Galatasaray'ı yöneterek tatile aldıysan bu sonuçlar normal olabilir. Çünkü Asistan menajer abzurt taktikler deniyor. Eğer GS'yi yöneterek tatile aldıysa birde işsiz başlayarak tatile almanı öneririm. Diğer takımlar için değil ama GS için daha farklı sonuçlar oluşacağına eminim.

Ama yok işsiz başladım tatile aldım böyle oldu diyorsan o zaman bilemicem.
    İşsiz başladım, böyle oldu.

Ayrıca bir şey daha dikkatimi çekti. Barusso, Galatasaray'da kirada olduğu sürece maaşını Roma kulübü ödüyor oyunda, böyle değil bildiğim kadarıyla.
    Last edited by batuhanry : 15.Şubat.2008 at 00:19

Nesil
    2003

Dardanelspor meselesi, daha dogrusu oyunun yeterince oyuncuyu yuklememesi sorunun neden oldugunu bilmiyorum. SI games tahminen bu konuda bazi degsiklik yapmis ve oyuna yuklenen oyuncu sayisi dibe vurmus durumda.

Sorunu cozmek icin 8.0.2 yamasinin veritabaninin bulunugu klasore ekteki dosyayi eklemeniz gereklidir.
    Last edited by perpetua : 15.Ocak.2009 at 17:30

Quote Originally Posted by halil85 View Post
    Yapıcı eleştiri yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum, malesef yorumları okuduğumda bazı aşırı eleştiriler gördüm. Başta araştırma şeflerimiz Ömer Abi ve Mustafa Abi olmak üzere tüm araştırmacı arkadaşlarım günlerce vakit harcayarak TSL ve 1.Lig'i en güzel en oynanılır hale getirmek için uğraştı.10 kere farklı oyun açarsınız kiminde GS, kiminde FB, kiminde BJK şampiyon olur. Yapay zekanın ve şansınızın belirleyeceği bir durumdur. Bizler değerleri verirken kriterlere göre veriyoruz. Bu işte büyük emeği geçen oyun kodlarındaki hataların düzeltilmesinde ve bir çok hataları büyük özveriyle çözülmesini sağlayan Ömer Abi ' ye teşekkür etmek yerine GS niye böyle oldu niye bu eksik niye bu fazla diye eleştiri yapıyorsunuz. Ömer Abi bu işi en iyi bilen kişidir o nasıl değer verdiyse o değerler verilmesi gereken değerler elbette doğrudur.

8.0.1 yaması çıktığında v8.0.1 Patch change list bölümünde Turkey kısmında ne yazıyordu arkadaşlar?Hiç birşey yazmıyordu 8.0.2 yaması v8.0.2Patch change list bölümünde Turkey bölümünde düzeltilmiş bir sürü hata yazıyor,bunu sağlayan başta Ömer Abi,Mustafa Abi ve araştırma ekibi

Ben başta Ömer Abi ve Mustafa Abi olmak üzere tüm araştırmacı arkadaşlarıma Teşekkür Ederim.

Yazımın başında söylediğim gibi yapıcı eleştiri yapan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum,diğer arkadaşlarada söylemek istedğim teşekkür etmek zor olmasa gerek arkadaşlar
    sana katılıyorum bu insanlar gecesini gündüzüne katıp emek verip uğraşıyorlar iyisiyle kötüsüyle bize düşen görev destek olmaktır yıkıcı eleştiriler yapmak değil yok şu olmadı yok bu olmadı diyerek yıpratmayalım sonuçta bizler için yapıyorlar ya hiç yapmasalardı onun için emeği geçen herkese teşekkürler

Nesil
    2003

İşsiz başladım, böyle oldu.

Ayrıca bir şey daha dikkatimi çekti. Barusso, Galatasaray'da kirada olduğu sürece maaşını Roma kulübü ödüyor oyunda, böyle değil bildiğim kadarıyla.
    Italyan arastirma sefi'ne Barusso'nun yilda 400,000 euro alacagini belirtmistim. Kendisi oyuna islememis.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
    yani kaka türkiye ligine gelse alex kadar pas atamaz onun kadar pozisyon yaratamaz alex kadar rahat oynayamaz.böyleyse sorun yok o zman en fazla ben futboldan anlamıyorumdur o kadar.
    Aksine, Kaka sadece teknik degil, fiziksel olarak da saglam oldugu icin Alex'den daha etkili olur.

Cunku tepesine markajci diksen bile, Kaka hizi ile o markajdan kurtulabilir ve daha bos durumda pasini verebilir, daha etkli olur. Kolaylikla onu kapatilamaz cunku aradan siyrilip gecebilecek fiziksel guce sahiptir vs. vs. vs.

Bos birakirsan, antrenmanda iddia ediyorum, hatta ediyoruz ki Alex Kaka'dan daha iyi pas atar. Ama macta Kaka cok daha etkili olacaktir.

Nesil
    2007
    Yer
    Isparta

ya bu kadar sert tartışmalara gerek yok bence yamayı daha indirmedim ama sabırsızlıkla bekliyordum umarım crash dumps gibi şeyler çıkmaz karşımıza ben tartışmak için değil sadece gözlemlediğim bişeyi sizlerle paylaşmak istiyorum bu oyunda ne zaman alex in kontratı bitse bende milan,barça yada real madrid gibi takımlara gidiyo ve bir çok maçtada banko oynuyo açtığım oyunların çoğunda böyle oluyo gerçekte bu takımların geçen sezon alezin sözleşmesi biterken böyle bi talepleri oldumu acaba bencede çok güçlü olmuş ki bunun madrid,barçada farkında fenerden kapıyorlar hemen bu arada emeği geçen herkese teşekkür ederim

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Dardanelspor meselesi, daha dogrusu oyunun yeterince oyuncuyu yuklememesi sorunun neden oldugunu bilmiyorum. SI games tahminen bu konuda bazi degsiklik yapmis ve oyuna yuklenen oyuncu sayisi dibe vurmus durumda.

Sorunu cozmek icin 8.0.2 yamasinin veritabaninin bulunugu klasore ekteki dosyayi eklemeniz gereklidir.
    Tesekkür ederim ugrastıgın ve cözdügün icin. Ama sölemeden gecemeyecegim. Bu sigames iyice bozdu kendini. Efsane elden gidiyor gibi geliyor bana umarım yanılırım.

Nesil
    2007
    Yer
    Isparta

bu yamayı kurmak için 8.0.1 e gerek yok dimi bende o yüklü değilde bi arkadaş daha sormuş ama cevabını göremedim bende merak ediyorumda bilen biri varsa yazarsa şimdiden sağolsun

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    burada Hüseyin Cimsir'e bi bakin.. fiaskonun önde geleni..
    Bir de editor'den goz atip, hemen hemen butun ozelliklerinin oyunda 2 puan daha yukarida ciktigina dikkat edin.

SI Games'in hatasi
    Last edited by perpetua : 15.Şubat.2008 at 02:13

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Puanların belirtilenden 2 puan daha fazla eklenmesi bir çok kez FM yapımcılarının forumlarındada fm severler tarafından dile getirilmişti. Bu tabi fm yapımcılarının bileceği bir iş ama bizler bu konuda rahatsızlığımızı dile getirmekte özgürüz
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

8.02 yamasına gs ve bjk taraftarları çok kızgın fb nin çok abartılarak yapıldıgı iddaa ediliyor ne kadar dogru ben cevap veremem ama böyle tartışmalara gerek olmadıgını vurgulamak istiyorum ve gs ve bjk deki bazı oyuncuların özellikleri gerçekten düşük olmuş ne diyelim temennimiz bi daha böyle şeyler olmaması uzerine olmalı.
    Last edited by BeaT : 15.Şubat.2008 at 03:17

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

arkadaşlar eleştirinin dozunu kaçıranlar olmuş.unutmayın ki bu araştırmacı arkadaşlar sizin boş zamanınızda arkadaşınızla gezip toztuğunuz,sinemaya gittiğiniz,eğlendiğiniz zamanlarda sorumlu oldukları takımları izleyip değerlendiriyorlar.onun için biraz daha kibar olmanızı ve karşınızdaki insanı kırmamınız daha hoş olur.çünkü ortada bir emek var.

eğer bir sıkıntınız varsa tatlı dille anlatırsanız çözüme daha kolay kavuşursunuz.ya da beğenmediniz oyuncuların değerlerini editöre girip dilediğiniz gibi editleyebilirsiniz.hiç olmasa bu arkadaşlar türkiye liginde bu zamana kadar hiç olmadığı kadar hatayı yeni yamada düzeltilmesini sağladılar.

yamada emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürü borç bilirim...elleriniz dert görmesin...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    yeni yama bir önceki 801 de olduğu gibi kayıtlı oyunlarda çalışıyor mu acaba?

maç motorunda düzelma var mı?801 de inanılmaz derecede gol kaçıryordu çünkü...
    Last edited by shadowrefree : 15.Şubat.2008 at 03:34 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

teşekkürler shadowrefree, bir çok fm sever olaylara kendi takımı gözüyle fanatik bakmakta ve tam olarak değerlendirmenin nasıl işlediğini bilmedikleri için bu biçimde eleştirileri de normal karşılamaktayız. Fakat Resmi Araştırma forumlarımızda ilgili takım başlığı altında yazılan tüm yapıcı kaliteli eleştirileri dikkate aldığımızı ve değerlendirdiğimizide unutmamamız gerekmekte. Yok efendim Fenerbahçe çok güçlüymüş yok efendim beşiktaş, galatasaray'ın güçleri kötü olmuş gibi eleştiriler hiç yapıcı değil. Tüm kuluplerimizin dengeleri oyun yapımcısı SI tarafından belirlenen kriterlerden geçirilerek hazırlanmıştır. Göreve geldiğimiz süreden sonra ekibimiz 8.0.2 yaması için TSL ve TFF 1.Lig üzerinde detaylı çalışma yaptı. TFF 2.Lig de ise 2009 itibariyle daha güçlü bir ekiple çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Göreve geldiğimiz tarihten çalışma teslim tarihine kadar bize ayrılan kısa sürede TFF 2.lig kulüplerinin kadrolarının güncelliği konusunda titiz davrandık ve önümüzdeki çalışmada kurulacak kaliteli araştırma ekibiyle bu alt liglerinde kalitesini arttırmak hedefindeyiz.

SI 8.0.2'yi test etme imkanını bize biraz geç sunup tespit edilen eksiklik ve hataları düzeltmeyide pek sunmadan acel acele yamayı sevgililer gününe yetiştirmek için kastı ve yayınladı. Durum böyle olunca bizlerinde hiç hoşnut olmadığı bir takım durumlar söz konusu oldu.

şimdi, 8.0.1 de ki kayıtlı oyun çalışır fakat oyuncu özelliklerinde belirgin değişiklikler göreceksin tüm oyuncuların özellikleri 2 puan kadar düşüş yaşıyor.

maç motorundada bir çok düzenleme yapılmış, 8.0.1 ile karşı karşıya yaşanan aşırı gol kaçırmalarına pek rastlamadım.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

gercekten bende gsliyim ama.fenerin deivide inanamadım oyunda oynuyorum.adam vurduğu her tp gol atıığı gollerde 35 metreden atıyor.birde lincoln geldi sakat olmassa adam turkiye ligini sarsacak.ama bakıyorum adamın 20 mac yaptım adamın tek bi golu yok 20 metreden.birde alexi gordum oyunda.adamdan top almak resmen imkansızz.atıığı her ara pası gol.birde ardaya baktığım oyun içinde.adam pas atamıyo.arda gercekten bu kadar kotu yani.tmm iyi rahat adam geciyo ama.ne pas atabiliyo nede orta.topala gelince adamın lakabı örumcek oyunda bakıyorum.adam 1 tek top bile kapamaz halde.songa gelince.edu ve lugano fark atmış.song ise turkiye liginin en iyi defanscısı ve top kapanı adam gene cok gucsuz dunya capındada unlu biri.gelelim wedersona adama bi bakın.doğru duzgun adamın hiç bi dusuk gucu yok.tello super olmuş.ama serdr özkan gene bişey yok.birde lincoln shaledeyken bunun guclerini bi gorseniz almanyanın en iyi oyuncusu turkiyeye geliyo.ceza sahası dısından adam 20 metreden tek bi gol atamıyo.servet top kapma 13 hızı 8 bence cok sacma gsde en cok top kapan hatta turkiyede en cok top kapan song ile servet guclerine bakın.lugano ile edu gecilmez olurken bizimkiler yalama oluyo gs defansı.serkan calık en hızlı koşan oyuncu turkiyede.bitiriciliği 9 normalmi sizce.birde gelelim nondaya.turkiyede karsı karsıya kaldığını hiç kacırmayan bi adam.oluyorda deividden neredeyse kat kat gucsuzz.bitiriciliği 13 adamla oynadım yok ya adam gol mol atamıyo.tam bi kazma.deividi gorenler ise inanamaz adamın her vurduğu gol oluyo oyunda inceleyin.bence gsdekinler zayıf olmus arkadaslar.

Nesil
    2006
    Yer
    Arap Şükrü / Bursa

Ben yamayı akşam indirdim Parpueta kardeşimin önerdiği çözümle GS FB finansal durumu hallettim oyu açtık 2 hazırlık maçı yaptım bence yama gayet güzel olmuş yapanın eline gözüne sağlık, tabiki ufak kusurlar olacak onlar da hallediliri elbet, beğenmeyen arkadaşlar bence editörden girip beğenmedikleri yerleri değiştirsin sitenin aslanlar gibi yama upload alanı var oraya koysunlar bi z indirip bir bakalım nasıl olacak onların yaptığı daha iyiyse o data ile oynar teşekkür etmesini de biliriz. Ama onu yapmak için sağda solda gezip sonra burda atıp tutmak yerine biraz emek gerekiyor tabi.....

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Şimdi bende bir kaç şey ekLemeden geçemeyeceğim..

ArkadaşLar bu tutum nedir anLamadım. Yani Türkiye Ligi için veriLen bu kadar emeği nasıL hiçe sayabiLiyorsunuz onuda anLamıyorum. Avrupa LigLerini inceLediniz mi ? İngiLtere Ligini ? AdamLarın bütün oyuncuLarın, RonaLdo nun, tevezin, Andy nin biLe özeLLikLerini kırpmışLar. Kötü mü oLmuş ? Hayır. Daha gerçekci oLmuş hatta. AdamLar artık gerçek hayatta ki özeLLikLeri iLe ön pLana çıkacakLar. Yani RonaLdo yu RonaLdo yapan özeLLik oyunda oLacak. Öncede Avrupa oyuncuLarının abartıLmasından şikayet ederdik. OnLarLa mücadeLe edemeyecek oLmaktan. Şimdi bir bakın. Artık bir Türk takımı iLe, pLanLı, düzenLi, yerinde isimLer aLarak iLerLerseniz Avrupa da başarı da yapabiLecek bir durumda şu an. Türkiye Liginde bazı değerLer eksik, fazLa oLabiLir. Unutmayın ki bu yeni ekip daha ne kadardır işin başında. HaLa geçmişin izLerini üstümüzde taşıyoruz. Bu kadar kısa sürede ki bir çok yeniLiği yapan bu adamLar iLeride daha iyisinide yapacaktır.

Yorum yaparken biraz daha yapıcı oLmaya çaLışın. KaLkıp oyuncuLarı bize kıyasLama yapmayın. Oynayın değerLendirin ondan sonra karar verin. Kaka nın kötü oLduğunu düşünen arkadaşLara bir cevap vereyim. 801 de Kaka iLe 3 sezon oynadım. Adam hiç bişey yapmadı. Neden mi ? çünkü oyunda güçLeri aşırı abartıLmıştı ve uyuşmazLıktan adam kendi gibi performans göstermiyordu. Şimdi ise daha 10 maçta 6 goL ve 4 asist yaptırdım. Sanki oyunda onu izLerken TV den izLiyormuşsunuz gibi. Ayırt edemediğiniz bir durum var. Artık oyuncuLar oyunda gerçek hayatta hangi özeLLikLeri ön pLanda ise oyunda da bu şekiLde. FazLadan iyi oyuncu diye ekstra iyi oLmayan özeLLikLeride şişiriLmemiş. Yapması gerekeni yapıyor.

Sizden ricam. Herkes oynasın, ondan sonra karar versin.Oyun şu anda öyLe bir konumda ki, başarı da sizin eLinizde, oyuncuLarın özeLLikLerini artırmakta. Geçmiş dönemde ki saçmaLıkLar kaLkmış durumda. Şah da sizsiniz, Padişahta bundan sonra. Herşey sizin becerinize kaLmış. Bir oyunda oLması gereken durum söz konusu yani.

Tabi ki bazı hataLar oLacaktır. Beğenmediğiniz yönLer oLacaktır. Ama bunLarı daha yapıcı biçimde diLe getirmeniz sizin için daha yararLı oLacaktır. Gözden kaçanLar oLacaktır. Ama bu kadar kısa sürede yapıLan bu kadar iyiLeştirmeyi de göz ardı etmemeniz gerekiyor.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Bence gayet iyi bir çalışma olmuş emeği geçen herkese teşekkür ederim ufak tefek hatalar olacaktır onlarıda göz ardı edecğiz sonuçta bu çalışmayı yapanlarda bizler gibi insan hiç bir lig 4*4lük olmaz şuan bi ingiltere forumlarına baksak oradada birçok eleştiri falan vardır.

Emeği geçen herkese teşekküerler...

08'in ve daha önceki FM'lerin aslında en büyük eksiği gollerin kaçması değil, ara paslarla saçma sapan birçok gol pozisyonuna girilebilmesiydi.. Bu kadar çok gol pozisyonu olduğu için kaçıyordu goller, abuk subuk maç skorları oluşmaması için yani.. 8.0.2'de 5-6 maç yaptım, bu saçma ara paslarının çok azaldığını, karşı karşıya pozisyonların fazla olmadığını gördüm ki çok sevindirici bir hadise.. Diğer FM'lere de yayılması lazım artık bunun..

Bir de 8.0.2'den önce uzaktan atılan 10 golün 9'u defansa çarpıp kaleciyi kontrpiyede bırakarak oluşuyordu, o da değişmiş görebildiğim kadarıyla.. Torres 2 tane 30 yarddan 90'a astı direk bir şekilde.. Güzel sinyaller var, biraz daha oynayalım bakalım..

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

arkadaşlar yorumları okudum ben yamayı görmedim ama şunu söylemek isterim herkes kendi takımının özelliklerine bakıyor ve ii olmasını istiyor ama oyuncu oyuncu bakmak lazım aynı zamanda bir oyuncu o takımda başalı diye özelliklerinin çok ii olması gerekmiyor veya özellikleri çok ii diye başalı olması gerekmiyor bu söylediğim gerçek futbol için oyun için değil ama gerçekci olmak lazım o yazdığınız oyuncular zaten o kadarlık oyuncular birde alex -kaka kyaslaması var tamam kaka çok ii oyuncu ama teknik olarak baktınız zaman alex daha teknik yani futbol da daha teknik olunca daha ii futbolcu olunmuyor.Ben fener le oynadım ve alex i hiç bi takım istemedi benden ve başka oyuncularla kıyaslattığımda hep diğer oyuncuları daha ii dedi scut lar şimdi nasıl abartı oluyor artı bu yamada fiziksel özellikler daha düşük sanırım.son söz herkes demiyor mu alex koşsa dünyanın en büyük takımlarında oynar diye?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Türkiye Kupasında ve Türkiye Süper Kupasında İlk 11'de 6 yabancı, Maç kadrosunda 8 yabancı kuralı gerçekte yok mu? Az önce oynarken karşılaştımda ilk 11'de 6 yabancı vardı yedeklere yabancı oyuncu alamadım.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Quote Originally Posted by _BeeTLeJuiCe_ View Post
    Türkiye Kupasında ve Türkiye Süper Kupasında İlk 11'de 6 yabancı, Maç kadrosunda 8 yabancı kuralı gerçekte yok mu? Az önce oynarken karşılaştımda ilk 11'de 6 yabancı vardı yedeklere yabancı oyuncu alamadım.
    SI malesef sadece Lig maclari icin bu uyulamayi oyuna aktardi. Kupa maclarinda ve Süper kupa macinda sadece 6 yabanci alabilirsin mac kadrosuna.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şimdilik Lig Maçlarında Aktarılmış olması ile yetineceğiz artık Eğer yakın bir zamanda yeni yama çıkar ise oyunda yer alı inşallah.

Oyun 8.0.1'e göre daha iyi olmuş. Maç motorundaki büyük farklılıklardan dolayı önceki taktiğim ile fazla başarılı olamıyorum.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Ortada bir emek var ancak emeğin olması demek herşey 4/4'lüktür anlamına gelmez. Yapılan bazı yorumlara tatmin edici cevaplar geldiği gibi cevabının verilemeyipte kim yapmışsa doğru yapmıştır denildiği kısımlarda var. Ortada emek var hatada var göz göre göre hatada var kabullenmek lazım.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ancak bilindiği gibi bu oyunu alan herkes çoğunlukla tuttuğu takım ile başlar. Galatasaray öyle bir hale getirilmiş ki takımımız ile oynamaktan zevk alamıyoruz. Şu şekilde örneklemek istiyorum. Kafa toplarında iyi olan bir oyuncuya 18 yerine 16 verirseniz bu bir hata olarak görülmez. Ancak Hakan Şükür'ü örnek vereyim. Bu adamın kafa vuruşunu 14 yapıp yine atıyorum kısa boyuna rağmen Ankaragücü oyuncusu Jaba'yı 17 yaparsanız haliyle inanamayarak eleştiriler gelecektir. Buna yapan doğru yapmıştır demek insanlarda başka izlenimler uyandırmaktadır. Burada verdiğim örnekler insanların itirazlarını anlatmak adınadır. Yamada böyle bir durum söz konusu değildir.

Yinede teşekkürler.
    Jumping = boy+zıplama
    Heading = kafa vurduğunda köşeyi görme, doğru kafa vuruşu yapma

kısa boylu oyuncular da kafa golü atabiliyor, doğru vuruşu yapmak demek heading.
    Last edited by Cengo : 15.Şubat.2008 at 14:43
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Sayfa 7 / 13 İlkİlk ... 56789 ... SonSon

Mesaj Yetkileri