-
Yabancı sayısı bunlara göre düzenlenirse enteresan bir yapı ortaya çıkar.işin suyunu çıkartacağımıza eminim.ben altyapımızın yetersizliği nedeniyle İngiltere gibi başarılı bir milli takım ve kaliteli oyuncular çıkartabileceğimize inanmıyorum.en azından 2 olan altyapı oyuncu sayısının 4 yada ilk 18'de 8-9 dokuz türk oyuncu olması kuralları konsaydı.Brezilya ve Arjantinli oyuncular konusunda sınırlama olmayacağı için ligimizin iki yıl içinde ucuz ve kalitesiz güney amerikalılar ile dolacağını düşünüyorum.(Aklıma Fenerin eski kurtarıcısı Simao geliyor,sınırlama varken böyle bir adam gelmiş şimdi düşünemiyorum bile
)tabiki bunda kaliteli oyuncularda arada çıkacaktır.bunun için en azından bir yaş haddinin olması kanaatindeyim.ayrıca genç oyuncuların yıldız ümit genç milli takımlarda oynamış olma zorunluluğu olması lazım.rekabet olarak güzel olabilir ama biz Türk insanı rekabeti pek sevmeyiz çabuk küseriz,bir çok yıldız adayımız bu şekilde parlamadan sönmüştür.İnşallah hayırlısı olur ben yanılırım.federasyon bu yabancı olayının yanında farklı uygulamalar yapmak zorunda.örnek olarak milli takıma oyuncu veren takımlara prim ödeyebilirler,özendirmek için kasalarında duran ciddi rakamları ligimizin kalitesi artsın diye kendi seyahatlerine değil kulüplerimize dağıtırlar.
Mesaj Yetkileri