1 ile 30 arası toplam 330 sonuç

Konu: Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final 1. Maç | Fenerbahçe - Chelsea

Hybrid View

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by shadowrefree View Post
    Ben açıkçası fanatik bir Fenerliyim. Ama maç için hiçbir heyecanım ve endişem yoktu. Çünkü kazanacağımıza inanıyordum. Deivid kendi kalemize golü attıktan sonra kendi uğurumu yaptım ve kazandık. Bir sonraki maçtada aynı uğuru yapıcam. Bu sene yaptığım her maçta tuttu. İnş. Stamford Bridge de de tutar.

Öncelikle ben başkan Aziz YILDIRIM ı tebrik etmek istiyorum. 10 yılda takımı nerelere getirdi.

Sonra Zico ile devam etmek istiyorum ve ediyorum.Avrupa da Fener e nasıl futbol oynaması gerektiğini öğretti ve Avrupa da Fener e çağ atlattı.

Şampiyonlar liginin prensi Deivid de yine jeneriklik bir gol attığı için kutluyorum.

Eren ve Sekopej yönetici arkadaşlarım turu geçmiş gibi konuşuyorsunuz. Bende inanıyorum. Ama birde 2. maç var. Temkinli olmamız gerek.

Fenerbahçe oradaki maçtada defansını böyle geride kurmaması gerekir. Çünkü böyle olunca oyunun kontrolü Chelsea de oluyor. Defansın arkasına attığımız toplar ile etkili olabiliriz. Bence Uğur un yerine Kazım tercih edilebilir. Deivid sol tarafa geçebilir.

Fenerbahçe ye rövanş maçında başarılar.
    Gökhan varken Deivid'in içeri katetmesi o kadar sorun olmaz, Gökhan çok hızlı, çift taraflı oynuyor, çizgiye kadar iniyor.

Önder hem ilk yarı çok yalnız kaldı, hem de yavaş olması nedeniyle topla çıkamadı, top ezdi, ofansa da hiç yardım edemedi.
    Deivid zaten içeri kateden bir oyuncu, beki de öyle olursa hiç oynanamaz.

Deivid ne yapacağı belli olmayan bir oyuncu, o yüzden çıkartmak olmaz.Ayrıca çok teknik, topla dribbling yaparak oyunu açıyor, top saklıyor, şut çekiyor, hava topu alıyor, bilimum katkısı var oyuna ...

Çift taraflı oynadığı zaman Fenerbahçe, Chelsea zorlanabilir (2. yarı gibi defansı maç içinde öne çekmek lazım ilk 20.dkdan sonra).Zira Uğur'u markaja aldılar, Vederson zaten çıkamadı, hiç gelemedik kanattan.

Kazım çok formda (sağda harikalar yarattı), Deivid'i sola alınca top hakimiyetimiz arttı (ters ayakla Essien'in kademeye girişlerini bozdu), Vederson da biraz öne çıktı, eh idareten, topu ileride tutmayı başardık.

Maç boyu topu 3. bölgeye taşıyamadık, taşıdığımız pozisyonlarda çok etkili olduk.
    Özellikle kontralarda ceza sahası çevresine gelince pozisyon da bulamasak sete aktarınca orada çıkamadılar, kitlendiler, garanti paslarla çok zorladık o anlarda.

Önemli olan topu 3. bögleye kadar getirebilmek, oraya getirince zaten çok etkiliyiz, sorun yok o andan sonra.

Malouda içeri kateden bir sol açık, daha çok forvetsi bir sol açık.Çok kötüydü, Joe Cole çabaladı ama pas alamadığı için yetersizdi.

Ballack çok yönlü bir oyuncu, Bayern'i çift forvet oynatan da oydu, o fiziğe rağmen hem oyun kurucu oynuyor, hem de önlibero gibi alan kapatıyor fiziği ile.

Ballack - Lampard
    --- Makalele -- üçlüsü çok etkili pas kanalı tıkıyorlar, pres gereksiz artık günümüz futbolunda.
    O yüzden Galatasaray yanlış oynuyor diyorum, fiziği maç boyu eritiyorsun o şekilde oynarsan.
    Halbuki o sınırda pas atacak adamları markaja alarak dar alanda pres yaparsan pas hatasına zorlarsın.Chelsea'nin en çok sevdiği şeydir, Barcelona da aynı şekilde muazzam yapar bunu.

Pas atacaksın, bakıyorsun herkesin peşinde biri var, verirsen kaptıracaksın, dön geri.
    1 ileri 2 geri, sonra zorluyorsun kontra geliyorlar.

Bunu aşmanın yolu;
    * Oyun kurucunu geri çek (ki denedi Alex), bire iki çabuk+ara paslarla ileride saklamaya taşı -başarısız-
    * Kanatlardan kaçan oyunculara bireysellik ver, hızlı oyuncuları koy, fizik ve hızla saklasınlar, içeri kateden oyunculara pas ver -kanatlar iyi değildi-
    * Defansı öne çek, garanti çabuk pas yap, direkt oynamaya çalış ama temkinli paslarla. -sonunda-

Kezman çok yıprattı sağa sola çekerek, Semih de fiziği ile son darbeyi vurdu.Semih ile boğuşurken Terry-Carvalho çok boş alan bıraktılar.

Volkan müthişti, alkışlamak lazım, havalarda dolandı, ceza sahası dışında Drogba'nın ayağından aldığı top inanılmaz, müthiş konsantre olmuş.
    Ardından Aurelio geliyor, müthiş oynadı, her ayağına aldığın saklayarak dribbling yaptı, oyunu açtı, kademeye girdi, harika da bir asist yaptı

Deivid'in şutu yuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
    O nasıl bir şuttur, olağanüstü.
    20 cm topu ittir, sonra 10 metreden vurur gibi topa vur, mesafeye gel 45 metre! Olağanüstü bir şey of offfff.

Çok fazla kritik yazmaya gerek yok, Stamford Bridge'de ilk 25-30 dk. gol yemezsek şansımız çok yüksek.
    Last edited by Cengo : 03.Nisan.2008 at 04:16
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Mesaj Yetkileri