Quote Originally Posted by FenerBahceLi
tüm gs lile burda tuncayı suçluyo. Zamanında Bülent Korkmaz Neler yapıyodu Saraçoğlunda. o zamanda siz göklere çıkardınız o adamı. Aynı şey Arif içinde geçerli bunların ne mal olduklarını biz biliyoruz.
Guzel kardesim. Sen yaptin, ben de yaparim mantalitesi ancak meydan muharabesi ile sonuclanir. Her yeni macta ortam daha da elektiriklenir ve zaten iki taraftar arasinda cok buyuk boyutlara gelmis ayirim daha kotu sonuclara varir.

Ingiltere'nin atildigi gibi senelerce avrupa kupalarindan men edilmesi mi lazim Turkiye'nin insanimizin aklinin basina gelmesi icin?

Galatasaray taraftari bir suru su bardagi atti macta. Iyi halt etti. Bir sonraki macta Fenerbahce taraftari daha beterini yapacaktir. Niye? Kafasina gore oc aliyor. Bu gibi dar goruslu dusunceler, Turkiye'de buyuk boyutlara ulasabilecek futbol endustrisini katlediyor ama tabii kimin umrunda? O $100 milyon olan butcelerin su anda $200 milyon olmamasinin nedeni bu fanatik dusunceler. Sonuc.. Avrupa'da alacagi paranin iki mislini vererek ligimizde oynamasi icin ancak ikna edilen sorunlu starlar.

Taraftari adam etmek icin once futbolcularin duzgun davranmasi daha sonra da belli tip taraftarlarin artik stadyumlarda ya kurallara uymayi ogrenmesi ya da stadyumlardan uzaklastirilmasi gerekli.

Bir cok insan artik Turkiye ligerini takip bile etmiyor. Maclara gitmiyor, lig tv satin almiyor, takim urunu satin almiyor. Guya minyonlarca taraftar var. O milyonlarca taraftarin getirdigi ekonomik guc yok ama. Avrupa ligleri hem futbol kalitesi olarak hem de futbol disi olaylarin aziligi konusunda cok daha ileride. Bunlari goren insanoglu Turkiye liglerindeki bu kor dovusune neden en degerli varligi olan zamani ayirsin veya parasini harcasin ki?

EDIT:
Quote Originally Posted by TüMeR_yAğıZ
sana katılıyorum.bu fanatizm devame ettiği sürece daha çok ingiltere ispanya liglerini tvden izleriz.
Yukaridaki paragrafi yazarken bu yazini gormemistim. Demek ki ayni boyutlarda dusunmusuz.