Oynadığımız 6 resmi maçı da kazanarak sezona güzel bir başlangıç yapıyoruz. Darlington ve Crewe takımlarını sırasıyla eleyerek Carling Cup’ta 3. tura çıkıyoruz. Ligde de 12 paunla liderliğini sürdürüyor Leeds.

İlk mağlubiyet 5. haftada Preston deplasmanında alınıyor. 89. dakikada verilen penaltı ile rakip 3 puanı kazanıyor. Sezona çok iyi giren Leeds’i durdurmak için başka oyunlar da oynanmaya başlıyor.

Bir sonraki hafta evimizde kaleye şut bile çekemeden kaybeden taraf olan Leeds oluyor. Maçtan sonra oyuncularımı basın önünde eleştirdiğim için de bazı kesimlerin tepkisini aldım.

Ama bu eleştiri işe yaramış olacak ki 7 maç yenilgisiz bir seri geçiriyoruz. Arada evimizde kaybettiğimiz Carling Cup maçı var ama onu hesaba katmıyorum. Bu geçen 7 haftanın ardından liderlik koltuğuna oturuyoruz.

Ve bizim için dönüm noktası olan bir maç. Deplasmanda 4-0 kaybettiğimiz Wolves maçı. Burada alınan ağır yenilgi kötü günlerin başlangıcı oldu ve hızla alt sıralara geriledik.

Sonra oynadığımız 6 maçtan sadece tek galibiyet çıkarabildik ve 6. sıraya kadar geriledik. Takımda artan sakatlıklar nedeniyle kadro kurmakta zorluk çekmeye başladık. 3 stoperin sakatlığı bu döneme denk geldiği için bundan çok etkilendik. Sağbekte oynayan 2 oyuncumuzun da sakatlanmasıyla defans yol geçen hanına dönmüş oldu. Taktik değişikliğine giderek bu dönemi en az kayıpla atlatmaya çalışsak da başarılı olduğumuz söylenemez.

Son 3 maçtan 2’sini kazanarak ilk maçları 40 puanla 6. sırada tamamladık. Kaybettiğimiz maç ise tam bir trajediydi. Yedek oyuncu olarak oynatacak defansımız olmadığı için yedeklere defans oyuncusu almamıştım. Borin de kırmızı görüp atılınca mecburen bekleri ortaya çekip 3’lü savunma denedik, oyuncu değişikliği hakkımız kalmayınca yaşanan sakatlıkla defans 2 kişiye düştü ve sonuçta da farklı bir mağlubiyet almış olduk.

İlk maçlar tamamlandığında burada olmayı düşünmüyorduk ama maalesef ki durum bu. Defansa 1 takviye daha yapmayı düşünüyorum. Sakatlar da düzeldiğinde yine sezon başında olduğu gibi üst sıralara tırmanacağız.

Ve ilk maçlar sonunda oyuncularımızın performansları;