-
cihan emre belezoğlu, serhat ...bu oyuncuların ortak özelliği nedir arkadaşlar...
ben şöyle düşünüyorum..bu 3 oyuncumuz ve bunlar gibi ismini sayamadığım bir çok oyuncumuz teknik direktörleri yüzünden katledildiler ve gelişme çağının tam ortalarında bu çocuklar adeta söndürüldü..
emre den başlayalım..Emre belezoğlu galatasarayda oynadığı dönemde müthiş bir genç yetenekti..hatırlayın o günleri avrupanın maradonası HAGİ nin galatasaradaki veliahtıytı..sonra ne oldu...Emre parayı tercih etti ve tamda gelişme çağında intere transfer oldu..Tabi kadrosunda dünya yıldızlarını bulunduran inter emre yi gerçek mevkii olan MC veya AMC olarak oynatmak yerine zaman zaman DMC ama çoğunluklada DWL oynattı...meziyetleri asla kanat savunmasına veya defansif orta saha oynamaya müsait olmayan EMRE yanlış bölgede oynatılmaktan dolayı paslandıkça paslandı..
tabi Emre belezoğlu gibi çok büyük bir yetenek ne kadar paslanırsa paslansın belli bir kalitesi olduğundan ingiltere liginin orta sıra takımlarınadan newcastle da kendine yer buldu ama interde o kadar paslandı ki asla o beklenilen müthiş EMRE olamadı..şimdilerde malesefki bu genç yetenek ingiltere liginin orta sralarındaki newcastle da bile zor kadroya giriyor...
Serhat AKIN ...aynı kaderi fenerbahçede yaşadı..fenerbahçenin ne idiğü belirsiz transfer politikasında..5 tane dmcsi olan takıma appiah alınıp bu sayı 6 ya çıkarılırken sağ kanatta bir tek mehmet yozgatlısı bulunan klüpte mecburen sağ kanada çekildi..ve son derece süretli fiziğini geliştirse çok büyük yerlere gelebilecek SERHAT AKIN fenerin saçma sapan transfer politikası ve DAUM un sayesinde...sağ kanatta çürüyünce..o da pas tuttu adeta ..şimdilerde forvet oynuyor ama bence sıradan bir forvet artık...
en son yazımızın konusu CİHANA gelirsek oda bir yönetim ve teknik direktör kurbanı...
hepimiz biliyoruzki CİHAN HASPOLATLI aslında tam bir DMC galatasaraya geldiğindede DMC idi..ama zaman zaman ileri koşularda yapabilen zaman zaman doğru pas tercihleride kullanabilen iyi bir DMC idi bence hatta MC olarak bile kullanılabilirdi biraz daha tekniğini geliştirince...ama galatasaraydaki sağteki oyuncu eksikliği ve teknik direktörün bu oyuncuyu sağ beke kaydırması cihanı verimli oynadığı bölgede oynamaması sebebiyle hem teknik hem mental açıdan çok bozdu ve dikkat ederseniz o günden beride kendine gelemedi..
Cihan için beklentim geçen sene bursada ait olduğu DMC veya MC bölgelerinde oynatılması ve cihanın tekrar toparlanmasıydı..ama galatasaraydaki son sezonu onu öylesine etkilemişki..hem fiziki açıdan hem mental açıdan çok kötü bir cihan vardı sahalarda...
bu oyuncunun artık pa gelişiminin olmayacağı konusunda COŞKUNCUĞUM kusura bakma hem fikir değiliz doğru bölgede oynatılırsa ve kendi mental ve fizik eksikliğini giderirse CİHAN yine eski cihan olabilir neden olmasın...
ama bu seneyi esas alırsak ne CA sına ne PA sına itiraz edemem..çünkü doğruydu...
umarım teknik direktör yalnışları ve hatalı transfer politikaları yüzünden başka CİHANLAR SERHATLAR EMRE ler olmaz ...başka ne diyim...
Mesaj Yetkileri