En başta teknik kadroda revizyona gitme kararı aldım. Bir şekilde önceki sezon yaşananların faturası kesilmeliydi. Başkanla görüştüm ve 6 antrenörle yollarımızı ayırdık. 12 yeni antrenör de transfer ederek yeni bir yapılanma sürecine girdik.

Amazon’da tatil esnasında yanımda hiçbir teknolojik alet olmadığı için tamamen kafamı dinledim. 30 Haziran’da da tatilimi tamamlayarak İngiltere’ye geri döndüm ve başkanla bir toplantı yaptık.

Başkan Uzak Doğu’ya açılmayı düşündüğünü, bu nedenle de Japon bir oyuncuyu kadromuz katmamız gerektiğini söyledi. Bana sunduğu seçenekler arasından Yasuda’yı seçtim. Bu sezon kamp programı belli olduğu için Uzak Doğu turu ayarlayamadık ama önümüzdeki sezon mutlaka gideceğiz. Vizyonu geniş bir başkanımız var.

1 hafta sonra Chelsea ile sözleşmesi sona eren ve ülkesine dönmek üzere olan 34 yaşındaki Shevchenko’yu takımda görmek istediğini söyledi başkan. Yıllardır bunun hayalini kuruyormuş. Çalışma izni alamayacağını bile bile Shevchenko’yu da kadromuza kattık. Bu sezon takımda ağabeylik yapacak, önümüzdeki yıllarda da bize koç olarak hizmet edecek kendisi.

Ve en önemli sorunumuz olan kaleyi de Macar Fülöp ile doldurduk.

Kasada para vardı fakat tam olarak ne yönde kullanacağıma karar veremediğim için sezon başlayana kadar transferleri sonuçlandıramadım. Hazırlık maçlarında aldığımız sonuçların ardından ve Joe Garner’in 3 ay sakatlanması sebebiyle forvet transferi için düğmeye bastık ve 3 oyuncu alarak transferi noktaladık.

Valladolid’den Llorante, Catania’dan Mauro ve Regginea’dan Ganea’yı kadromuza katarak ofans gücümüzü de sağlama almış olduk. Mauro gelir gelmez 2 ay sakatlandı, şanssızlık diyoruz.

Takımda şu anda tam anlamıyla 9 adet forvetimiz var. Bunlardan 2 tanesi çalışma izni alamadığı için oynayamıyor. Bakalım kalan 7 oyuncuyu nasıl oynatabileceğiz? Çalışma izni alamayan 2 oyuncumuzu da kiralık gönderdik. Kadro geniş, dezavantaj yaşamamız yüksek.

Hazırlık maçlarında sürekli arayış içersindeydim. Sezon içersinde kullanmayı düşündüğüm 3 taktiği oturtmaya çalıştım. 4-3-1-2, 3-5-2 ve 4-3-2-1 taktiklerini deneyerek hazırlık maçlarını geçirdik. Pek başarılı sonuçlar alamadık ama oynayacağımız oyun üzerinde bazı şeyleri görmemi sağladı.

Sezon başında medya ligi 3. sırada tamamlayacağız görüşünde. Sezon öncesi yaptığım son açıklamada, “Ligi zirvede bitireceğiz, geçtiğimiz sezon yaşananları Leeds taraftarına unutturmak bizim görevimiz, bu yönde tüm bilgi ve birikimimi kullanacağım. Taraftarın içi rahat olsun, bu takım nasıl 2 sezonda 2 lig atladıysa bu sezon da şampiyonluğa ulaşacaktır, büyük Leeds taraftarını her maç yine yanımızda görmek istiyoruz.”