-
Simdi belki kiminize vedyo'nun eskligi komik gelicek ama dribbling'in ne oldugunu anlamak icin cok yardimci olucak bu video. Izliceginiz bu futbol dehasinin adi Garrincha eminim bi cogunuz cok iyi taniyorsunuzdur kendisin iki ayagi da dogustan sakat ve bi ayaga digerinden 6 cm daha kisa, ve beli de sakat olan birisidir. Ama dikkatle izleyin o zamanin sartlarinda hem de o rezalet sahalarda o berbat toplar ile topu nasil ayaginda tutuyor, top ile nasil ilerliyor. Dribbling yapan oyuncu elbette calim da atar ama dribbling in asil olayi calim degildir kesinlikle. Neseka SI forumlarinda Cristiano Ronaldo'nun dribbling'i 17-18'e dusurulmesi isteyenler varken (bunlardan birisi ben) Semih'e ne verilir artik dusunun. Ibrahim Uzulmez ve Tuncay gibi adamlarin yaptigina dribbling demek Garrincha gibilerine kufur etmek gibidir benim icin bu tip adamlar sirf hizi ile adam gecerler dribbling yetenegi ile degil. Omer abi'nin dedigi gibi dribbling'i "hiz, teknik, hizlanma, flair" ortalamasi olarak bakmamiz daha saglikli olur ama sunu da hesaba katlmaliyiz usta bi oyuncu hizi olmadan da dribbling yapar adam da gecer mesela yaslanmis ve yavaslamis usta oyuncular ama sadece hize dayali calim atan adamlar hizlarini kaybedince hic bisey yapamazlar. Sozlukler bana dribbling'in ne oldugunu ogreticek son yerdir cunku ben onu kelimelerle degil yaptiklari ile ifade eden Garrincha gibi ustadlardan ogrenmeyi tercih ederim:
http://www.metacafe.com/watch/431486...f_the_dribble/
Mesaj Yetkileri