1 ile 28 arası toplam 28 sonuç

Konu: Türkiye Kupası'na Şampiyonlar Ligi modeli

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Default Türkiye Kupası'na Şampiyonlar Ligi modeli

Fortis Türkiye Kupası'na Şampiyonlar Ligi modeli

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Fortis Türkiye Kupası'nı ilgi çekici kılmak için hazırladıkları planı anlattı.

Fortis Türkiye Kupası'na "Şampiyonlar Ligi modeli" geliyor. Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Fortis Türkiye Kupası'nın değer kaybına uğradığını belirterek, "Kupaya Şampiyonlar Ligi modelini getireceğiz. Dörtlü gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura çıkacak. 8 takım karşılıklı maçlar yapacak" dedi.

Hürriyet'in haberine göre, kupanın yeterli kadar desteklenmediğini söyleyen Doğan, "Fortis Türkiye Kupası, Türk futbolunun önemli bir değeri. Mesela bunu devre arasında turnuva şeklinde oynatıp, sezon sonu ilk ikileri ordan çıkarıp, karşılıklı çeyrek finali, yarı finali ve finali ikili maç modeli şeklinde yapma düşüncemiz var." diye konuştu.

"Tek eksiğimiz stat"

Kupa maçlarının devre arasında oynanmasını düşündüklerini belirtek Hasan Doğan, "Kış şartları nedeniyle statların fizikî şartları futbol için müsait bir ortam sağlamıyor. Onun için İzmir, Antalya, Adana gibi şehirlerde Avrupa Şampiyonası finali gibi 4'lü gruplara bölerek oynamayı planlıyoruz. Böylece devre arasında 15 günlük hızlı bir maç trafiği yaratabiliriz. Tek eksiğimiz, Antalya'da ve Adana'da uygun statların olmaması. Bunu da en kısa zamanda halledeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Bence iyi olabilir

Nesil
    2006

Yap-boz parçası gibi oldu Türkiye Kupası, hatırlatırım büyük bir anlamı olmayan bir kupa, takımlara çok büyük bir getirisi yok gene en eski sistem olan eleme üsülü maçlar ile oynanması. Bütün Dünya'da ki ülkerlerde ülke kupaları bu tarz ile oynanıyor. Takımları aşırı derecede yoracaktır.

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Quote Originally Posted by Bay Önder View Post
    Yap-boz parçası gibi oldu Türkiye Kupası, hatırlatırım büyük bir anlamı olmayan bir kupa, takımlara çok büyük bir getirisi yok gene en eski sistem olan eleme üsülü maçlar ile oynanması. Bütün Dünya'da ki ülkerlerde ülke kupaları bu tarz ile oynanıyor. Takımları aşırı derecede yoracaktır.
    Prestiji ve çogu takım için anlamı olan bir kupa belki sizin için olmayabilir..amacım herhangi bi şekilde tartışa çıkarmak değil ama 15 kere Fb bu kupayı kazansaydı aynı şekilde yazarmıydın merak ediyorum..

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Şuanki sistem güzeLdi bence,gerek yok böyLe bi değişime

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

anlam dersen yanlış olur. Eger parasal yoldan bahsediyorsan maddi bi anlam demeliydin zira Türkiye kupası 2. en önemi bir kupadır . Bir benzetme yaparsak: Lig = CL , TR kupası = UEFA kupası olabiilir.

Anlamı olmayan demen abes olmuş...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Fa Cup nasıl İngiltere'nin en önemli kupasıysa Türkiye Kupası'da bizim en önemli 2.kupamız bu sistem güzel olabilir.
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

İlgiyi çekmek derken neden bahsediyorlar anlamadım. Ben bu anlamı çıkaramasamda sponsor desteği ise aşağıda yazdıklarımı dikkate almayın.

Şayet değilse;

Avrupada düzenlenen iki turnuvadan biri, diğerine göre daha az ilgi çekiyor. Bunun sebebi Şampiyonlar liginde daha kaliteli takımlar bulunmakta ve bu kaliteli takımların mücadelesi daha fazla ilgi çekmektedir. Uefa kupası ise Şampiyonlar ligine göre daha mütevazi takımların yer aldığı bir kupa olarak bilinir. Uefa, iki turnuvayada eşit ilgi çekme için yollar arıyor. Örneklersek Şampiyonlar liginin kalitesi paraya bakmaktadır. Bütçesi iyi olan kulüpler iyi takımlar oluşturduğu için Şampiyonlar ligi daha çekişmeli hale geliyor. Bu sebeble Uefa kupasında takım gelirlerini artırarak katılımcı kulüplerin para kazanması düşünülmektedir. Para eşittir daha güçlü takımlar ve devamında daha kaliteli bir turnuva düşünülmektedir.

Bunu bize uyguladığımızda ilgi çekmiyor derken neden bahsediyorlar. Yada neye göre ilgi çekmiyor merak ediyorum. Lige göre ilgi çekmiyorsa ligde oynayan takımda Türkiye kupasında oynayan takımda aynı takımlar zaten. Taraftarı oldukları takımı herkes hem ligde hem kupada destekliyor. İlgi derken Avrupa'da ki izlenmeden bahsediyorlarsa ligimiz daha izlenmiyor biraz sabır. Kulüp bazında ilgi yok deniyorsa ben şimdiye kadar biz bu kupaya katılmayacaz diyeni görmedim veya kupa maçlarını kaybedenlerin isyan çıkarması gibi durumlar yeterince ilgi olduğunu gösteriyor.

Sonuç mu? İlgi derken neden bahsediyorlar. Eskiden neydi şimdi ne oldu.

Nesil
    2006

Türkiye Kupasının anlamı bana göre yok. Sonuçta kulüplere çok büyük gelir sağlamıyor ve gereksiz yere çok fazla maç oynanıyor. Tribünler bomboş oluyor. Bunun yerine en kısa sürede bitecek bir kupa yapılabilir. Fenerbahçe beşbinkerede kazansa aynısı derim.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Önder'cim Fenerbahçe'li kardeşlerimizin önemsemediği kupalar genelde alamadıkları kupalar oluyor. O açıdan senin önemsememe sebebin farklı olsada kimseyi inandıramazsın.

Bunu sataşma olarak kimse görmesin ama çoğu kişide Uefa kupasına önem vermeme, Türkiye Kupasına önem vermeme görülmektedir. Fenerbahçe yönetimine bakıyorum. Önemsiz kupa ya o anlamda yedeklerle, paf takımla çıkacağız açıklaması geliyor. Önemsiz izlenimi uyandırıldıktan sonra yıldız üstüne yıldız ekli bir takımla maçlara çıkıyor. Maçları kaybediyor isyan çıkarıyor. Sonra açıklama geliyor biz bir dahaki turnuvaya yedeklerle çıkacağız. Sonra aynı filmi ikinci kez oynat. Bunları göz önüne aldığımızda önemsiz cümlesi tepki çekiyor.

Konuyla alakalı olarakta fikrimi belirttim. İlgi çekmeden kasıt nedir. Ayrıca bir turnuvanın ilgisini çekmek için turnuva işleyişinde değişikliğe gerek yok. Aaa 4 grup olmuş ben hemen izlemeliyim demiyorum. Galatasaray olsun yeter. Galatasaray elendi mi kaliteli futbol olsun yeter.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Türkiye Kupasının önemi bence tartışılmaz o kupada final oynayan takıma Avrupa Kupaları yolu açlılıyor.
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2006

Şampiyonlar Ligine önem veriyorum, bu kupayıda alamadık sonuçta?

Ben kupa yapılmasın demiyorum, elbette yapılsın bir talihsizliktir alamıyoruz işte 18 yıllık hayatım boyuncada kupayı göremedim. Sonuçta Türkiye Kupası kazanldığında bir itibar verilmiyor sadece kupayı kazandı deniliyor hiçbir Türkiye Kupası maçları akılda kalmıyor.

Bu yıl derbi maçları dışında hiçbir kupa maçında yüksek bir seyirci kapasitesi olmadı. Hiçbir stad tıklım tıklım dolmadı, TV'de bile fazla takip edilmiyor. Şuan Kaysersipor - Gençlerbirliği finale kalsa stadın %25'i bile dolmayacaktır. Acı ama gerçek bu yüzden ne kadar az maç oynanır çabuk biterse o kadar kar olur bizim için.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Türkiye Kupasının anlamı bana göre yok. Sonuçta kulüplere çok büyük gelir sağlamıyor ve gereksiz yere çok fazla maç oynanıyor. Tribünler bomboş oluyor. Bunun yerine en kısa sürede bitecek bir kupa yapılabilir. Fenerbahçe beşbinkerede kazansa aynısı derim.
    K.Erciyesspor'un hem küme düşüp hemde UEFA'ya katılması bu kupanın anlamını belli eder zaten.Ligde iyi bir sıra elde edemeyip Avrupa'dan yoksun kalan takımlar için 2.bir şanstır bu kupa.Bu sene olucağı gibi.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Ayg.22 View Post
    K.Erciyesspor'un hem küme düşüp hemde UEFA'ya katılması bu kupanın anlamını belli eder zaten.Ligde iyi bir sıra elde edemeyip Avrupa'dan yoksun kalan takımlar için 2.bir şanstır bu kupa.Bu sene olucağı gibi.
    Sorunda bu, ülke puaınımız çokmuş gibi birde ikinci ligden Erciyes'i gönderdik. Puan alamadan döndüler. Final maçında ise sadece Beşiktaş taraftarı vardı. Buda tribünleri ne kadar etkilediği ortada.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Sorunda bu, ülke puaınımız çokmuş gibi birde ikinci ligden Erciyes'i gönderdik.

Böyle düşünürsek TSYD kupası tarzında birşey olması gerekir. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray sadece katılsınlar.

Nesil
    2006

Eskiden vardı; ama takımlar bu kupaya katılmaktan vazgeçtiler.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Keşke İngilteredeki sistem olsa süpriz takımlar çıkardı üst turlara .Grup olunca güçlüler öyle veya böyle çıkıyorlar heyecan olmuyor açıkcası

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

kupanın getirisi bu sezon baya yükseltildi maddi açıdan...ayrıyetten her ligin de böyle kupası var ve bana kalırsa önemli...

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

kupa bencede önemli ama önderin dediği de doğru maçlar boş stada oynanıyor ve fazla getirisi yok maçlarda akılda kalıcı olmuyor türkiye kupası deyince benim aklıma gs ile oynadığımız 7-6 lık maç(penaltılara falan gitti heyecanlıydı) geçenlerde oynanan 2-1 lik maç(8 kişi kaldık) ve geçen yılki 1-1 biten bjk maçı onuda hakem katletmişti baika yok

Sorunda bu, ülke puaınımız çokmuş gibi birde ikinci ligden Erciyes'i gönderdik. Puan alamadan döndüler. Final maçında ise sadece Beşiktaş taraftarı vardı. Buda tribünleri ne kadar etkilediği ortada.
    Katılmıyorum, hakkını yememek lazım İsrail'in en iyi takımlarından birini elediler... Atl.Madrid'den herkes fark yerdi zaten çok normal...

Kupa içinde Türkiye'nin en önemli 2.Kupası önemsiz olmaz 2.lige giden bir takımı Avrupaya gönderecek kadar kudretli bir kupa...

@Önder : Kusura bakma ama,"kedi uzanamadigi ete mundar dermis."Seninki de o hesap.

Konuya dönersek,bu sistem gayet iyi bence.Degistirilmesine gerek yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bencede gerek yok yeni sisteme.Hatta eski eleminasyonlu sisteme dönülsün.Yarı finale kadar gereksiz maçlar oynanıyor.Dünyada bir çok ligdede kupalar eleminasyonlu bildiğim kadarıyla..
    So what?
    Saike

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Fietra 10 View Post
    Prestiji ve çogu takım için anlamı olan bir kupa belki sizin için olmayabilir..amacım herhangi bi şekilde tartışa çıkarmak değil ama 15 kere Fb bu kupayı kazansaydı aynı şekilde yazarmıydın merak ediyorum..
    İçi boş bir kupa, lig varken hiçbir anlamı yok, kupada şampiyon olana Şampiyonlar Ligi şansı ve yüklü para verilir o zaman anlamı olur.

Kazanamamak değil, kazanmayı zorlamamaktan dolayı Fenerbahçe kupaya uzanamadı, derbiler olmadığında kimse izlemiyor bile, kupa önemsiz kabul etsen de etmesen de ...

Kupayı 50 sene daha kazanamasın ama her sene ligi alsın Fenerbahçe, razıyım ben
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    İçi boş bir kupa, lig varken hiçbir anlamı yok, kupada şampiyon olana Şampiyonlar Ligi şansı ve yüklü para verilir o zaman anlamı olur.

Kazanamamak değil, kazanmayı zorlamamaktan dolayı Fenerbahçe kupaya uzanamadı, derbiler olmadığında kimse izlemiyor bile, kupa önemsiz kabul etsen de etmesen de ...

Kupayı 50 sene daha kazanamasın ama her sene ligi alsın Fenerbahçe, razıyım ben
    Ne alaka fb istemedi de mi almadı bu kupayı? gecin bu konuları. 25 senedir alamadığıınız için sizin için önem arz etmediğini kendinize inandırmaya calışıyorsunuz. Halbuki öyle degil Türkiye Kupası Ligin en önemli 2. kupasıdır. Bi benzetme yapayım, ama bu sadece bi benzetme bunu uzatmayalım. Fb için kulüpler birliği de önemsizdi

Konuya gelirsek yapboz haline döndürdüler olayı. 1 sistem belirlensin ve o uygulansın artık...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Adana'da bir GS-FB BJK-FB derbisi görmekten daha güzel ne olabilir ki benim için

5 takımlı 4 gruptan 2 takım çıkması, 4 takımlı 4 gruptan daha iyi ama bence.. Kupadaki takım sayısı 4 takım fazla olmuş oluyor ki onlar da zaten 2.lig takımları vs oluyor..
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

@DisCo

konuyu başlıkla alakası olmayan bir yere çektin...ve attığın son mesajda tahrik edici cinsden...zaten ben seni çözebilmiş değilim...dikkatli olmanı öneririm...

başlık Türkiye Kupasına şampiyonlar ligi modeli verilmesi...sen ise Fener için önemsiz mi değil mi tartışması yapıp Galatasaray daha çok kazandı...siz 25 senedir kazanamıyorsunuz falan filan ile Fenerli arkadaşları aynı benim gibi kışkırtıyorsun...

lyonda 15 senedir alamıyor ne kaybetmiş yani saçma sapan insanları tahrik etmek için konuşmayın. kupa anadolu takımları için önemli fakat zaten senede 50 maç yapıyoruz birde böyle olunca daha felaket olacak. dalga mı geçiyor bu fedarasyon. yapın işte 5-6 maçta bitsin.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

uefa kupası modeli olmadı bence de bi de şl deneyelim

Mesaj Yetkileri