5-3-2:
4-4-2 atak ayarli taktigimizde kanatlardan guclu bir oyuncuyu (alves gibi mesela) geri 4 lunun yanina cekiyoruz, 5 li defans ama her firsatta ileri cikan bir kanat oyuncumuz oluyo.. onlar geldikce sen hizli oyuncularinla kontralari buluyosun.. Milan, Arsenal gibi hizli oyunculari olan takimlarda cok isime yaradi.. yanliz bu yazinin basinda da soyledim, tekrar soyluyorum sagve sol iki kanat oyuncusu ve en az fir forvet cok hizli olmak zorunda, teknigi bitiriciligi iyi olmasa da olur.. kaleciyle karsi kasrsiya kalacak zaten surekli
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Man Marking: Adama adama markaj diyince sanki sahanin her yerinde topu kapicaz gibi geliyo ama bazi yetenekli oyuncularda bu yemiyo, cunku markajdan kurtuldugunda genelde bos kaliyor.. Man Marking'i ben genelde 4-4-2 de defansin gobegindeki iki oyuncuya rakibin forvetlerine yaptiririm.. bazen de orta sahafa rakibin oyun kurucusuna.. ama kanatlar dahuil butun oyunculara man marking yaptirmak pek akil isi degil.. Ferdinan gibi deans oyuncularin varsa hic dusunme, man marking yaptir..

Alıntılı Yanıtla