bir çok defa orta saha çizgisinin en sağından pası alarak içeri katettiğinn de gördüm, tabi sınırlarını bilerek oynuyor.
Sonuçta tekniğin tanımı topla rahat hakeret etmesi değil miydi?
Ben de gozlemledim iceriye dogru kosmasini. Ugur da iceriye dogru kosuyor bos alan gordugunde. Ancak bu oyuncular hizli olmasa ne seviyede basarabilir o iceriye kat edisi? Mesela Chelsea macinda da John Terry bir iki defa topla ileriye cikti Fenerbahce'nin onunu kapatmadigi veya kapatamadigi anlarda. O tip kosulari Servet'in de yaptigini goruyoruz zaman zaman.

Topla rahat olmasi konusunda da sunu goz onunde bulundurun. Fenerbahce'de bir bek'e top geldiginde, onunde oynayan kanat oyuncusu, on liberolardan en azindan bir tanesi ve ona en yakin olan stoper hemen yakininda oluyor ve top ayaginda olan oyuncunun pas verebilecegi alana kaciyorlar. Rakip pas verme bolgesini kapatirsa bek top ile ilerliyor, topu kapmak icin top ayaginda olan oyuncunun ustune giderse bu sefer pas veriyorlar.

Bunu Chelsea ilk yarida hem etkili alan daraltma yaparak hem de defansi ileride kurarak bozmayi basardi (bunda Drogba'nin iki kisilik alan kaplamasinin da etkisi var bence) ve Fenerbahce kilitlendi. Bu nedenle de bence defansin arkasina atilacak toplara fizigi sayesinde mevcut kadroda en iyi sarkacak oyuncu olan CKR'in girmesi Fenerbahce'yi rahatlatti. Ilk yarida Wederson'u bir iki defa boyle sarkitmayi da denedi Fenerbahce ancak zamanlamayi tutturamadiklari icin hep ofsayt'a dustu Wederson.

Etkili pres yapamaz, defansi ileride kuramazsan zaten beklerin bu kosulari yapmasi icin bos alan birakirsin.. Bir tarafa fazla adamla yuklenirsen, bu sefer Fenerbahce kanat degistirir, ve diger taraftan rakip sahasina dalar. Ne de olsa top kadar hizli olamaz hic bir oyuncu.

Yani rakip birini secerse Gokhan rahatlikla pas verebiliyor cunku topu ondan almak isteyen oyuncu cok. Digerini secerse topla ileriye gitmesi icin Gokhan'a bos alan aciliyor. Bu da bence Gokhan'dan daha cok Zico'nun ve Gokhan'in etrafinda oynayan oyuncularin hareketliliginin basarisi. Bu nedenle de Gokhan'i milli takim'da gormek ve farkli taktiksel anlayis icinde neler yaptigini gormek gerekli.

Teknik icin 15 desen, bu seviyede olan Sag beklerin arasinda Cafu, Belletti, Maicon gibi oyuncularin oldugu gozumun onune gelir. Sol tarafta 15 teknikli olan Roberto Carlos, Dede gibi adamlar var. 14 tekniklilere bakinca karsimiza Zambrotta, Sylvinho, Grosso gibileri cikiyor. Gokhan bunlardan uzak degil, ama ayni seviyede mi diye sorarsam kendime en azindan Belletti, Cafu, Grosso seviyesinde degil gibi gorunuyor bana.