Her zaman şampiyonluk şansı az olan ama ortalamanın üstünde bir popülariteye sahip takımlarla oynamayı tercih etmişimdir. Manchester City buna güzel bir örnek.
Takıma baktığımızda ilk göze çarpan şey genç ve yetenekli oyuncu bolluğu. Michael Johnson ve Micah Ricards zaten bu oyunun bilinen genç ve potansiyelli yıldızları. Ricardsla birlikte yanında bir diğer genç savunmacı Corluka ve deneyimli Dunne a sahibiz. Defans hattı çok iyi. İyi bir sol bek transferiyle mükemmele yakın olur. Ama left wingback Garrido da yeterli sayılır ki o da 22 yaşında.
Orta sahada yüksek özellikleriyle parlayan 26 yaşında brezilyalı yıldız Elano, Genç mc Johnson ve bulgar yıldız Petrov var. Belki burada sağ açık Geovanni yerine bir alternatif düşünülebilir ama o da hiç fena oynamıyor.
Takımın tek eksik bölgesi bana göre hücum hattı. Benjani ve Caciedo bana göre yetersizler ama oyun başında kiralık olarak gözüken Bianchi takıma dönünce Ligin üst düzey forvetleri arasına giriyor. Yine de bir yada iki yıldız forvet alınabilir diye düşünüyorum. O zaman takım çok sağlam olacaktır. Genç Bojinov da hiç fena değil. Benim oyunumda milan kendisine teklif yapmıştı. Çok şans vermeyi düşünmediğimden satmıştım.
City nin en cazip özelliği ise transfere ayrılan muazzam bütçe. Tam hatırlamıyorum ama sanırım 100 milyon euro civarlarında birşeydi ki gördüğümde ağzım açık kalmıştı.
Kesinlikle denenmesi gereken bir takım. Genç yıldızların aklı büyük takımlar tarafından çelinmese daha güzel olacak ama bunun önüne geçilebilirse iki sezon içinde şampiyon olabilecek bir potansiyel var.