1 ile 30 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Threaded View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    İngilizce biliyor demek 4/4lük biliyor demek değil, seviye durumu var oyunda, ona göre düzenlenir, niye kavga ediyorsunuz ki?
    kavga yok şakalaşıyoruz ben yusufislamın kötü türkçesi olduğunu biliyorumda o yüzden öyle söyledim.

bide benim bildiğim oyunda ne kadar iyi bildiğin ne kadar kötü bildiğin gibi seviyeler var mesela barışlar serkan çalıklar denizler önderler ana dili gibi almanca biliyor ama ümit karan az çok biliyor
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    kaleci aykut erçetini çok iyi analiz ettiğimi düşünüyorum ve belli özellikleri ortalamanın çok üzerinde belli özellikleride ortalamanın çok altında olan bir kaleci

öncelikle kendine güveni çok düşük olduğu için hava hakimiyeti çok zayıf çok kolayca çıkıp alması gereken topları bile ilk olarak yumruklamayı düşünüyor bu sebeble gereksiz goller yiyebilir (yedide geçen yılki trabzonspor maçı gol erdinç)

ikinci çok düşük amatör sayılabiliecek özelliği hem soğukkanlılığı çok düşük hem de top tekniği çok düşük olduğu için geri paslardaki hataları aykuta geri pas atıldığında çok tehlikeli işler yapıyor

vasat özelliklerinden birisi genel olarak çizgiyi terk edip açı daraltmayı düşünmüyor çizgiye bağlı kalıp şutu beklemeyi yeğeliyor refleksinin ve fiziğinin çok iyi olduğunu bildiği için köşelere bile gitse kendine güveniyor ve boşa çıkmaktansa kalesinde beklemeyi tercih ediyor onun için ani çıkışları düşük bir kaleci (ama orkun gibi değil orkunun karar vermesi düşük olduğu için gereksiz çıkışlar yapabiliyor ve çıkmaması gereken toplara çıkabiliyor)

inanılmaz özelliklerinden birisi önsezisi çoğu yakın mesafe şutlarını göze çok hoş gelen bir şekilde kurtarıyor ve alkış yağmuruna tutuluyor ilk bakışta refleksinin mükemmel olduğunu düşünüyorsunuz ama bu bir yanılmaca asıl yaptığı şey ofans oyuncusunun vuracağı şutu şutun sertliğini ve hangi köşeye vurulacağını sezebilmesi bu sezgisine güvendiği için topu çizgide bekliyor forvet topa vurduğu anda veya vurmadan önce o köşeye uçuyor mesela kayseri maçındaki cangele nin şutu ve ankaraspor maçındaki de nigrisin şutunu akıl almaz bir refleks le kurtardı diyordu elbette refleksle ilgili ama öncesinde ön sezisiyle kurtarış yapıyor

iyi özelliklerinden biride refleks fiziğini çok iyi kullanabilen ve köşelere çok iyi ve hızlıca uzanabilen bir kaleci
    bir diğer iyi özelliği ise consantrasyon volkan demnirel gibi canı sıkkın olunca orta sahadan falan gol yemiyor her daim zinde olabilmesi çok büyük bir artısı ve bu özelliği onu büyük takım kalecisi yapar (rüştü bu özelliği olmadığı için küçük takım kalecisidir mesela rüştünün takımı kendinden büyük bir takımla oynarsa ve rüştünün takımı sürekli atak yerse rüştü bu gibi maçlarda kahraman olur maça sıcak kalır kurtarış üzerine kurtarış yapar ancak rüştü büyük takımda ise ve rüştünün kalesi nadir olrak pozisyon görüyorsa rüştü konsatrasyonunu kaybeder ve oyundan soğur kaleye 80. dakikada ilk gelen top gol olur)
    aykut bu yüzden büyük takım kalecisidir
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    daha öncede çok söylemiştim ayhan akmanın ilk teması çok kötü genelde ilk temas topu hızlıca önüne indirebilmek temelinden oluşur yani topu ayağımıza hızlıca alabilmek yada topu yere indirmek ayhan ise tam tersi topu kontrol ederken topu havalandırıyor bu onun dengesini kaybetmesine ve zaman kaybetmesine yol açıyor akabinde topu rakibinede kaptırabiliyor

yine bıu açıdan nondanın ilk teması çok iyi gerilere gelip tol almasıda ilk temasına ve tekniğine güveninden kaynaklanıyor ilk temas 18 teknik 15 olabilir
    ve nonda nın jumpingi 12 yi geçmez hemen hemen hiç bir stoperin üzerinden kafa vurduğunu görmedim ama heading i 16 civarı olabilir

bu arada sabrinin yaratıcılığı1 yapılabilir zaten kafasını hiç kaldırmadığı için toptan başka birşeyi görmesine olanak yok
    Last edited by extensor : 20.Mart.2008 at 07:45 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Fikirlerim burada

Mesaj Yetkileri