evet sınırsız alına bilior fakat forma numarası verilirken 8 taneden fazla olmuyor ve maç kadrosunda yani ilk 18 de en fazla 6 yabancı ile sahaya çıkılıo...
evet sınırsız alına bilior fakat forma numarası verilirken 8 taneden fazla olmuyor ve maç kadrosunda yani ilk 18 de en fazla 6 yabancı ile sahaya çıkılıo...
Aslında 10 geleceğin yıldızı olan genç alıp forma numarası vermeyeceksin.Kiraya yollayıp geliştireceksin![]()
yaw bu yama süper olmuş gs ile lig maçlarımın 6 da 6 yaptım 19 gol atıp 1 gol yedim ve hakan şükür 8-9 gol attı...
evet bende şimdi gördüm...801 yüklü bende ve dediğin var...değiştirdim iddaa gibi oldu...![]()
Benim bilgisayarım da ve yada oyunumda çook ilginc bir hata war.Her maçın 75. dk sonra bir anda spiker çıldırıyor;spikerle birlikte oyunda çıldırıyor.Mesela dakika 80'de iken spiker birden bire GOOOOOL!!!! diye bağırıyor ama ne golün tekrarı ne de bir değişiklik olmuyoru.Başka bir maçta da dakika 83'te gol tekrarı gösteriyor ama atılan gollerin değil hiiiç olmayan bir golün tekrarını gösteriyor.Bunu nasıl düzeltebilirim yardımcı olur musunuz? ss koyamıyorum çünkü maç içerisinde oluyor.Bana göre Galatasaray'ın finansal durumunu düzeltmek için indirdiğim dosyadan kaynaklanmış olabilir.Ne yapmam lazım yardımcı olun LÜTFEN!!!![]()
turksportal...
arkadaslar 20 mac yaptım maclarıda full olarak izledim takım olarak hep sampdoria ile oynadım sadece rakip her mac degisti mac motoru v801den cok daha iyi olmus 57 gol attım 21 gol yedim 3 penaltı attım 1 penaltı da rakip 6 sarı kart gordum kırmızı yok kornerden 5 gol attım 3 gol de yedim ve hic faul olmadı 5 kez de oyuncum sakatladı 2 tanesi hafif oyuncuların hareketleri pasları sutları filan cok daha iyi vs... ozetle mac motorundaki sorunları duzeltmisler oyuncuların ozellikleri de daha gercekci olmus her sene oldugu gibi yine subat ayının versiyonu fm nin en iyi versiyonu olmus![]()
maç motoru hakkında böyle gelişmeler olması sevindirici...
Bu bazen benim oyunda da oluyor. Oyundan çıkıp tekrar girdiğimde düzelmiş oluyor ama. Bir çözümüde var mı bilmiyorum. Ama oyunu oynarken maç esnasında sayfayı küçültüp başka bir sayfa ile ilgilenince örneğin internet açık veya msnde bir konuşma penceresine birşeyler yazıp tekrar oyunu büyütüyorsan oluyor gibi geldi bana. Oyun oynarken başka sayfalara geçiş yapmıyorum ve bu sorunla karşılaşmadım. Belki bir alakası yok ama![]()
Yorumların/Eleştirilerin çoğunu okumaya çalıştım. Ve birşeyi daha iyi anladım. artık oyuncular FM'ye ''oyun'' gözüyle bakmıyorFM artık bir futbol simülasyonu bu yadsınamaz bir gerçek
taraftarı olduğunuz takımı savunmanız güzel birşey tabii ki ancak sınırı aşarak( kasıtlı olduğunu düşünüp suçlamalar yaparak) yorumlarda bulunmanız hiç hoş birşey değil. Bu kadar kişi emek verip, değerli vakitlerini harcayıp birşeyler ortaya koymaya çalışıyorsa buna saygı duymanız gerekir. hata olur olmaz orası ayrı, kimse mükemmel değildir sonuçta.
Yamada emeği geçen herkese çok çok teşekkürler. Bizlere daha iyi oyun sunmak amacıyla elinizden geleni(hatta fazlasını) yaptığınız için...
Last edited by Knightmare : 17.Şubat.2008 at 22:20
Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
Hak bela yazmaz kul azmadıkça.
Yama hoşuma gitti , en sonunda bu tür bir yamayı yükleyebilmem de sevinmem için ayrı bir olay oldu![]()
benim en çok hoşuma giden bütçeler gs 2$ milyon çok güzel yaa ayrı bir heyecan walla hiç oyuncu almadım 5 oyuncu sattım bütçem şimdi diğer ekstra gelirle 21$milyon oldu...
inş. yarın kavuşacam bende şu yamaya![]()
Home reputation su sekile ayarlandi:
Surekli A milli oyuncu: Home Rep = CA + 20
Arada sirada A milli oyuncu: Home Rep = CA + 10
Genc milli oyuncu: Home Rep = CA + 5
Home rep'e gore oyunculari siralarsaniz da seviyelerin oldukca mantikli oldugunu gozlemlersiniz. Ancak yapimcilarin da kabul ettigi bir sorun var ve bu da home rep'in milli takim secimlerinde yeterince kullanilmamasi. Fm 2009 icin duzeltilecekmis.
Ayrica ozellikle son zamanlarda bizim milli takimimizda gozlemledigimiz surekli gerceklesen kadro degisimi milli takim'i tam olarak yansitmayi daha da zorlastiran bir sey.
Mesela Fatih Terim normalde 4 tane'den fazla DC cagirmaz bir mac kadrosuna. Ancak oyunda 5 adet cagiriliyor ve bu nedenle Ali Turan cagiriliyor (Emre Asik'in Home Rep'i daha yuksek olmasina ragmen).
Yorumlarinizin cogunu okurken, oyuncularin oyundaki halini yorumladiginizi ve veritabaninda pek karsilastirma yapmamis oldugunuz izlenimine katiliyorum.
Simdi ilk olarak bir sey anlatayim. Bir oyuncunun ozellikleri ile CA baglantilidir. Yani bir oyuncunun CA'sini, ozelliklerini ve pozisyonunu belirterek hesaplamak mumkundur. Arastirma ekibi olarak da bizim gorevimiz, verdigimiz CA'ya gore oyuncunun ozelliklerini ayarlamaktir. Yani oyunda gorudugnuz hemen hemen her oyuncunun ozellikleri, CA'nin belirttigi seviyede ayarlanmistir.
Mesela Gurhan/Arda karislastirmasinda, CA'si 115 olan Gurhan'in ozelliklerini oyun yukseltmistir ve Arda'ya benzemesini saglamistir. CA'si 136 olan Arda ise bu kalitededir ve veritabanina bakilirsa ozellikler acisindan bir cok konuda Gurhan'dan ustundur.
Ozelliklerin oyun tarafindan yukseltilmesi sorunu Alex, Deivid, Huseyin gibi oyuncularda da mevcuttur. Ote yandan Mehmet Topal, Gokhan Gonul, Song ve bir cok baska oyuncunun ozellikleri veritabaninda verilen degerlerin altinda gorunmektedir.
Bu bir arastirma sorunu degil, oyun kodu veya daha dogrusu SI'in arastirmacilara temin ettigi editor'lerin zaafidir. Konu hakkinda SI'dan PaulC'nin yazdiklarini asagidaki konu'da okuyabilirsiniz.
http://community.sigames.com/eve/for...1/m/6202002183
Esasinda Mehmet'in hem fiziksel hem de teknik ozelliklerinde bir cok yukseltme yapildi. Belki beklediginiz kadar yukselmedi.Diğer kulüplerimize gelecek olursak..
Sivas'ta Mehmet Yıldız'ın fiziksel özelliklerinde bir artış bekliyordum ama olmamış biraz hayal kırıklığı oldu açıkçası.
Bu benim SI'a kural degisikligini yazarken yeterince acik yazmamamdan kaynaklandi. Ozellikle Super Kupa ve Turkiye kupasi icin de bu kuralin gecerli olmasi gerektigini tekrarlamam gerekli idi ama lige konsantre olup zamaninda eklemeyi unutmustum. Ilk beta test'de sorunu gozlemledigimde yama zaten yayina hazir halde idi ve degisiklik yapilamadi. Ancak bir sonraki yama veya FM 2009 icin duzeltildigi bilgisi verildi.6+2 kuralının ligde uygulanıp Türkiye Kupası'nda uygulanmaması garipliğinide anlayabilmiş değilim.
Bu da maalesef tamamen SI'in hatasi. Uzun uzun yazdim. Uzun uzun acikladim. Bunun onune gecilmesi icin Ocak ayinin ortasinda, yani gise gelirleri ile ilgili kod degistikten sonra beta test icin bize bunun saglanmasi gerekirdi. Yapilmadi. Sadece bize degil, hic bir arastirma sefi'ne verilmedi beta. Elime ilk beta'nin gecme tarihi 12 Subat. 12 Subat'da test'i yapip (hemen ilk is finansal durum'a baktim cunku bu konuda degisiklik yapildigini biliyordum) ve SI'a belirttim. Yani topu onlara attim.Yukarıda yazdıklarımdan ne kadar iyimser bir tablo çıksada datada hala inanılmaz eksiklikler var,bir kere finans olayının kodlamasının yanlış olması konusunu kimse bana açıklayamaz,bu tam bir rezalet ve oyuna sürülmüş kara bir lekedir ve ne olursa olsun en gerçekçi haliyle düzeltilmesi gerekir diye düşünüyorum.Şimdilik bu kadar yazdıklarım ileride oyunu daha geniş kapsamlı incelediğimde daha iyi bir eleştiri yapabilirim.4 saatle ancak bu kadar oluyor.
Bu tip hatalar, FM gibi oldukca komplike bir oyunda, olabilir ve olacaktir. Ben ABD arastirmasinda yer aldigim icin de bu tip hatalarin cok daha vahimlerinin ortaya ciktigini hem beta test hem de oyunun full surumunde bir cok defa gozlemleme sansi buldum. Halen ABD ligleri konusunda 100'den fazla sorun var duzeltilmemis SI tarafindan. Bu nedenle bu ne ilk hatadir, ne de son hata olacaktir. Onemli olan bu konuda hatanin oldugunun cabuk bir sekilde gozlenmesi ve duzeltilmesi icin ortaya konan cabalama istegi. Dusunun ki ben muhasebe ve finans dersi veriyorum 17-22 yasindaki ogrencilerime ve bu sorun uzerinde titrememe ragmen bu sorun ortaya cikiyor. Emin olun hepinizden daha fazla beni rahatsiz etti bu durum. Ancak sonucta bizim yapabileceklerimiz SI'in bu konuda gelistirme yapmak istemesine bagli. Turkiye ligleri ve finansal sorunlari da diger liglerden cok farkli ozelliklere sahip oldugu icin, bir cok seyin sil bastan sadece Turkiye ligleri icin yapilmasi sozkonusu.
Tabii yillarca hic bir degisiklik yapilmazsa eger, gelistirme surecinde ortaya cikabilecek bu tip hatalar da hic olmaz ve sizler de herseyin tam olarak ciktigi iluzyonuna kapilirsiniz. Tabii bu nedenle de hata elestirisi degil, is yapilmama elestirisi gelir. Yapilmama elestirisinden, yapilip hatali yapilma elestirisine gecilmesi gerekli. Yani bir karar asamasi var burada. Elestiri gelecek diye hic bir seyi degistirmemek bir sure sonra insanlari cigirindan cikartmak ve gercekte olan farkliliklarin yansimasi icin ugrasmamak bir secenek. Diger secenek ise hatalarin olabilecegini kabul edip yine de gelistirmek icin cabalamak ancak ayni zamanda butun iyi niyete ragmen olusabilecek hatalari kabullenmeyi ogrenmek. (Bkz. okullar olmasa Milli Egitim Bakani olmak en kolay is olurdu mantalitesi)
Pembe tabloyu bosverin. En acimasiz elestirileri de yazin ki duzeltilsin, gelissin arastirma. Hic bir zaman her seye yetisebilecegimizi idda edemeyiz, hic bir zaman her seyi bildigimizi de idda edemeyiz. Ancak bu demek degildir ki hic bir sey bilmiyoruz veya arastirmanin daha iyi duruma gelmesini istemiyoruz.
Arkadaşlar bazı hatalar varmış
Mesela Saraçoğlu 200.000
Sami Yen 100.000 kişilikmiş arkadaş söyledi
Doğru mu?
valla ben yamayi cok begendim cok gercekci olmus takimlarimiz kendi ligimiz icinde cok dengeli ama avrupada zorlaniyorlar buda gayet normal.. ellerinize saglik
Gerçekten de süper bir yama.Burak Abi'yede katılıyorum.Çok gerçekçi ve zor.
8.0.2nin en iyi takımı ManUtd olmuş takım tuutlmuyor Maşallah![]()
Öncelikle verilen cevaplar için teşekkür ederim.
Sonrasında ise datanın sadece Türkiye kısmını 4 saat gibi kısa bir sürede incelediğim için oyuncu değerleri hakkında ağırlıklı bir yazı oldu.
Gerçekçilik açısından çok önemli adımlar var bu inkar edillemez,çoğu takım gerçeğe uygun olarak yapılmış.Maç motorundaki devrim yaratacak değişikliklerde cabası olmuş.Ben hem kendim oynadım hemde makinanın oynattığı maçları izledim.Gerek ikili mücadeleler,gerek korner atışları,adam geçerken oluşan hareketlilik,depara kalkan oyuncunun karşısına yetenekli oyuncular tarafından kademe anlayışıyla beraber iyi bir savunma yapılmasına kadar gözlemlediğim çok şey var.Dediğim gibi biraz daha inceleyip sonra uzun bir şekilde hem sizin harcadığınız emeklerin,hemde Sİ 'ın yaptıklarının karşılığını yazacağım.FM 2008 hatalarla anılan bir oyun olarak kalacak bu kesin.Bugüne kadar değiştirilemeyen tek şey bu oyunun her sene baştan yazılması değilde her sene bir önceki kodlamaların üzerine eklemeler yapılarak piyasaya sürülmesi.Bir sezon başlamadadn bu oyun tamamen baştan kodlansa şuanki hataların en az % 60'ı emin olun giderilir.Ama bunu yapamazlar[yapmazlar] çünkü hem para hemde fazladan iş gücü gerekir böyle cesur bir uygulama için biliyorum.
Last edited by makalele81 : 19.Şubat.2008 at 18:59