Galatasaray'ın kadrosu belki yıldızlardan oluşmuyor ama içlerindeki forma ve oynama aşkı ile olumsuzluklar rağmen buraya kadar geldiler ve dün akşamda Fenerbahçe'yi çok rahat bir şekilde yendiler. Artık bu dakikadan sonra şampiyon olmuşuz olmamışız bunun hiçbir önemi yoktur. Tabi şuda var Galatasaray'ın yenmesini bile Fenerbahçe'ye bağlıyorsunuz. Fenerbahçe oynamadı da yenildi. Galatasaray oynatmadı dersek çok daha doğru bir teşhis olacaktır. Çünkü Fenerbahçe daha kendi sahasından topla çıkacakken 2-3 Galatasaray'lı topa bastılar ve kaptığımız topları sayamadım.

Bir takım her maç iyi oynayamaz hele hele bir futbolcu her maç aynı düzeyde performans veremez. Mutlaka kötü oynanan zamanlarda olacaktır ama bir gerçek var ki Mehmet Topal, bugün Türkiye'nin en iyi defansif orta alan oyuncusudur. Kimlerin dediğini hatırlamıyorum ancak şu yorumları okuduğumu biliyorum. Zaten şahsi olmayıp fikirleri tartıştığımız içinde kimin söylediğini pek önemi yok. Fenerbahçe'li Selçuk'u, Rizede oynayan Fahri'yi bu adamla aynı kefeye koyanlar fikirlerini belirtmişti. Diğer bir fikirde anadolu kulüplerine karşı tabiki oynar ama kaç derbide ön plana çıktı deniyordu. Aslında bu lafın anlamı açıktı. Alex'i durdurabilir mi? 3 maçtır Alex'e adım attırmıyor. Kadıköydeki maçta Kalli yanlış hatırlamıyorsam Alex'e karşı Sabri'yi eşleştirmişti yoksa kitlediği maçları şuan 4 diye sayabilirdik. Sadece Alex'imi kitliyor tabi ki hayır. Diğer toplarıda kesiyor. Maç öncesi yorumları dinlediyseniz ki bu kısım çok önemlidir. Mehmet Topal %100 markaj oynamamasına rağmen Alex'i durduruyor dendi. Sanırım bu herşeyi anlatıyordur. O açıdan artık alkışlamaya bakalım.

Ayhan konusuna bir kez daha değineceğim. Performansını artırdı diyorsunuz ama dün ofans anlamında çok kötüydü. Özellikle Arda'ya topu kesse 2-0 'ı yakalacağımız pozisyonda anlamadığım şeyler yaptı ve pozisyonlar öldü. Yine bir iki pozisyonda alakasız kaleyi yoklayınca Ümit Karan'la tartıştı.

Son olarak Avrupa arenası ile Türkiye ligi çok farklı kulvarlardır. Öyle zamanlar bilirim ki Galatasaray ligde kötü haldeyken Avrupa maçı gelince cengaverler gibi oynamıştır. Nitekim Fenerde Avrupada rahat maç götürürken gelip ligde puan kaybetmiştir.