1 ile 30 arası toplam 54 sonuç

Konu: Küçük Takımlarla Başarılı Olabilmenin Yolları

Threaded View

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    estergon kardeşim yazını ilgiyle baştan sona kadar okudum.

Söylediklerinin tamamı doğrudur. Öncelikle transfer konusunda, forvete İlhan Mansız'ı almıştım. 31 yaşında geldi. Şuan Süper Lig'deyim 6. sezonunu yaşıyor ve 37 yaşında. Pek gol atamasada adamın sahada oluşu yetiyor.

Dediğin gibi ikinci lig takımlarıyla fazla seçeneğimiz olmadığından nokta transferler ile üst lige yükselmeye çalışmalıyız. Yönetim benden nasıl bir hedefim olduğunu sorduğunda senin dediğin gibi Winner seçeneğini işaretliyorum ve daha çok para alıyorum. Bunu mutlaka yapın ki bütçeniz çoğalsın. Ayrıca free transferde çok iyi oyuncular oluyor. Eksik noktaları bulun ve oyuncuları kafanıza yazın. Sonra verin teklifinizi. Ben free transfer yapmam diyorsanız, ikinci liglerde her zaman iyi oyuncular vardır. Mesela, Karabük, Adana Demir,Tarsus, Mersin İ.Y. takımlarında çok iyi oyuncular bulabilirsiniz. Hatta bi taktik daha. Eğer takımınızın kadrosu çok zayıf ise. Mesela Adana Demirspor'a gelip oyuncuların kadro durumunu seçip oradan anahtar oyuncularını alabilirsiniz. Eğer yeterli transfer bütçeniz yoksa maaş bütçesinden transfer bütçesine aktarma yapabilirsiniz.

Benim gibi gençlere meraklıysanız. U20 ve U18 liglerini takip edin. Gs, fb, bjk gibi iyi takımların alt yapısındaki gelecek vadeden oyuncuları alıp yetiştirebilirsiniz. Emin olun bu genç yetiştirme işi size ileride çok faydalı olur.

Taktik yapmaktan pek anlamam ama genelde 5-3-2 Atak ve 4-4-2 Atak oynatırım. İkisini değişimli olarak kullanırım.

Takım konuşmalarında genelde Taraftar için oynayın seçeneğini işaretlerim. Galibiyet bekliyorum seçeneğini ise biraz daha zayıf takımlar ile oynarken kullanırım. Devre arasında pek konuşma yapmam ama bazen adamı çıldırtıyorlar o zaman berbatsınız diyorum kazamanasamda rahatlıyorum Tabi siz yapmayın bunu
    sağol dostum zaten kırıkkale kariyerinide takip ediyorum alt ligler konusunda önde gidenlerdensin seninde dediklerin harfiyen doğru parent clup istemeni muhakkak tavsiye ederim
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by goalkeeper1 View Post
    ben asistan menejere yaptırırım genelde konuşmaları ve çoklukla da futbolcular maçtan sonra konuşmalarımı överler. yani iyi bir asistan varsa konuşmalar ona da yaptırılabilir bana göre. ama tabi 2. lig takımlarında bu olmayabilir.
    gerçekten iyi bir asistan menejer bulmuşun kim olduğunu merak ettim vallahi çünkü benim asistanlar bırak alt ligde fenerbahçe ile oynarken saçmaladıklarına tanık oluyorum o yüzden asistana yaptırmayın konuşmaları diye tavsiye ettim tabi seninki gibi biri olursa asistan yapsın
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Birleştirilen Mesaj:
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by goalkeeper1 View Post
    transfer olayına bir ek daha yapayım. oh ne güzel free adamlar alıyorum diye çok yüklenmemek gerek finansal açıdan. yani alındığı gibi adam da yollamak gerek çünkü öteki türlü maaşlar şişiyor ve finans kötü oluyor. kadroyu çok şişirmemek lazım yani.

gerçi bunu herkes biliyordur da küçük takımlarda bu daha da bir önemli.

aynen dediğin gibi nasılsa bedava diye çok oyuncu transfer edilirse hem maaş bütcesini düşürüyor hemde oynatamadığınız bu oyuncular yüzünden takımınız mutsuzlar ordusuna dönüyor.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by berk@y View Post
    bende alt liglerde oynamayı severim..mesele şu an ki kariyerime pendikle başladım ve yıl 2011 olduğunda tsl şampiyonuydum ama itiraf etmeliyim ki çok sıkılmıştım ve avrupada mücadele etmekten korktum..şampiyon olduğumun ertesi günü istifa ettim amaç zirvede bırakmak sora beklemeye başladım gs den ahmet akcan'ın kovulmasını en sonunda hedefime ulaştım ve 2011-2012 sezon başında fenere sami yen de 1-0 yenilince gs ahmet i kovdular hemen başvurdum ve işe alındım..ondan sora farkettim ki ben bu işi öğrenmişim..16 maçda 2 beraberlik 14 galibiyet ve 0 yenilgiyle ilk yarıyı bitirdim insan küçük takımlarla oynaya oynaya herşeyi öğreniyo..çok çok kolay kazanıyorum artık

sprinter koşucular yarışlara hazırlanırken ayak bileklerine ufak ağırlıklar takarak antrman yaparlarmış..çünkü bu ağırlıklarla koşmaya alıştıktan sonra ..bacaklarındaki ağırlıkları çıkınca kendilerini çok daha zor şartlara alıştırdıkları için çok rahat hissedip ani hızlamalarını artırırlarmış bunu bu konudaki bir spor programında izlemiştim..işte alt lig takımlarıyla oynamadıktan sonra büyük takımlara geçmek böyle bir şey..o zor günlerde edinilen tecrübeler büyük takımların başına geçince gerçekten çok fayda sağlıyor..
    Last edited by OMANA : 07.Mayıs.2008 at 12:43 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri