-
ilk önce emeğine sağlık abicim çok güzel uğraşmışsın
baktım da çok büyük farklar var banada fazla geldi.bu tesadüf mü bilmiyorum ama doğuştan gelen yetenek olarak kıyaslarsak açık ara gerideyiz onlara göre.
biraz bahsediyim meksika liginin yarısını arjantin ve brezilyalı oyuncular oluşturuyor.
keza ispanya ligi.italya ligi.sırf interde 8 tane arjantinli var mesela.
portekiz liginin yarısı brezilyalı.
rusya,ingiltere,almanya da da yavaş yavaş bu ülkelerden oyuncu almaya başladı.
avrupaya bir yılda pazarladıkları oyuncuları biz tarihimiz boyunca avrupaya vermişmiyizdir şüpheliyim.
şey dikkatimi çekti boca ve river de ort. 90-95 tane oyuncu var.bizim gs ye beşiktaşa baktım 50-60 falan yanılmıyorsam.
patonun röportajını hatırlıyorum keza kaka' futbola başlarken a takıma çıkmak için aynı mevkide aynı tipte en az 10 oyuncu olduğunu ve yapılan her seçmede ecel terleri döktüğünü anlatıyordu.bizde mesela gs altyapsınnda başlayan biri paf takıma kadar geliyor çoğunlukla profesyonel oluyor başka takımlarda olsada ama brezilyada öyle bir şans yok a takıma girmek 10 kat daha zor daha yetenkli kişiler daha fazla kişiyle mücadele ediyor forma için.
pato demişti o geçtiğim benim mevkimdeki 10 oyuncu kesnilikle her ligde oynayabilecek kapasitede oyuncu demişti.sanırsam brezilyada sezon önce si gençler şampiyonası oluyor.dentinho var mesela 8.0.2 de 163 p.a. oldu neymar var santosta o turnuvadan sonra -9 p.a.lı 16 yaşında bir çocuk ortaya çıktı.
nur hayır nakış diye bir türk arjantin federasyonunda çalışıyor ülkemize 1-1,5 sene önce gelmişti açıklaması vardı 3-4 dk içinde arjantinlilerdn türkiyeyi yenebilecek 6-7 takım çıkartırım demişti.bilmiyorum ne kadar doğru ama gerçeklik payı gayet yüksek.
arkadaşlar hiç boşuna geçen yıl brezilyayla 0-0 berabere kaldık falan diyip arkasına sığınmayalım bence komik oluyor buna göre yorum yapmak.
ayrıca -9 p.a.lı bir isim agüero veya robinho olmuyor.-10 olmalı.
bana bu kadar etken olmasına rağmen -9 lara bişey demiyorum -8 lerde kırpmalar olabilir onlarda ama çokda emin olamıyorum.
Mesaj Yetkileri