Aston Villa karşısında bulduğumuz şansları iyi değerlendiremedik ve evimizde bir mağlubiyet daha aldık.

Maçın başında çalınan bir penaltı ve bozulan moraller, rakip de deplasmanda Chelsea olunca maçı çevirmek çok güç. Ve nitekim çeviremedik. Duff’un golü sadece bir teselli oldu. 3-1.

31. dakikada Duff’ın atılmasıyla zor duruma düştük. 11’e 11 oynansaydı 1 puanı alabilirdik, takım taktiğe alışıyor. Bu maçta 10 kişi ile gösterilen performans beni mutlu etti.

Bu maçta daha kalabalık orta saha ve tek forveti denedim. Kaybettik ama oyunda ezilmedik, daha dengeli bir oyun oldu. Ve üst üste 7. mağlubiyetimizi alarak tarihe geçtik.

İonescu’nun güzel çalımları ve sonrasında harika şutu ile 6. dakikada 1-0 öne geçtik. Bizim acil bir galibiyete ihtiyacımız vardı ve bu golden sonra skoru korumaya çalıştık ve 3 puana da ulaştık.

3 forvet arasında tercih yapmam gerekiyor. Bu maçta Garner 2 gol atarak ön plana çıktı. Ama hızlı Beckford’da bu formayı alabilir. Üst üste 2. maçımızı kazanıp ligin son sırasından kendimizi kurtardık.

Deplasmanda kaybettik, Garner pek varlık gösteremedi. Beckford sakatlıktan kurtulsun, deplasmanda kontra atağa dayalı sistemimizde daha faydalı olabilir. Garner’ı içerde kullanacağım.

Ve sezonun en önemli galibiyeti. Maçın yıldızı Ionescu oldu. 2 asist yapıp 1 de gol attı. Değeri 5 milyon dolara ulaştı. Arsenal’in sadece 2 şutu var kaleyi tutan ve onlar da gol oldu. 3-2 kazanıp lideri devirdiğimiz için takımda moraller düzeldi.

Bu galibiyet bizi fazla havaya sokmuş anlaşılan. Manchester havamızı aldı. Gerçi maçta verilen 2 tane saçma penaltı kararı var, sonrasında fark oluştu ama yine de kötü bir mağlubiyet aldık.

Ve ilk devreyi Birmingham galibiyeti ile kapattık. İlk yarıda etkili olamayan Beckford yerine Garner’ı oyuna aldım ve 2 gol atarak bize galibiyeti getirdi.

İlk maçlar tamamlandığında 18 puanla 18. sıradayız. Geçmiş 2 sezona baktığımda 18. sırada küme düşen takımlar 37 puan toplamış, bizim 37 barajını geçmemiz gerekiyor. İlk yarıda gösterdiğimizden daha iyi bir performans göstermeliyiz. Ligin son haftalarında güçlü rakiplerle oynayacağımızı da düşünürsek herhangi bir kabus görmemek için ilk maçlarda toplayabildiğimiz kadar çok puan toplamalıyız.

Şu anda takımda para yok ama eğer yönetim transfer için para verirse mutlaka kaleci alacağım. Sezon başında kaleci almayarak büyük bir yanlış yapmışım. Şimdi kaleyi yedek kaleciye verdim, daha iyi bir performans gösterdiği kesin.