-
Benim bahsettiğim konu da bir nevi vergi kaçırma gibi oluyor ama bunu devlet yaptığı için suç olmuyor. Ben sadece kulüplerden bahsetmiyorum, prim ve vergi affından yararlanacak o kadar çok kişi, kurum, kuruluş var ki ülkemizde. Ben zamanında vergi ödüyorum, başkası çıkıp ödemiyor nasılsa af çıkar diye ve af da çıkıyor. Vatandaş olarak benim hakkım yenmiş oluyor. Ben bunu A kulübü, B kulübü için demiyorum, kimler yapıyorsa onlar için diyorum.
Ve yukarıda geçen olay, burası Türkiye, devlet bile almak zorunda olduğu veriyi affediyorsa, bu tür olaytlar da elbette olur. Bunu sadece Galatasaray da yapıyor demiyorum. Ama lütfen mantıklı düşünün, burasının Türkiye olduğunu unutmayın. Külüpler milyon dolarlık transferler yapıyorlar ama neden her sene açıklanan vergi rekortmenleri listesinde yoklar? Elbette birşeyler yapıyorlar ki yoklar. İspatla derseniz elbette ispatlayamam, ödenmemiş vergiler nasılsa affediliyor.
Olayı Galatasaray'a indirgeyerek bakmayalım. Ama burası da futbol forumu olduğu için sistem üzerindeki eleştirilerimi kısıtlı yapabiliyorum.
Mesaj Yetkileri