bir kulüp düşünüyorum;

sezona başlarken tam 26 futbolcusunu kiralık ya da bonservisiyle göndermiş..

bir kulüp düşünüyorum;

rakibi dünya yıldızları transfer ederken, ikinci sınıf yabancılarla kalakalmış..

bir kulüp düşünüyorum;

ligde sadece 17 kez çıkabildiği sahası, tam 6 defa sessizliğe büründürülmüş..

bir kulüp düşünüyorum;

teknik direktörü 2 yıldızını kadro dışı bırakınca, dağıldığı söylentileri yayılmış..

bir kulüp düşünüyorum;

as takımdan 10 futbolcusu aynı anda sakatlanmış, arkadaşlarını yalnız bırakmış..

bir kulüp düşünüyorum;

teknik direktörü defalarca hastalanıp, öğrencilerini yalnız bırakmak zorunda kalmış..

bir kulüp düşünüyorum;

sadece 1 gün hazırlık yapabildiği uefa kupası rövanşından 5 yiyerek geri dönmüş..

bir kulüp düşünüyorum;

yönetimi değişmiş, liseli-alaylı çatışmalarıyla başbaşa bırakılmış, fitne sokulmuş..

bir kulüp düşünüyorum;

sezon bitimine 6 hafta kala teknik direktörü şok bir şekilde istifa etmiş, gitmiş..

bir kulüp düşünüyorum;

hiç utanmadan laiklik ve cemaatçilik çatışmasında odak noktası haline getirilmiş..

ve bir kulüp düşünüyorum ki;

futbolcuları, izinli oldukları halde, hocaları olmadığı halde, toplanıp idmana çıkmış..

futbolcuları, ikinci sırada olmalarına rağmen, kendi istekleriyle kampa girmiş..

futbolcuları, yöneticilere çıkıp, "biz prim istemiyoruz, kupa istiyoruz" diyebilmiş..

yöneticileri, bölüm bölüm bölünmüş camiayı bütünleştirmek için her şeyi yapmış..

yöneticileri, son 6 yılda becerilemeyenleri sadece 6 haftada becermeyi bilmiş..

taraftarı geç de olsa gaza gelip, hem idmanlara hem de maçlara akın etmiş..

sarı-kırmızı renkleriyle, yeri geldiğinde 8 brezilyalı eklentisiyle sahaya çıkan rakiplerine, yalnızca türkler'den kurulu kadrosuyla futbol dersi vermiş. arkasında medya desteği olmadan yürüyüp gitmiş. federasyonu da, hakemleri de, rakipleri de kendisine karşı olmasına rağmen dimdik ayakta durmayı başarmış. sezonun mart ayına kadarki periyodu boyunca özhan canaydın'a katlanmış. altyapısından çıkardığı pırıl pırıl gençlerle, alnının kanıyla şampiyon olmuş.

ve öyle bir kulüp düşünüyorum ki;

çıldırmış..

ve öyle bir kulüp düşünüyorum ki;

çıldırtmış..

seni düşünüyorum galatasaray..

senin mutlu olmasını bile sınırda tutabilen cevat güler'ini düşünüyorum galatasaray. senin yürekli futbolcularını düşünüyorum galatasaray. senin gururları için hayatlarını sana adamış genç yöneticilerini düşünüyorum galatasaray. senin şimdi, şu saatlerde dünyanın dört bir yanında sokaklarda, caddelerde adını bağıran taraftarını düşünüyorum galatasaray. senin kaderini değiştirip de, bugün toprağın altında huzurla uyuyan jupp derwall'ini düşünüyorum galatasaray. senin türkiye'de yanına bir başkasının ismiyle yaklaşılamayacak kadar büyük bir adam olan metin oktay'ını düşünüyorum galatasaray. senin uğruna kurban olduğum stadında ismiyle ölümsüzleşen, seni bize hediye eden ali sami yen'ini düşünüyorum galatasaray.

seni düşünüyorum galatasaray..

ve seni düşündükçe, senin olmaktan gurur duyuyorum galatasaray.

"nasıl ki bu milletin tacıdır gökteki yıldızla ay
yüksel taa arşa kadar şanlı galatasaray..."

Kaynak: ek$i sözlük

Sanırım herşeyi fazlasıyla anlatıyor bu yazı... Söyleyecek fazla bir şey yok bu yazının üstüne de.. herşeyi anlattığı için..