Öncelikle herkese merhaba..
Dün 8.0.2 datasının çıkışıyla beraber yeni bir sürece girdik,bende bir FM sever olarak yamayı indirdim,ilk olarak 4-5 saat boyunca TSL datasındaki değişiklikleri inceledim ve bazı arkadaşlarıma hak veriyorum Fenerbahçe'de Alex,Deivid abartılmış gözüküyor,Galatasaray'da ise Song ve Arda'daki düşüş ve Mehmet Topal'ın beklenilen düzeyden uzakta olmasının haricinde Barış Özbek ve Emre Güngör'deki düzenlemeler oldukça yerinde olmuş,Beşiktaş'ta ise Serdar Özkan daha iyi bir profili hakediyor.Bobo ve Nobre'de ise ciddi derecede oynamaya gidilmiş bu en mantıklı olan değişimlerden zaten.Aslında üç büyükler diye tabir edilen bu üç önemli kulübün kadrolarına daha fazla önem verilerbilirdi benim kişisel düşüncem bu.Bunun haricinde takım renklerinin ve stad projelerinin doğru şekilde oyuna aktarılması güzel bir ayrıntı.Birde Gürhan ve Arda tartışması yapılmış,hak veriyorum bu konudada Arda konusunda artış bekleyen arkadaşlara.İlhan Parlak ise kesinlikle o PA değerini haketmiyor,bunun futbol bilgisiyle falan bir alakası yok,1 sezon önce Kayserispor'da bile çoğu maça yedek başlayan İlhan'In bu Pa'yı alması doğru değil.GÜrhan Gürsoy'u maçlarda göreniniz var mı bilmiyorum ama Arda'nın bahsi geçen oyunculardan çok daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek.Keza Servet ve Nonda'daki düşüşte mantıklı gelmedi.Fenerbahçe'de ise Semih'in bitiriciliği belki 1-2 puan daha fazla olabilirdi.Appiah'ın sakatlığı oyuna yansıtılmamış,Gökhan Gönül bence biraz fazla kırpılmış,Aurelio ise oyundaki profilini haketmiyor.Bunun haricindekiler mantıklı değişimler olmuş.Beşiktaşta ise bir abartı göremedim aksine gerçeğe çok uygun hale getirilmiş bir takım olmuş,Trabzonspor'da ise Yattara'nın cesaret ve karar özelliğinin 1-2 puan yüksek olabileceğini düşünüyorum ama gerçeğe en yakın Yattara burada yapılmış.Hüseyin Çimşir ise açık şekilde mutasyona uğramış..Ya biz yanlış Trabzonspor'u seyrediyoruz yada yeni bir takımın oyuncusu bu Hüseyin Çimsir,çok ama çok abartı olmuş.Jefferson,Serkan Balcı ve Jabi'nin yeni özellikleri ise çok güzel yapılmış.
Diğer kulüplerimize gelecek olursak..
Ankaragücü'nden Murat Duruer ve Bebbe çok iyi bir şekilde yansıtılmış,Ankaraspor'da Tevfik Köse'nin Leverkusen'den kiralık opsiyonu ve Risp'in özellikleri ayarlanmış ama Nigris yine beklenenden uzak gibi duruyor.Anadolu kulüpleri içinde yapılan en mantıklı ve gerçekçi data Bursaspor datası olmuş.Özellikle Sercan Yıldırım ileride innaılmaz bir forvet oluyor gerçekte olacağını tahmin ettiğimiz gibi bunun oyunda olduğunu görmek güzel.Büyükşehir Belediye'deki tek eksik Efe'nin aynı bırakılmasıymış gibi duruyor belki profilinde küçük oynamalar yapılabilirdi,Kayserispor'dan Mehmet Topuz'un yeni profili çok çok iyi olmuş,ona bu özellikleri bu akdar doğru veren araştırmacı arkadaşı tebrik ediyorum.Sivas'ta Mehmet Yıldız'ın fiziksel özelliklerinde bir artış bekliyordum ama olmamış biraz hayal kırıklığı oldu açıkçası.Bunların dışında Oftaş,Antep ve Manisaspor iyi durumda.6+2 kuralının ligde uygulanıp Türkiye Kupası'nda uygulanmaması garipliğinide anlayabilmiş değilim.
Yukarıda yazdıklarımdan ne kadar iyimser bir tablo çıksada datada hala inanılmaz eksiklikler var,bir kere finans olayının kodlamasının yanlış olması konusunu kimse bana açıklayamaz,bu tam bir rezalet ve oyuna sürülmüş kara bir lekedir ve ne olursa olsun en gerçekçi haliyle düzeltilmesi gerekir diye düşünüyorum.Şimdilik bu kadar yazdıklarım ileride oyunu daha geniş kapsamlı incelediğimde daha iyi bir eleştiri yapabilirim.4 saatle ancak bu kadar oluyor.