Ben Bayern Münih ile 5. sezonumu yaşıyorum. İlk yıl kulübün kadrosu oldukça yeterli. Buna paralel olarak beklentiler çok büyük takımdan. İlk sezon için takıma transfer yapmanıza gerek yok. Ben 11 milyon pound harcayarak amc almıştım ama pek faydasını görmedim. İlk haftalar taktiği oturtmakta güçlük çeksemde sezon sonu Almanya ligi şampiyonluğu ve Uefa kupasına fazla zorlanmadan ulaştım açıkcası. Almanya kupası ve Lig kupası ise takıma ısınma çalışmaları sonucunda güme gitti. Dediğim gibi ilk sene için çok yeterli bir kadrosu var ama ilerleyen yıllar için yaşlı oyuınculara sahipler. Toni, Klose, Van Bommel, Lucio gibi oyuncularınızı oynatırken bir yandan da bunların gelecekte yerini alacak olan oyuncuları bulmanız gerekiyor. Ben Podolskiye özellikle 2. sezondan sonra mutlaka şans verilmesinden yanayım. Zira ben de 4 sezonda 90 gol attı. Alt yapıdan çıkan Toni Kross gibi bir yıldızı var ama takımda tutmak biraz zor. 3. seneden sonra ben gidecem diyor. Kontratı bitmeden satmak zorunda kaldım doğru düzgün oynatamadan. Yönetimin hiç acıması yok arkadaşlar, her yıl Almanyada ne kadar kupa varsa istiyorlar. Transfere her yıl 20 ile 30 milyon pound bir bütçe ayırıyorlar. Bu bütçeyle her yıl takımınıza bir yıldız katmanız mümkün. Özellikle az önce saydığım isimlerin yerini zamanla doldurabiliyorsunuz. Takımıa oyuncu getirmekte pek zorlanmıyorsunuz. Ben Bojan ve Okaka'yı sözleşmelerinin bittiği sezon bedavaya aldım. Paşa paşa geldiler. Beni tek red eden isim şimdiye kadar dos santos oldu. Liverpool kaptı malesef serbest olarak. Orda da İngiltere liginin etkisi var tabi.

Ben oyunumdan ilk dört sezon çok büyük zevk aldım. Ligin dışında Uefa ve şampiyonlar ligini kazanmak, süper kupayı ve dünya kulüpler şampiyonasını kazanmak çok zevkliydi ama biraz başarıya doydum açıkcası. Umduğumdan çabuk sıkıldım. Bu sezonun sonunda ayrılık sinyalleri verebilirim. Özellikle boş olursa Fransa da Lyon'a gitmek istiyorum. Daha çekişmeli bir lig arıyorum. Son senemde 20 puan farkla şampiyon olunca (Bojanın etkisi var tabi biraz ) ve almadığım kupa kalmayınca sıkıldım açıkcası.