Tam oLarak hatırLayamasamda TÜRK Bayrağının oLuşumunu şu şekiLde biLiyorum,
I.Kosova Savaşı kazanıLdktan sonra Savaş BöLgesini gezip inceLeyen artık geri dönüş için hazırLanan I.Murat bir sırp tarafından arkasından hançerLenip şehit ediLiyor kanın üzerine Gökte yan yana geLen ay ve yıLdız yansıyor,ve o mükkemeL görüntü ortaya çıkıyor iLk oLuşumu böyLe diye biLiyorum...
En güzeL manaya sahip bizim bayrağımız özgürLüğümüzün bedeLi oLarak Kanımızı dökmüşüz bundan daha güzeL anLama sahip bir bayrak oLabiLir mi..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
[
Özbekistan Cumhuriyeti
Özbekistan bayrağı ilk kez 1991 yılında kullanılmıştır. Bayraktaki mavi renk Timur’un bayrağını, beyaz barışı, yeşil doğayı, kırmızı ise sadakati simgeler. Hilal İslam’ın geleneksel simgesidir, 12 yıldız ise Hicri takvimdeki ayları simgeler.
Türkmenistan Cumhuriyeti
Türkmenistan bayrağı 1992 yılında kullanılmaya başladı. Bir yarışma sonucu hazırlanan bayrağın yeşil zemin üzerindeki hilal ve beş köşeli yıldızı İslam’ın geleneksel simgeleridir. Beş yıldız, Türkmenistan’da yaşayan beş topluluğu simgeler. Bayrağa ayrıca Türkmen kilimi desenleri eklenmiştir.
Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Simgesi;
Ulusal motifleri çevreleyen çember içerisindeki Kurt, özgürlüğün simgesidir. Kurt sembolü, 18.yy'dan itibaren kullanılmaya başlanmış ve Çeçenler de gücün simgesi olmuştur. Çemberde bulunan 9 köşeli 9 yıldız, Çeçen kabilelerini (tuxum) temsil eder.ayrıyetten bunLarıda ben ekLemiş oLayım

Özbekistan bayrağı ilk kez 1991 yılında kullanılmıştır. Bayraktaki mavi renk Timur’un bayrağını, beyaz barışı, yeşil doğayı, kırmızı ise sadakati simgeler. Hilal İslam’ın geleneksel simgesidir, 12 yıldız ise Hicri takvimdeki ayları simgeler.
Türkmenistan bayrağı 1992 yılında kullanılmaya başladı. Bir yarışma sonucu hazırlanan bayrağın yeşil zemin üzerindeki hilal ve beş köşeli yıldızı İslam’ın geleneksel simgeleridir. Beş yıldız, Türkmenistan’da yaşayan beş topluluğu simgeler. Bayrağa ayrıca Türkmen kilimi desenleri eklenmiştir.

Alıntılı Yanıtla