albelda yeter bize. gayet tecrübeli.
belki denizi fln da adam eder![]()
albelda yeter bize. gayet tecrübeli.
belki denizi fln da adam eder![]()
Albeldayı bir çok kez izledim gereğinden fazla özellikleri var o bölgede. Aurelio'dan kat kat iyi bir ön libero alırsak pişman olmayız.
yapma arkadaşım aureliodan nasıl iyi bir oyuncu ya bir kere aurelio kadar seri degil aurelio kadar hırslı bir oyuncu degil yorumuna saygı duyuyorum ama kesinlikle katılmıyorum. Aurelioyu çok arıyacaksınız özelliklede maldonado var diye transfer yapmazsanız asıl o zaman sorunlu bölge çok sırıtır. Albelda Bence Fenerin aradığı oyuncu değil!
O iyi değil bu iyi değil iyide güzel kardeşim Dünyada sadece 1 tane Aurelio var.Başka yok.Kimse de kimseye benzemez.Mecburen Albelda,Alonso gibi adamlara yöneliyor yönetim.Ne yapsınlar yani Kemal Sunal'ın bir filminde Japon bir arkadaşı sevdiği kzın robotunu yapıp yolluyordu ona bizde Aurelio'nunkini mi yaptıralım![]()
Aurelio'da eksik olan özellikler Albelda'da, Albelda'da eksik olan özellikler Aurelio'da var. İkisinin özelliklerini karsak zaten dünyanın sayılı ön liberolarından biri ortaya çıkar. Aurelio'nun yerini doldurabilecek bir oyuncu Albelda, muhtemel adaylar arasında maliyeti en düşük olan bir isim. Xabi ile Senna çok maliyetli isimler, Albelda ise maliyetsiz ve istenilen düzeyde bir oyuncu, bence faydası çok olur.
bir senna, bir alonso albelda degil! Sennayı alırsın yerini doldurursun ama albeldayı alırsan kesinlikle yerini dolduramazsın geyet açık oldu dime benim yorumum bu gerçekleri görecegiz.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
espirin güzel ama kimse aynısını bul demiyor ki bir senna, alonso kesinlikle yerini doldurur ama albelda çok basit oyuncu bunu demek istiyorum. senna , alonso isimlerinide gündemde olan isimler oldugu için söylüyorum yoksa çok güzel piyasada dolu adam var belki tek avantaji ne olur ispanyol olması olabilir.
Last edited by klasgs : 19.Temmuz.2008 at 22:33 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Fenerbahçe'nin yıldızı Semih Şentürk'ü Sunderland istiyor.
Fenerbahçe’nin yıldızı Semih Şentürk’ü Sunderland istiyor. İngiliz Daily Mirror’ın yazarı Simon Bird’ün aldığı bilgiye göre; genç teknik direktör Roy Keane’in Semih’i çok beğendiği ve ısrarla kadrosuna katmak istediği ifade edildi. Sunderland’in bu transferi mutlu sona ulaştırmak için ayırdığı bütçe de göz kamaştırıcı: 6.7 milyon Pound... (Yaklaşık 16 milyon YTL)
FANATİK
Bence Albelda gelcek, çok iyi transfer olur.Hem de bonservis bedeli bile yok![]()
Gilberto Silva'yı alsak daha iyi olurdu ama Panathinaikos kaptı. Albelda çok isabetli bir transfer olur, üstelik maliyetsiz ve İspanyol, uyum sıkıntısı da çekmez, tecrübeli bir isim, kısa vadede bize büyük faydaları dokunur. Gönül ister ki Xabi Alonso gelsin ama belki de yönetim maliyet hesabından dolayı bu yıl başka yüksek maliyetli oyuncu almak istemiyor olabilir.
Albelda da gelsin, Xabi de gelsin
Kezman-Maldonado satılır zaten, sorun olmaz.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Kaynak konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Güiza için taksit yapıldı. Ayrıca geçen sene şampiyonlar ligi'nde gelen para ekstra oldu. Zira bana göre şampiyonlar ligi'nde böylesine büyük başarı beklenmiyordu. Dolayısıyla bu kadar yüklü para beklenmiyordu. Hatta gruplara bile kalamadan veda etmemiz söz konusuydu. Eğer öyle bir durum olsaydı yönetim '' paramız yok transfer yapamıyoruz '' mu diyecekti ? Tabi ki hayır. Kısacası yürüttüğüm mantık; Güiza ve Emre alınırken Şampiyonlar Ligi'nden gelen para kaynak oldu. Bu transferler ( maddi bakımdan ) ekstra oldu oldu. Yeni transferler için önceden planlanan bütçe olsa gerek.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Kezman için Almanya'da 1-2 teklif vardı, Aziz Yıldırım reddetti, hala satılır piyasası var, en kötü kiralık gider, yok öyle ölü soyuculara fırsat vermek..
Maldonado bedava geldi zaten, karşılıklı feshi kabul eder.
Rotasyon denilen bir şey var, ligde 2 maçta bir 3-4 kişi değişir, hatta bu ŞL döneminde her maç bile yapılabilir.O yüzden sıkıntı olmaz, zaten Selçuk ve Deniz yedek olmayı kabul ederler.
Kaliteli oyuncular kaliteli yedekler olduğu zaman adalet kelimesini ağızlarına pek getirmezler, çünkü amaç ve yol için gidildiğinin farkına vararak ara ara oynatıldıkları için konuşmak yerine iş yapmayı seçerler.
Maaliyet açısından da hala ayrılan 9M€ daha var.
Xabi için 13-14 M€'ya o iş biter.
Liverpool Xabi'yi satıp o gelen para ile üzerine biraz daha koyarak 17M £'a Gareth Barry'i almak istiyor, o yüzden kesin satılacak Xabi.
Albelda zaten yaşlı o ağırlığı her maç kaldırmaktansa ara ara oynamayı tercih eder, Xabi ise kaymağı olur..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Albelda ile Xabi gelirse, kim kesilecek yabancılardan? 2'si oynadı, Alex ile Güiza oynadı, defansta da üç yabancı oynadı, etti 7 yabancıBir tanesi gelse yeterli olur bence
Kezman ile Maldonado bir an önce satılsın, hazırlık maçında da hiçbir şey yapmadılar. Kezman hele tamamen bitmiş, bu kadar kötü bir adam görmedim, Kezman bir an önce elden çıkarılsın Rusya'dan bir takıma falan. Kulüp aranıyormuş zaten. Maldonado ise satılamaz başka bir kulübe, en azından Brezilya'ya geri gönderilsin bir sezonluğuna kiraya, eğer ihtiyaç olursa sezon ortası geri çağrılır, belki kendini toparlar biraz. Türkiye'den de bir takıma kiraya verilebilir, Sivasspor'a mesela, ama Maldonado kabul eder mi orası bilinmez.
Kaynağı artık biraz da oyuncu transferinden kazansak iyi olacak. Okocha ve Baliç'ten sonra yüksek miktara sattığımız oyuncu yok. Appiah ile bu fırsatı yakaladık, 2006 Dünya Kupası sonrası yüksek bir miktara satabilirdik ama satmadık, daha sonra da sakatlandı. Aurelio ile Tuncay'ın yükselişleri vardı, ikisi de bedelsiz gittiler. Edu ve Lugano için de iyi teklifler geldiği söyleniyor, en azından biri satılmalıydı, şimdi seneye Lugano tehlikesi ile karşı karşıya kalacağız, zira sözleşmesi sona erecek. Avrupa takımları her sene sattıkları oyunculardan milyonlar kazanırken, biz aksine milyonlar harcıyoruz, kazancımızın artık bir kısmını da oyunculardan elde etmeliyiz.
FENERBAHÇE ZOR VE ÖNEMLİ BİR VİRAJDA… ETO’DAN ÖNCE YAPILACAK İŞLER VAR!
19.07.2008 23:50
Deivid ile Vederson’un sakatlanması, Aurelio’nun beklenmedik transferi Fenerbahçe’de yeni sezon hazırlıklarını ve planlarını alt üst etti.
Şimdi Fenerbahçe hiç beklemediği hesapta olmayan zor ve önemli bir virajda… Görünen o ki mutlaka hesapta olmayan transferler yapılacak, yeni isimler gelecek. Ama zaman daralıyor, ihtiyacı olan isimleri kısa sürede kadrosuna dahil etmek zorunda Fenerbahçe.
Fenerbahçe’ye geleceği söylenen birçok isim dolaşıyor ortalıkta. Hepsi Avrupa’nın önde gelen yıldızları… Sanırım bu isimlerden bazılarıyla Fenerbahçe’nin duruşu örtüşmese de, içlerinden bir ikisi Fenerbahçeli olacak… Ama ortada başka bir gerçek daha var ki, Fenerbahçe’ye transferi konuşulan isimlerin alınabilmesi için önce yabancı kontenjanını açmak gerekiyor.
Yani Fenerbahçe’deki mevcut yabancılardan bazılarıyla yollar ayrılacak… Öyleyse kim gidebilir? Şu anda görünürdeki isimler Maldonoda ve Kezman… Sanmam ki, Aragones bu iki futbolcudan da bu sezon beklediği verimi alabilsin… Maldanodo tek top, tek pas, ağır aksak. Kezman ise psikolojik sorunları bitmeyen kendisiyle kavgalı… Bu iki futbolcudan Fenerbahçe’ye fayda gelmez.
Evet Maldonado ve Kezman gönderilmeden veya Deivid’in sözleşmesi askıya alınmadan bir yabancının Fenerbahçeli olması zor. Eğer yukarıdaki isimlerden biri veya ikisi gönderilirse, o zamanda ilk alınacak olan sanmam ki, Eto olsun.
Neden derseniz, eğer yanlış hatırlamıyorsam Kamerunlu golcü Eto’nun gündeme gelişi ve ona transfer teklifinin gidişi Güiza adının gündeme gelmesinden önceydi…. Oysa şu anda Güiza sarı lacivert formayla yeni sezonun hazırlıklarına başladı. Öyleyse Eto’nun transferinin üzerine “geçersizdir” damgası vurulabilir. Hele hele o söylenen rakamlarla, yani bonservise 35 milyon Euro, futbolcuya yıllık 8 milyon Euro vererek Fenerbahçe’nin Eto’yu alması akıllara biraz zararlı.
Yanlış anlamayın. Eto Fenerbahçeli olmaz mı? Tabi ki olur. Fenerbahçe eğer isterse, 30-50 milyon Euro’ya filan bakmaz Eto’yu alır, renklerine katar. Ekonomik gücü ortada... Geçen sezonu hatırlayın ve biraz geri dönüşümü yaşayın… Roberto Carlos’un Fenerbahçeli olacağı söylentileri çıktığında nasıl tepkiler gelmişti, neler söylenmişti? Fenerbahçe “Roberto Carlos’un ancak fotoğrafını kulübe asar” diye çığlık atanlar yok muydu? Sonuç ne oldu? Sonra o konuşanların suratlarının rengi nasıldı? Patlıcan moru!
Hiç belli olmaz. Bakarsınız Eto’nun ortalıkta söylenen transfer ücreti belki de aşağı çekilir… Çünkü, bir çok transfer teklifi aldığı söylenen Eto için bugüne kadar hiçbir kulübün ciddi girişimi yok… Ulusal ajansların haberlerine göre Chelsea cephesindeki Drogba ile takası yatmış. Valencia zaten 3 gün önce Eto ile ilgilenmediklerini açıklamıştı. Geriye kaldı Liverpool… Eğer Liverpool Tottenham’dan Keane’ı alamazsa Eto’ya teklif yapar. Oda çok az bir ihtimal… O zaman Eto için geriye kalan Özbek Kuruvchi ve Fenerbahçe.
Ama Fenerbahçe için Eto imzaya hazır olsa da “Hayır teşekkür ederiz önce Eto değil, diğerleri” diyebilmeli Fenerbahçe...
Çünkü Fenerbahçe'nin, Eto'o'dan önce yapması gereken ''mutlak ihtiyaç'' nokta transferleri var.
Muzaffer Kartal/Maraton.com.tr
Hürriyet'de Tümer'inde 3 ay sahalardan uzak kalacağı yazıyordu. Carlos, Uğur ve Gürhan var elimizde sol taraf için. O mevkiye'de bir transfer gelebilir belki. Genç bir yerli oyuncu falan.
bencede aurelio nun yerini dolduracak bi oyuncu bulunması zor.
bulunsa bile aurelio kadar hırslı, çalışkan ve top kapanını bulmak zor.
Yeni aday Makalele
Fenerbahçe'de ön libero arayışlarında Senna, Xabi Alonso ve Albelda'dan sonra şimdi de Chelsea'den ayrılan Makalele ismi gündeme geldi !.. Yönetimin, eski takımı PSG'ye geri dönmeyi planlayan Fransız yıldız için nabız yokladığı bildirilirken, bu transferdeki tek endişenin futbolcunun ilerleyen yaşı olduğu ileri sürüldü.
Sarı lacivertli kamuoyunda Makalele için gelen tepkilere göre bu transferin en geç bir hafta içinde netleştirileceği ifade edildi. Tecrübeli futbolcu Makalele'nin transferinde pürüz çıkması halinde, ilk tercih teknik direktör Aragones'in de çok istediği Villareal'li Senna olacak.
Alex, Lugano, Edu, Deivid ve Maldonado'nun menajerliğini yapan Juan Figger, aynı zamanda Senna'nın da menajeri. Fenerbahçe Yönetimi çok iyi ilişkilerinin olduğu ve danışmanlık yardımı da aldığı Figer sayesinde Senna'nın trasferinde mesafe kaydetti.
(Lig TV)
Kaleye David Seamen sol kanada da Marc Overmars'ı aldığımız zaman daha da başarılı oluruz.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Albelda'nın menajeri açıkladı: Albelda Fenerbahçe'ye gitmiyor
http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=783670
_________
Böylece Albelda iddiaları da son bulmuş olur. Xabi Alonso, Senna ve Basinas isimleri çıktı ve bugün de son olarak Makalele gündeme geldi. Herhalde bunlardan biri alınacak.
Daha önceden de söylediğim gibi Albelda bence ilk hedef değildi. İlk hedef Xabi ve Senna olabilir fakat onlar ikna edilemeyince Albelda'ya yöneldi yönetim o da ikna edilemedi.
Geriye kalan iki isim Basinas ve Makalele ise kesinlikle yeterli değil. Zico teknik direktörümüz olsaydı Güney Amerika'dan bir isim bekleyebilirdik fakat Dede'nin Güney Amerika'dan oyuncu isteyeceğini zannetmiyorum. Avrupa'dan basında çıkmayan sürpriz bir isim de gelebilir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Dediğin gibi sürpriz bir isim de gelebilir. O kadar çok kaliteli ve aradığımız ön libero var ki istersek eğer mutlaka bir tanesini alırız. Nigel de Jong, Lorik Cana, Rio Mavuba, Toulalan, Diarra gibi birçok ön libero var, ayrıca Afrika ülkelerinden de kaliteli bir ön libero alınabilir. Gana, Fildişi Sahilleri, Togo, Güney Afrika, Nijerya gibi ülkelerden neden ön libero bakmıyoruz ki? Gayet fizikli ve güçlü oyuncular var bu ülkelerde ve çok kaliteli isimler var, birini alabiliriz. Appiah transferi gibi sürpriz bir isim alınabilir, herkes bir İspanyol beklerken ilginç bir isim gelebilir. Kim gelirse gelsin mutlaka bir an önce alınsın, zira oyuncunun takıma adaptasyonu zaman alacaktır. Hazırlık kampı da sona erdi, MTK maçı yaklaşıyor, artık yeni transferin bir an önce netleşmesi lazım.
Juventus'daki Tiago geliyor aklımaTiago lyon'da iken girişimlerimiz olmuştu Juve onu satabilir.
O saydıkların arasından Toulalan'ı hayatta bırakmaz Lyon.2012'ye kadar sözleşme uzatmıştı sanırım.Bıraksalar zaten büyük takımlardan birine gider.Ama diğer yazdığın adamlar gerçekten kaliteli isimler, yönetim tutup Basinas veya Makalele ile ilgileneceğine bunlardan birini alsın bence deBu arada Albeda gelir diye düşünüyordum o da istemiyormuş, Senna ve Xabi konusunda da pek ses yok şu aralar basında.Hepsi Eto'o ya kilitlendi zaten
![]()
Gelip gelmemesi önemli değil, bu saydığım isimler gibi isimlere yönelmeli yönetim, eğer yönelirse mutlaka birini transfer eder. Basinas, Makalele gibi isimlere yöneleceğine, bu tarzdaki oyunculara yönelmeliler, girişim yapmalılar. Dünyada kaliteli ön libero mu yok? İstenildiği zaman bulunur. Aurelio gitti ve dünya üzerinde Aurelio'dan çok daha kaliteli ön liberolar var alınabilinecek, yönetim bunları araştırıp o isimlerin üzerine giderse istenen isim bulunur.
Tiago diyorum Tiagosakalımızda var ama ...
![]()
Tiago bildiğimiz anlamda ön libero değil.
Aragones kampın son gününde FBTV'nin sorularını yanıtladı, transferle ilgili gelen bir soru ve yanıtı. Anladığım kadarıyla Maldonado'yu kesinlikle düşünmüyor."Şu anda takımı yavaş yavaş tanıyorsunuz. Belli bir süre geçti. Takımın transfere ihtiyacı olan bir bölge var mı? Varsa hangi bölge?"
Bunu başkanımızla görüşeceğim. Ondan sonra ortak verilmiş bir karar olarak açıklanabilecek bir şeydir. Yalnız dörtlü savunmamızın önünde tek oyuncumuz Selçuk var. Bu oyuncumuza bir alternatif olması açısından oraya bir transfer yapılabilir.
O bölgede oynayan çok yetenekli bir oyuncumuz olan Aurelio gitti. Onun yerine o kalitede bir oyuncu bulmamız zor olabilir ama o bölgede alternatif bir isim olabilir.
Tiago iyi olur ama olursa DMC değil MC olur bence..Albelda olsa iyi olurmuş ama menajeri olmaz demiş.Bence yerli bir önlibero'ya yönelebilir.Aklıma Selçuk İnan geliyor ama o da Trabzon'a gitti.Fener'in bence elini çabuk tutması lazım.