Quote Originally Posted by extensor View Post
o 16 yaşındaki gencecik çocuk senden daha erdemli davranmayı başararak özel mesajla benden özür diledi kullandığı sözcükten dolayı
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

yunanistanda avrupa şampiyonu oldu fransayı eledi ama onlardanda bir tane futbolcu çıktımı 165 170 pa ları geçebilecek bir tane futbolcu çıktımı
veya olimpiyakos panathinaikos şampiyonlar liginde ard arda yarı finaller oynadımı ancak 40 yılda bir belki uefa kupasını alırlar ki buda bir başarı ölçütü değildir fenerbahçe bu sene şampiyonlar liginde final oynasın önümüzdeki 5 sene galatasarayın yaşadığı çöküşü yaşasın onlarında başarısı kalıcı olmadıktan sonra neye yarar porto-monaco finalini hatırla monaco o finalden sonra nerde şimdi ne yapıyor bilen varmı (lafı fazla bulandırmadan milli takımların 1TEK TURNUVADAKİ başarısı o ülkedeki futbol düzeyini göstermez mesela bulgaristan hırvatistan senegalde bir zamanlar dünya kupasında başarılı oldular ama bunlar sadece bir dönemlikti ve o başarıları onlara takım oyunu oynama becerileri kazandırdı yoksa o takımlarda totti toni pirlo gattuso bir arada oynamadı
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

yunanistanda avrupa şampiyonu oldu fransayı eledi ama onlardanda bir tane futbolcu çıktımı 165 170 pa ları geçebilecek bir tane futbolcu çıktımı
veya olimpiyakos panathinaikos şampiyonlar liginde ard arda yarı finaller oynadımı ancak 40 yılda bir belki uefa kupasını alırlar ki buda bir başarı ölçütü değildir fenerbahçe bu sene şampiyonlar liginde final oynasın önümüzdeki 5 sene galatasarayın yaşadığı çöküşü yaşasın onlarında başarısı kalıcı olmadıktan sonra neye yarar porto-monaco finalini hatırla monaco o finalden sonra nerde şimdi ne yapıyor bilen varmı (lafı fazla bulandırmadan milli takımların 1TEK TURNUVADAKİ başarısı o ülkedeki futbol düzeyini göstermez mesela bulgaristan hırvatistan senegalde bir zamanlar dünya kupasında başarılı oldular ama bunlar sadece bir dönemlikti ve o başarıları onlara takım oyunu oynama becerileri kazandırdı yoksa o takımlarda totti toni pirlo gattuso bir arada oynamadı
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

ewet aynen o kadar basit dünyanın en elit futbolcuları bu takımlarda oynar ve bu takımlara milyon dolarlara gelir milyon dolarlara gideler
milyon dolarlık elit futbolcular senin iyiy futbolcu sandığın çocuklarına 8tane atarlar sen dersin biz 2 hafta önce yenmiştik bunlar
(yenmek yenilmek mesele değil kalite farkını koklayabilmek meseledir )
ama bu takımlar her zaman elit oyuncu transfer etmez yani hatalı transferlerde yaparlar mesela emre belezoğlu hakan şükür okan buruk ümit davala gibi bir sürü transfer yaparlar özellikle inter senin mantaliten yüzünden her büyük tunruva sonrası son 10 yılda kadrosunuilk olarak paraguay uruguay sonra türk sonra senegalli sonra yunan futbolcularla doldurmuştur ama bu futbolcuların sadece takımlarıyla başarılı olduklarını ve onun sadece bir turnuvaya mahsus olduğunu unuturlar
o transferlerde hiç başarılı olamadılar ne yunanlılar ne türkler ne senegalliler nede güney amerikalılar meğersem dünya kupasında limitlerini zorlamışlar ve bu kadar oynayabiliyorlarmış dahası yok
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

ben hakan şükürü manevi abim gibi severim ben onun futboluyla büyüdüm
ama hakan şükür nasıl kaliteli bir futbolcuydu arkasında hagi yanında arif vardı ve birbirlerinin kıçındaki kıl sayısını bile biliyorlardı. ama sonra interde bir ibrahimoviç olsaydı elit futbolcu olurdu olmadı olamadı 165 tavanını geçemedi yaklaştı ama geçemedi

ben trabzonsporun 5 sene kupa galipleri kupasını kazandığını bilmiyordum afedersiniz

ona bakılırsa son iki sene az alkmaar da inanilmaz işler yaptı büyük takımmı oldu hayır işte hakettiği yerde bulunuyor
sıçramalar bir şeydeğiştirmez sıçrarsınız ama düşünce gene eski yerinizde olursunuz önemli olan boyunuzun uzamasıdır
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

peki mademki öyle o zaman bana türk futbol tarihinden bir tane türk
puyol seviyesinde senelerce futbol oynamış bir stoper söyle
bana vander saar seviylerinde senelerce kalecilik yapmış bir futbolcu söyle
senelerce seedorf gibi oynamış bir ortasaha söyle
senelerce inzaghi gibi oynamış bir santrafor söyle

sabaha kadar düşünsen genel olarak 165 barajını geçen bir fernando torres bir robben bulmayacaksın

bu yazının üzerine iyisimi bir soğuk su iç boşuna kafa yorma ve at gözlüklerini çıkar

bak birader....

insanların birbirinden farklı düşünmesi en büyük meziyeti ve ayrıcalığıdır.seninde türkiye ligini bizden farklı görmen senin takdirindir. Daha önce de bu forumda benimle farklı düşünen bi çok arkadaşım oldu..hiçbirisine sana davrandığım kadar agresif davranmadığımı kabul ediyorum.Ama sana karşı böyle davranmamın 3 sebebi var.

1- Ben bu forumlarda eğer 1 yazı yazıyorsam önce yapılmış yorumların elimden geldiğince hemen hepsini okuyorum senin yaptığın yorumlarıda okuyorum.Ama gördüğüm ilk şey genellikle senin agresif davrandığın yönünde genç bir arkadaşımıza çıkmışın yok psikolojinmi bozuk doktara git falan...eğer sana karşı insanların eleştrisini kaldıramayacaksan yorum yapma arkadaş.....senin fikirlerine katılmayanları bu şekilde rencide edici konuşman yanlış..eğer sen hoşgörülü olursan sana karşıda insanlar hoşgörülü olur....agresif ve sert tavrını sürdürdüğün müddetçede aynı ölçüde cevabını alırsın onuda bil...

2- bak değerli dostum belki okumuşundur.Ben genel eleştriler bölümünde bir konu açtım dedimki güney amerikalı araştırmacılar oyuncularını abartıyor.özelliklede arjantinliler dedim..ve kendimce bazı bilgiler sunarak bu tezimi desdekledim..ama net ama hiç lafı dolamadan...ne dedik..güney amerikalılar objektif deği..oyuncularını abartıyor....kimi arkadaşımız buna katıldı..kimi destek verdi ama kimi arkadaşımızda katılmadı..hayır dedi abartmıyorlar...hepsine de teşekkür ettim....

şimdi sen ağzında sakız gibi bir sözü çevirip duruyorsun "türkiyeye ligine hiç 165 PA lık oyunucu gelmedi" efemndim hiç büyük takımda oynayan yok...türkiye liginin hçbir futbolcusu 165 pa yı hak etmiyor....aynı şey söyleyim söyleyip duruyorsun...bi dakka ya..bu türkiye liginin araştırmasını kim yapıyor..kim verdi bu ardaya 165 pa yı kim verdi türksportal araştırma ekibi dediğilmi....o zaman net ol kardeşim lafı dolama sakız gibi ağzına..türkiye ligi araştırma ekibi bu işi iyi yapamıyor de..duygusal davranıyor de..haklılığınıda ortaya belgesini ortaya koyarak konuşş...şimdi senin yaptığın bence dürüstlük değil.eleştir ama sadece kuru lafta hangi oyuncu hak etmediği halde 165 almış söylesene ardamı rüştümü hakan şükürmü kim..işte seni eleştirmemin ikinci sebebide bu: bi şey söylemeye çalışıyon tam da cesaret edemyon sürekli kenarından laf sokuyon..falan..net ol birader kim hangi araştırmacı hangi oyuncuya 165 pa üstünü abartarak vermiş..bunları söylemek zorundasın...

3- senin vardığın bir sonuç var diyorsunki 165 pa lık hç türk oyuncu yok ve hiçbiri liverpoollarda oynamadı..iki sebebide koymuşun üst üste ..sanki aynı şeymiş gibi tamamen yanlış değerlendirme...neden çünkü..

a) 165 pa lık oyuncu illakide interde liverpoolda oynar diye bi şartmı var.palmeriasta 4 tane fenerbahçede 3 tane 165 pa üstü oyuncu var..senin sandığın gibi 165 pa lık adam herzaman avrupa devlerinde olacak diye bi şart yokki...

b) ayrıca o dev takımların kadrosunda da 165 pa nın aşağısında oyunu hiç olmadımı...şimdi inter transfer yaparken oturup FM deki potansiyellere mi bakarak karar veriyor...

yani 165 palık oyuncu yok hç biri büyük takımlarda oynamadı ..ikisini kangi mantıkla üst üste yapıştırıyorsun ki anlaşılır gibi değil....

gelelim benden isim istemene....

165 pa üstü kim gelmiş geçmiş bu ülkeden..bak yine söylüyorum 165 pa nın üstündedir bu dediğim isime ama onlar hiç interde oynamadıki diye cevap verme rica ediyorum...yoksa bana 165 üstü PA ya sahip te orta sınıf takımlarda oynayan oyuncu listesini çıkartırma .....

şimdi gelmiş geçmiş dedin dimi...o zaman o tarihteki durumları düşünülerek:

tanju çolak: avrupa altın ayakkabı sahibi : hiç şüphesiz oynadığı dönemde 165 pa üstüydü..

rıdvan dilmen: kesinlikle.....

hakan şükür: kariyerine bakın..165 pa yı hiç yakalayamadı diyenin çarpılacağını düşünüyorum..

nihat kahveci..açta ispanyada kaç gol atmış bi gör..

rüştü rençber: barcelona a takım kalecisi olarak aldı ama yabancı kuralı az şans bulmasına sebep oldu..

segen yalçın: sergenin iyi olduğu dönümlerde 165 pa dan aşağı veren futbol bilgisini gözden geçirsin.

bular sadece bir kısmı...şimdi şifo mehmetlere akyutlara oğuzlara abdullahlara ogünleride yazıp listeyi uzatabiliriz..tabi arkadaş türkiye ligi kurulduğundan beri diyorya..can bartu yu lefteri metin oktayıda sayarımda ben izlemediğim oyuncuların PA sı hakkıında yorum yapmam gerçi arkadaş 60 yıllık tüm türkiye ligini izlemiş!!!!...o yorum yapıyor onlar hakkında ama ben yapmıyım...

şimdi trabzonspor forumunu rayından çıkarmamak için son defa burada yazdığımı herne cevap yazarsan yaz bundan sonra burada değilde özel mesajla cevap verceğimi de söylemek isterim...

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

.................................................. .................................................. .........