1 ile 13 arası toplam 13 sonuç

Konu: Deivid'in Golü Kinestetik Zekasının Ürünü

Nesil
    2003
    Yer
    Istanbul

Default Deivid'in Golü Kinestetik Zekasının Ürünü

Fenerbahçe'ye Chelsea karşısında galibiyeti getiren Deivid De Souza'nın maçın 81. dakikasında yaklaşık 30 metre mesafeden attığı müthiş gol aslında sıradan bir gol değil. Deivid'in golü atmaya hazırlanırken önce ayağına gelen topu yaklaşık 20 cm ittirdikten sonra adeta bir avcının köpeğine ''git oğlum'' demesi gibi müthiş bir hızla ve dengeli bir şekilde hiçbir kalecinin uzanamayacağı görüntüde hedefe yollaması akıl ve vücudun işbirliğiyle oldu.

Bu gol vuruşunun bilimdeki adı Kinestetik Zeka olarak yer alıyor.Spor bilimcilerine bu zekaya sahip futbolcular topa vurmuyor adeta topa hükmediyor.Yani aklın ve vücudun mükemmel bir fiziksel performansla birleştirilerek belli bir amaca yönelik faaliyetlerin sergilenebilmesi yeteneği…

Yazının Tamamı;

Koray Dusova making tactical change...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Koray abi eline sağlık.Çok ilginç bilgiler,gerçekten Deivid hiç gerilmeden bile topa çok isabetli ve süratli vurabiliyor.Demek ki bunun sırrı Kinestetik Zeka...

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

umarım bu zekasını bu akşamda gösteriri

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Bana kalırsa 10 tane şut atsa 1 tanesi bu şekilde gider ve gol olur. Oda Chelsea maçına denk geldi. İyi de oldu.

Nesil
    2003
    Yer
    Istanbul

Sadece Chelsea'ye değil...

Cska-Trabzonspor maçlarıda bu tür gollerle geçti.Golle sonuçlanmayan atraksiyonları da oldu.
    Koray Dusova making tactical change...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Beckham Ntv'de çocuklara futbol dersi verirken topa vurduğu bir görüntü geliyordu ara ara ekrana görüntüde yine klasik şekilde hafif yana yatıyordu ve topa vurduktan sonra ayağı nerdeyse omzu seviyesine geliyordu bunun da bir katkısı olabilir sanırım

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

gercekten sanat gıbı bırsey bu arada koray abi cska macı bıraz sans degılmıydı sence kalecı hatası daha dogrusu?? her neyse ınsallah bu aksamda boyle bır gol gelır deividden

Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli

Keşke bu akşamda böyle birşey yapabilseydi, teşekkürLer yazı için çok güzeL oLmuş.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Yazı için teşekkür ediyorum.

Yorumlamaya geçersek bir noktayı gözden kaçırıyoruz. Burada Deivid zekası ve vücudunu kullanarak bütün topları 90'a atar demiyor. Vuruşlarının etkili gitmesinden bahsediyoruz. Bu golde olur, kalecide çıkarır, direktende döner. Önce bunu ayırt edelim.

Spor branşlarında yetenek gerekirken yetenek içinde yetenekte önemlidir. Karışık gelmesin size ama bir oyuncu çok iyi pas atar, çok iyi çalım atar, top sürmesi süperdir. Futbol adına yeteneklidir diyebiliriz ama bu yeteneğin içinde etkili şut atma yeteneği yoktur. Bunu anlatmak istedim. Çok iyi şut atmak için mutlak ihtiyaç vardır ama kesin kez güçlü bacaklarınız olması gerekmez, 2-3 metre gerilip vurmanızada gerek yoktur. Sadece işin tekniğini bilmeniz ve buna kendinizden birşeyler katmanız (yetenek) gerekiyor. Burada anlatılanda bu sanırım.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Dün aksam buna benzer bir sut da Colin attı. Bir de Sevilla macındaki Keita nın golü de gerilmeden atılmış bir goldü. Bu 2 futbolcuda da olabilir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

OKUYUN!!!!!

hagi de hiç gerilmeden şutlar atardı monaco golüde tıpkı bunlardan biri topu 20 cm ileri dürtüp bir füze... bide hagi ilerlemiş yaşına ve yavaşlığına rağmen top sürüp rakiplerin aralarına falan girerdi bugün izlediğim getafe-bayern münich maçında getafenin ilk golünü atan oyuncu gol esnasındaki çalımlarında bana hagiyi hatırlattı. yavaş olmasına rağmen hızlıymış gibi davranarak önündeki oyuncuyu yavaşlatan yere zamp gibi yapıştıran bir oyuncuydu hagi rapid wien e attığı jeneriklik golde önündeki oyuncu kıpırdayamamış ve olduğu yere uzanmıştı bugünde demishelis olduğu yerde kaldı

koray düşovanın yazısını okuduktan sonra üzerinde çok düşündüm kafa yordum diyebilirim kendimle özdeşleştirdiğimde kinestetik zekası çok düşük olan bir insanım

ve karşılaştırmalarım sonucunda kinestetik zekanın en büyük unsurunun özgüven olduğu sonucuna ulaştım

mesela 2 farklı maç konsantrasyonunu göz önüne alırsak maç öncesinde: kendinizi halısahada birazdan oynayacağınız maçın en yetenekli ismi olarak görürseniz en yetenekli ismi siz olmasanız dahi en yetenekli isim sizmiş gibi oynarsanız her topa koşar atlar ve oyunu kendi insiyatifinize alırsınız bunu bazen sergen yalçın bazen uğur boralda yapar
    diğer zit düşünceylede sahada en kalitesiz benim herkes benden yetekli derseniz onların arasında ezilirsiniz mesela baki mercimek gençlerbirliğiyle çok iyi maçlara çıkarken beşiktaşta gerçekte olmadığı kadar kötü bir oyuncu olarak gözüküyor keza deniz barış selçuk şahin servet çetin gibi oyuncularda maç öncesi eyvah ne yapacağım ben diye sahaya çıktıkları vakit akıl almaz işler yapabiliyorlar ama kendilerine güvendikleri zamanda bu seneki gibi servetler denizler selçuklar görebiliyoruz. Bu bir çok yeni transfer içinde böyledir çok iyi bir futbolcu olmasına rağmen hagi geldiği ilk 6 ay çok kötü oynuyordu
    gabriel tamasta kaliteli bir oyuncu olmasına rağmen eyvah ne yapacağım ben dediği için kalitesini türkiyede gösterememiştir
    bu ekmek kesmek çadır kurmakla bile alakalı yaz aylarında eriklide çadır kurarım ve 15 20 günlük bir deniz tatiline çıkarım kız arkadaşım ve aileside hersene oraya gidiyor.
    ben kendi çadırımı kimseden yardım istemeden 15 dk içinde kuruyorum ama geçen sene kız arkadaşım ve ailesi geldiğinde onlara yerleşmeleri için yardım etmeye gitmiştim çadırın kuruluşunda bir demiri yanlış bir demire monte ettik
    sonra bana yakın olan bu demirleri kayınpederim bana çıkarırmısın diyerek rica etti. normalde o demirleri yamultacak kadar güçlü bir kişi olmama rağmen ben o iki demiri birbirinden ayıramamıştım sebebi ise o anda onu başaracağıma inanmamamdı sonra kayınpederin gelip kendisinin ayırmasıda iyice berbat bir durum

çocukluğumdan beri beceriksiz bir insan olduğumu söylüyordu annem falan
    hakikatten öyledir(ama bu söylemlerin fazlalığının beni dahada beceriksiz kıldığını da söylemeliyim) 7-8 yaşıma kadar tırnaklarımı kesemezdim 10 yaşıma kadarda ayakkabılarımı bağlayana kadar 20 dk kaybettiğim olurdu

bu güvensizliği 17 yaşımda vücut geliştirmeye başlamamla aştım çok zayıf bir insan olarak kuş tedirginliğinde yaşarken vucudumun güçlendiğini hissettim sonrasındada boks yapmaya başladım ve bu psikolojiden kurtuldum artık kendime güvenmeyi bilen bir insanım bu yazıyı okuyup benim durumumda olduğu farkeden genç arkadaşlarıma acilen body e başlamalarını öneririm direk boksa başlamak sizi dahada kötü duruma sokabilir güçlendiğinizi görmek ise size özgüven verecektir

bide bildiğim şeylerden biri kinestetik zekanın ailenin bir unsuru olmadığı yani babanız kinestetik zekaya sahipse sizde sahip olmuyorsunuz babam 64 yaşında koskoca ceviz ağacına tırmanırken aynı ağaca ben 16 yaşımdayken tırmanamıyordum

kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Futbol topları o kadar esneklesti ki bu vurusu yapmak cok kolaylastı diye bir yazı okumustum ya da duymustum bi yerde.Deividin o füzesi(ben ona sut diyemem) hırsın,kızgınlğın patlamasydı belki de hayatımda gördüğüm en anlamlı goldü bizim için tabiki.
    Deivid'in bu tür sutlarını sayarsak:Bursa macında,Cska deplasmanından,Antep deplasmanında,Trazbon macında bunlardan sadece gol olmayan Bursa macındaydı Renny Vega inanılmaz cıkarmıstı o topu

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Yahu sinan hayat hikayeni anlatmıssın
    öyle deme coşkun kinestetik zeka yada bir an içinde zekanın vucuda hükmedebilmesi çok önemli bir olay yazıda herkeste kinestik zekanın bulunduğunu söylüyor ama herhalde derece farkları var
    ben kinestetik zekanın en büyük faktörünün özgüven olduğunu düşünüyorum

mesela hakan şükürü düşünelim ben futbol oynarken hakan şükür stilinde bir adamdım (zayıf uzun boylu hava hakimiyeti olan soğukkanlılığı düşük olan)

hakan şüküre bakın ard arda gol pozisyonlarına giripte kaçırmasıyla meşhurdur
    mesela kral bazen öyle bir pozisyon kaçırırki bi sonraki pozisyonda gol atmak ne kadar kolay olursa olsun o golü atamaz. çok kez hakan şükürün artık bunuda kaçıramaz dediğim sırada golü inanılmaz şekilde kaçırdığını gördüm bunun sebebi beceriksizlik değil sadece golü atacağına inanmama ve kinestetik zeka eksikliği

bende futbol oynarken forvet oynuyordum ve bir maça iyi başlarsam çok iyi devam ediyordu ama kötü başlarsamda kötü devam ediyordu
    tıpkı hakan şükür gibi hakan şükürün gol atıpta kötü oynadığı maç yok gibidir gol atınca kendine gelir şahlanır oraya buraya press yapar ama bir iki gol kaçırmaya başladımıydı artık boş kaleye önüne pas atın onuda kaçırır toplarıda ezer formasını çekiştirir ve çok kötü oynar

hakan şükürle benim kinestetik zeka seviyem benzer
    yanlız ben futbol oynarken hocam benim o golleri lavbualilikten kaçırdığımı sanar saha kenarından bağırınıp dururdu o bana bağırdıkça ben kendimi daha kötü hisseder ve daha kötü oynardım halbuki bu sıralarda moral aşılayıcı birşeyler yapmak hakan şükür ve benim gibi karakterleri kendine getirebilir

yine bir keresinde hoca bana "ya sinan bazen berbat oynuyorsun bazen harika oynuyorsun bugün nasıl oynayacaksın baştan söylede ona göre oynatayımmı oynatmayayımmı karar vereyim" demişti

neyse bu kinestetik zekanın düşünüldüğünde çok çok önemli birşey olduğunu zannediyorum...
    Fikirlerim burada

Mesaj Yetkileri