Galatasaray bu sene büyük bir degisim gecirdi.Ilk basta yeni teknik direktör,yeni futbolcular alarak takimdaki eski havayi ortadan kaldirmayi düsündü yönetim.Bu yaptiklarinin dogru oldugunu ilerleyen günlerde anladik,lige süper bir giris yapan takim,mükemmel futbol oynayan takimdik.Sonradan Kalli hastaliginin,yasinin da verdigi etkiyle sacma kararlar almaya basladi,tuhaf kararlar almaya basladi.Takimin en iyi futbolcusu Lincoln´ü oynatmamaya,onu bitirmeye calisti.Nitekim de burada basarili oldu.Takima kendi aldigi futbolculari monte etti,hatalarini görmezden geldi.Ligin ortalarinda baya sIkINtilar yasadik sakatliklar yüzünden,bekledigimiz isimler sakatlandi,oynayamadilar ve bu yüzden gerek Avrupa da gerek ligde bocalamaya baslamistik.
Kalli son olarak son maclarda takimin basindan ayrilip yerini Ahmet Akcana birakinca takim hepten kötülesmisti,ilk yarinin sonunun gelmesi bizim icin bir sansti.Futbolcular düzelebilirler,yeni transfer ve belki de yeni teknik direktör gelecek diye beklemistik.Kalli ile devam ettiler ve yine lige süper bir giris yaptik,ama bu sefer yabancilarla degil yerlilerle oynadik,11 Türk futbolcuyla sahada mücadele ediyoduk ama Kalli bu takimin el freni oldugunu yine belli etti ve yine sacmasapan tercihler yapti ve Uefa da kötü bir sonucla elendik.Ligde kötü gidisatimiz vardi,sonradan Kalli takimdan ayrilinca daha da kötü olmasini bekledigimiz takim toplarlanmisti,burada anlamistik gercek meseleyi,Kallinin basarisizligini.O gittikten sonra takim daha bir rahat oynuyordu.Kalli ama yine de bu 11 Türk futbolcuyla oynamamizi ögretti bize,yigidin hakkini vermek lazim.
Bu dönemde Fenerbahceyi kupadan eledik ve ligde iyi gidiyorduk.Son 6 hafta kala yönetim Kalli ile yollarini ayirinca cogu kesim bu olayi Galatasarayin bitisi olarak yorumlasa da ben sahsen takimin daha iyi oynayacina inaniyordum ve dedigim cikti.Takim birbirine kenetlenmis,tecrübeli futbolcular genclere agabeylik yaptilar.Cevat hoca da takimda mecara aramadan,düzgün kadroyla maclara cikartinca takimi galibiyetler geliyordu ardi ardina.

Yeni yönetimin tabi ki bunda katkisi büyüktü.Canaydinin gitmesi 1 olay,Kallinin birakmasi 2 olaydi.Yani bu 2 olay bizim rahatlamamizi sagladi.Tabi futbolcularin icindeki ruh geri gelmis,Adnan Polatta eski baskanlari,teknik direktörleri maclara cagirarak kenetlenme ortamini gösteriyordu.Dayanisma,birlik beraberlik cok net bir sekilde görülüyordu.Ve sonunda gelen sampiyonluk...

6 hafta seyircisiz...
6 hafta teknik direktörsüz...
6 hafta yabancisiz ...
6 puan farkla
6 gol averajı ile ligi sampiyon tamamladik.

Bu basarida Baskanimiz Adnan Polatin dedigi gibi ahcisindan futbolcusuna,yönetiminden Florya bekcilerine kadar herkesin payi vardi.

Bu sezonki en cok göze batan futbolcular Mehmet Topal,Servet Cetin ve Arda Turandi.Gercekten astilar kendilerini oynadiklari futbollari.Tabi diger futbolcular da iyiydi ama en iyileri bu 3lüydü.

Seneye birkac nokta transfer ve en önemlisi iyi bir teknik direktörle daha iyi bir sezon gecirecegimizi düsünüyorum.