Hazırlık maçlarında takımın yedeklerinin yetersiz olduğunu gördüm. Ayrıca aldığımız 4 oyuncu da çalışma izni alamadığı için oynayamıyor. A takımda çok iyi seviyede olmasa da aldığımız sonuçlar çok kötü değildi.

Artık klasikleşmiş Galatasaray maçımızı da yaparak Türkiye turumuzu tamamladık. Fenerbahçeli olmama rağmen Aziz Yıldırımla bir türlü anlaşamadığımız için bu sezon Fenerbahçe ile maç yapamadık. Sahanın çimlerini değiştiriyormuş, o nedenle reddetti maç yapmayı bizimle.

Son hazırlık maçımızı da farklı kazanarak artık ligi beklemeye başladık.

Deplasmanda oynadığımız Q.P.R maçında iyi oynayan taraftık ama skor lehimize sonuçlanmadı. Lige mağlubiyetle başladık.

Evimizde oynadığımız ilk maçımızda Duff’ın golüyle ilk puanımızı aldık, 1 hafta sonra da ilk galibiyetimize Newcastle deplasmanında ulaştık. 3 maçta güzel oyun ve 4 puan iyi bir başlangıçtı.

Evimizde yine 1 puan alabildik ve puanımızı 5’e çıkarttık. Kupa maçında Bristol karşısında zorlanmadan 3. tura çıktık. 3. turda rakibimiz Manchester United oldu.

Buraya kadar her şey güzel ilerliyordu fakat 4-0 kaybettiğimiz West Ham maçından sonra kötü bir seri başladı. Evimizde Bolton’dan 1 puan aldıktan sonra deplasmanda Portsmouth’a 5-2 kaybettik, sonrasında lig kupası maçında Manchester’e de 3-0 kaybederek kupadan da elendik.

Evimizde 1-0 öne geçtiğimiz karşılaşmada Tottenham’a 2-1 mağlup olunca artık taktiği komple değiştirmeye karar verdim. 3’lü savunmaya döndüm. Taraftar Tottenham maçından sonra homurdanmaya başladı, kötü giden işleri düzeltmem gerekiyordu.

TV programlarında en çok eleştirilen menajer olmuştum. Rıdvan Dilmen her hafta hoşnutsuzluğunu belli ediyor, kötü gidişe rağmen aynı oyuncular ve aynı dizilişle devam etmemi eleştiriyordu.

Ahmet Çakar Leeds kümede kalsın mayoyla Elland Road’da Leeds’in önümüzdeki sezon oynayacağı ilk maçta tribünde olacağım dedi. Sevgili Şansal ciddi duyumlar aldığını, benim yerime başkanın menajer arayışına girdiğini, bu bilgiyi teyit ettiğinde açıklayacağını söyledi. Erman Hoca ise bana destek çıkarak bu zor günleri aşacağımızı, 3 maç kaybetti diye bir teknik direktörün kovulamayacağını söyledi.

Basında çıkan haberlerle City maçına yeni taktiğimizi oturtmaya çalışarak hazırlandık. Deplasmanda 3-2 kaybetmemize rağmen, ufak oynamalarla bu taktikle daha iyi yerlere geleceğimiz anladım. Bu maçtan sonra taraftar temsilcisi takımın bu halinden memnun olmadıklarını, yeni bir dizilişin maçlar devam ederken doğru olmadığını söyleyerek bana eleştiride bulundu.

Onlara içlerinin rahat olmasını, kontrolün elimde olduğunu söyledim ve kesinlikle küme düşmeyeceğimizin sözümü verdim.

Şu anda 9 maçta 6 puanla 19. sıradayız.

İrlanda ile de sadece 1 maç kaybettik ve Dünya Kupası’na katılamadık. Finlandiya’yı son maçta yensek 2. olarak grubu tamamlayacaktık ama olmadı. Sırbistan’ı 2-1, Hırvatistan’ı 3-2, Kazakistan’ı 4-0 yendik, Finlandiya’ya da 3-0 yenildik. İrlanda benden takımı gençleştirmemi istedi, şu anda Leeds daha kritik durumda olduğu için İrlanda Milli Takımı’ndaki görevimden istifa ettim. Öncelikle Leeds’i kurtarmalıyız.