-
Bugün bir Tv programına konuk olan Yiğit Şardan çok olumlu açıklamalar yaptı.Bana "İşte Başkan böyle olmalı" dedirtti.Program boyunca aldığım notları sizlerle paylaşmak istiyorum:
Seçimlerde bu kadar aday olmasını nasıl karşılıyorsunuz?
-Seçime 6 adaylı olarak gireceğimize inanmıyorum.Bir birleşme olacaksa bu bizim lehimize olacaktır.Bir kere şunu söyleyebilirim göreve gelecek kişiyi büyük sorunlar bekliyor.Aday olanların bu sorunları göze almış olması gerekiyor.
Borçlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
-Galatasaray'ın sorunu borçlar değil o borçların nasıl oluştuğudur.Gelecek için bir proje yapılmadığı taktirde borçlar kapatılsa bile birkaç yıl sonra tekrar aynı borçlar oluşacaktır.Bu yüzden kesin bir proje gerekiyor.Biz bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz.
Riva Arazisi ile ilgili neler planlıyorsunuz?
-Riva arazisi çok değerli bir arazidir.Ben satılmasına karşıyım.Benim amacım Riva'ya yatırım yaparak Galatasaray'a sürekli sıcak para akmasını sağlamaktır.Yani bugün bir Alışveriş merkezi veya benzeri yatırımlar olmuş olsa Riva'da bu tür maddi sıkıntılar olmazdı.Bu sebepten dolayı Riva'yı satmak yerine Riva'ya yatırımlar yaparak kulüp gelirini artırmayı düşünüyorum.Riva'yı sattığımızda alacağımız paranın misli mislini yatırım yaparak alabiliriz.
Stad Projesiniz nedir? Seyrantepe'mi olacak yoksa Ali Sami Yen'mi düzenlenecek?
-Seyrantepe devletin bize vermiş olduğu çok büyük bir nimettir.Kim bu nimeti kaçırmak ister ki?Açıkçası Seyrantepe'ye yeni stad yapılmasına daha sıcak bakıyoruz.Bunlar kısa zamanda yapılacak işlerdi ama çok uzattılar.Seyrantepe projesimizi 6 ay içinde hayata geçirmemiz şart.Galatasaray'ın daha fazla vakit kaybetmeye tahammülü yok.Bu kadar beklediği yeter.Zaten kulüp 4 yıldır kış uykusunda!
Futbol AŞ ile ilgili düşünceleriniz?
-Futbol AŞ'yi büyük sermayelerle dönen bir şirket haline getirmeyi amaçlıyoruz.Kişilerin parasını değil bilgi ve birikimlerini,önerilerini istiyoruz.Binlerce çok başarılı Galatasaray'lı şirket yöneticileri var.Düşünsenize bu kadar başarılı insanın tek bir masa etrafında Galatasaray sevgisi için biraraya geldiğini.
Kalamış adası ile ilgili neler planlıyorsunuz?
-Orası ile ilgili de projelerimizi tamamladık.2 tane Galatasaraylı işadamı dostumla anlaştık.Galatasaray'ın cebinden 5 kuruş çıkmadan halledecekler adayı.Yani bizim amacımız orayı tam bir şov mekanına dönüştürmek.İstanbul her yıl turist potansiyelini arttırıyor ve bu turistler mutlaka deniz turu yapıyorlar.Turistler Kalamış'ı gördüklerinde, o adanın üzerindeki koskocaman Galatasaray amblemini
gördüklerinde: "Galatasaray o kadar büyük bir kulüp ki kendine ait mükemmel bir adası var." diyecekler.Yani Kalamış adası herşeyiyle başlı başına bir eser olacak.
Basketbol AŞ'yi kurmayı düşündüğünüz söyleniyor.Neler söyleyeceksiniz bu konuda?
-Biliyorsunuz ben eski basketbolcuyum.Yıllarca Galatasaray Basketbol Takımı'nda oynadım.Baketbola da önem vermeyi düşünüyorum.Basketbol Aş'yi kurup kendi yağıyla kavrulan bir şirket yapacağız.Yani sadece futboldan değil diğer branşlardan da kâr sağlamayı hedefliyoruz.Sponsorlukları devam ettireceğiz.Yani Galatsaray basketbol takımının ismine bir markanın eklenmesiyle hiç birşey olmaz.Bu projeyi 4 yıl önce ilk olarak ben önermiştim ve bana "Delimisin olur mu öyle şey dediler!".Ama şimdi benim önerdiğim projei uyguluyorlar.
Ünal Aysal'ın ve Adnan Polat'ın diğer adayların yanında olmasına ne diyorsunuz? Seçimleri kazandığınız taktirde bu iki isme kapılarınız açık olacak mı?
-Ünal Aysal kulüp tarihinde görülmemiş yardımları Galatsaray'a yapan biridir.Ünal Aysal kadar hiçkimse Galatasaray'a yardım yapmamıştır.Ünal benim dostum,ahbabım,abim.Elbette kapımız açık.Biz Ünal Aysal'ın parasından ziyade bilgilerinden tecrübelerinden yararlanacağız.Keza Adnan Polat da aynı şekilde.O da sevdiğim bir ağabeyimdir.
Galatasaray Uefa ve Süper Kupa'yı aldı ama bunu maddi gelire çeviremedi.Sizce bunun nedeni nedir?
-Bunu Milli Piyango'yu kazanan birine benzetiyorum.Hani ilk kazandığında sersemleşir ve ne yapacağını bilemez ya aynen öyle.Galatasary kupayı kazandığında hazırlıksız yakalandı ve bu yüzden proje üretilmedi.Gelen paralar savrulup gitti."
Gerçekten Yiğit Şardan başkanlık için en ideal isimdir bana göre.Duruşuyla,konuşmalarıyla, asil tavırlarıyla tam bir yönetici karakterine sahip.Dilerim 25 Mart'ta seçimleri kazanır ve kendi tabiriyle 4 yıldır kış uykusunda olan Galatasaray'ı uyandırır...
Mesaj Yetkileri