1 ile 29 arası toplam 29 sonuç

Konu: Pele: "Maradona'nın madalyaları geri alınsın!"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Default Pele: "Maradona'nın madalyaları geri alınsın!"

Bu açıklamalar futbol dünyasını kışkırtacak. Brezilyalı futbol efsanesi Pele, Maradona'yı doping yapmakla suçlayarak kendisine verilen ödüllerin geri alınması gerektiğini söyledi. Pele, kendisinin tarzına en yakın futbol oynayan isminse Zico olduğunu söyledi.

Pele mi daha büyük, Maradona mı? Bu soruya kimse kayıtsız kalamayadursun, Brezilyalı futbol efsanesi Pele, dev rakibine ağır girişti.

Brezilya'da yayınlanan O Estado de Sao Paolo gazetesine konuşan Pele, Diego Armado Maradona'nın "harika" bir futbolcu olduğunu doğrulamakla beraber, "Top sağ ayağındayken dribling yapamıyordu. Kafa toplarında da iyi değildi. Yanli komple bir oyuncu değildi" diye konuştu.

Birçok atletin, elde ettiği ödülleri dopingli çıkması nedeniyle kaybettiğine dikkat çeken Pele, "Neden onca atlet doping sayesinde kazandığı ödülleri kaybederken Maradona kaybetmiyor?" sorusunu sordu.

"Di Stefano, Maradona'dan iyi"

Real Madrid'in 1950 ve 1960'lardaki efsane golcüsü Alfredo di Stefano'ya büyük övgüde bulunan Pele, "Di Stefano, Maradona'dan iyiydi, çünkü daha komple, daha hızlı bir oyuncuydu. Ayrıca daha çok gol attı" dedi.

"Benim tarzıma en çok Zico yaklaştı"

Bugün Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapan ve futbol oynadığı yıllarda "Beyaz Pele" olarak da adlandırılan Arthur Zico'nun futboluna da değinen Pele, "Zico, oyun tarzı olarak bana en yakın futbolcuydu. Boşlukları doldurur, pas verir, gol atar, ceza sahasına ani driblingler yapardı" şeklinde konuştu.

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

Pele gibi büyük bir oyuncuya yakışmamış.Reklam kokan hareketler bunlar..

Pfff bu ne cekememezlik Pele ?

Hic sevmiyorum zaten Peleyi,hem politik görüsü olarak,hem de kisiligi olarak.Nefret ediyorum kendisinden.

Maradana gelmis gecmis en iyi futbolcudur,bu tür laflar Maradonayi degil,laflari edenleri kirletir.NOKTA!

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Pfff bu ne cekememezlik Pele ?

Hic sevmiyorum zaten Peleyi,hem politik görüsü olarak,hem de kisiligi olarak.Nefret ediyorum kendisinden.

Maradana gelmis gecmis en iyi futbolcudur,bu tür laflar Maradonayi degil,laflari edenleri kirletir.NOKTA!
    Politik görüşü ile söylediklerinin ne alakası var Baran. Yapma Allah aşkına..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Quote Originally Posted by King_91 View Post
    Pele gibi büyük bir oyuncuya yakışmamış.Reklam kokan hareketler bunlar..
    Aßicim adam efsane ne reklamı

Futbol=PeLe

bence sölediklerinde haklı diğer sporculardan alınıyor Maradona'nın ne farkı varki?

Quote Originally Posted by TürkuAz View Post
    Politik görüşü ile söylediklerinin ne alakası var Baran. Yapma Allah aşkına..

Yav orada onu sevmedigimi dile getirmek icin söylemistim

Söylediklerinde de cekememezlikler görüyorum,cogu insan Maradonayi Peleden daha iyi bulur.Cünkü Maradona futbolun güzelliklerini ortaya daha iyi koyan birisiydi.Yetenekleri de Peleyi 5e katlar,10 ile toplardi.

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

Quote Originally Posted by Fıratcan Alçınkaya View Post
    Aßicim adam efsane ne reklamı

Futbol=PeLe

bence sölediklerinde haklı diğer sporculardan alınıyor Maradona'nın ne farkı varki?
    adamın soylediklerine bi baksana yok sağ ayağı iyi değildi yok burnu büyüktü komik geldi bana.yani sonuçta laf attığı adam maradona ki pele de kariyeri boyunca öyle veya böyle brezilya dışına çıkmamış bir oyuncu

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Pele Brezilyada oynadığı futbolla dünyaya kendisini kabul ettirdi yani 11 yıldızla oynadı ve "Pele" oldu

Ancak Maradona Napoli gibi takımı şampiyon yaptı Diğer oynadığı klüplerde de birçok başarı kazandı.

* Futbolu ile ilgili söledikleri değil yanlış olmasın sadece doping vs. hakkındaki sözleri doğru...

Sheriff Misafir

Doğru diyor alınsın tabi.. Dopingle mopingle madalya kupa kazanan oyuncu haksız kazanmış demektir..

Pele'nin reklama ihtiyacı olmadığına tamamen eminim.

Arkadaşlar burada tek yanlı olmayın.Pele'nin söyledikleri de çok mantıklı...

Ama yinede dünyanın en iyi futbolcularından birisidir Maradona..

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

zico sana yaklaşabilir ama sen marad10a'ya asla yaklaşamazsın bay ukala ''Pele Dede''

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Pele'nin "Maradona'nın madalyaları" hakında söyledikleri doğru olabilir ama aynı röportaj içinde Maradonanın yaptıkları görmezden gelip onu bunu övüyorsa "bana en yaklaşan stil" gibi kendini beğenmiş cümleler kuruyorsa bu madalyalar hakkında söylediklerinde art niyet aranır ...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Fırat'ın dediği gibi futbol Pele'dir. Efsane bu konuda haklı, dopingin bulaştığı madalya hakedilmemiştir.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Pele kendince haklıdır ancak yakışmamış bu tür açıklamalar. Sonuçta FIFA onun istediği gibi hareket edecek değil ve bunu kendisi de biliyor..

Herşeye rağmen ben PELE'den başkasını tanımam..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by TürkuAz View Post
    Pele kendince haklıdır ancak yakışmamış bu tür açıklamalar. Sonuçta FIFA onun istediği gibi hareket edecek değil ve bunu kendisi de biliyor..

Herşeye rağmen ben PELE'den başkasını tanımam..
    %100 Katılıyorum... Pele iyidir, güzeldir, en iyidir ama konuşması yersiz..

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Katılıyorum peleye. Ama artık geçmiş bitmiş olay madalyası alınsa neee alınmasa nee.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

pele her kelimede doğru söylüyor nesi yanlış pele iki ayağınıda kullanıyordu maradona sağ ayağını kullanamıyordu. pele kafa toplarında da çok iyiydi maradona berbattı yetişemez eliyle vururdu. bana pelenin kişiliğini eleştireceğinize maradonanın kişiliğine bakın

pele tabiki maradonadan daha komple bir oyuncuydu

futbol= peledir

ne reklamı yaw
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Doğruları söylemiş. Ki bana göre Pele > Maradona.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Cok hakli, Kral Pele.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Kendisi en buyuk zaten, nefesini bosuna harcamis burda

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Yıllar sonra niye şimdi böyle bir şey söyleme gereğini hissetti ki?
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Pele nin avrupaya gitmeye yüreği yetmedi hep brezilya liginde oynadı...Maradona çok daha iyi peleden..Habere gelincede doğruluğu ispatlanan kadar herhes masumdur..Üstelik futbol ve atletizimdeki doping çok farklı..Atletizmde doping alırsan 1ci olabilirsin ama futbolda ne kadar alırsan al napoliyi tek başına şampiyon yapamazsın..

Del Piero_10 Misafir

Pele'nin yüreği yetmediği için Avrupa'ya gitmediğini söyleyemeyiz.O dönem Brezilya'lı futbolcuların neredeyse tamamı kendi liginde oynuyordu.

Hatta Avrupa'ya giden Brezilyalılar, Brezilya'nın büyük takımlarında kendilerine yer bulamayanlardı.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Bana göre de Pele = Futboldur.Gelmiş geçmiş en iyi futbolcudur!Maradona hakkında gereksiz söylemlerde bulunmuş olabilir ama bu gerçekleri değiştirmez

Nesil
    2006
    Yer
    Hakkari

Pele'nin dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olduğu bir gerçek.Ama Maradona hakkındaki bu açıklamalarını yadırgadım..
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Doğru soylemiş

Mesaj Yetkileri