Aynı şeyden bahsediyorsak eğer, Sportürk adlı bir dergi yıl boyunca Almanya, Hollanda gibi Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerde futbolcu seçmeleri yapıyor... Bu sezon başında da Gaziantepspor bir genç futbolcu beğendi...
Ama bu öyle zannediyorum bir prensip anlaşması ve öğrendiğim kadarıyla, bu gençler bulundukları ülkelerdeki amatör veya yarı-profesyonel kulüplerde oynamaya devam ediyor. gelişme gösterdikleri takdirde de burdan anlaştıları kulüplerin PAF takımlarına dahil ediliyor... Yani ortada resmi bir sözleşme henüz yok ve oyuna yansıtılmaları da şu an için zaten mümkün değil...
Senin bahsettiğinle aynı mı bilmiyorum ama, benim kayıtlarımdaki haber bu şekilde:
Sportürk’ün Avrupa genelinde gerçekleştirdiği futbolcu seçmeleri sonucunda keşfedilen genç yetenekler, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer kulüp temsilcileri tarafından yakından takip ediliyor.
Sportürk Futbolcu seçmelerine katılarak hayallerindeki takımda oynama şansı yakalayan 17 yaşındaki Okan Kanarya Nürnberg’te yapılan Sportürk futbolcu seçmelerine katıldı ve gösterdiği performansı ile keşfedilip Galatasaray ile anlaşırken, Aachen’da yapılan seçmelere katılarak keşfedilen 17 yaşındaki İsa Congar ise Fenerbahçe alt yapı sorumlusu Şenol Çorlu tarafından beğenildi.
Sportürk futbolcu seçmelerine Fransa’dan katılan Müjdat Sağlam, Türkiye Türkcell Süper Lig takimlarindan Sivasspor ile 2 yıllığına anlaştı. Almanya`da Mülheim`da yapilan secmelere katilan 17 yasindaki Aydin Bagbasi, TFF Süper lig takimlarinlarindan Kayserispor ile anlasti. Hollanda`dan seçmelere katılan Yusuf Murat Türkiye 2. lig takımlarından Kırşehirspor ile anlaşırken, Kassel`de yapılan seçmelere katılan Ahmet Gül ise Gaziantepspor tarafından beğenildi.