-
07.Haziran.2007, 20:44
Ocak 2012’de Özışık ile yapılmış röportajdan alıntılar;
—İlk olarak neden İspanya, neden Las Palmas?
— Biliyorsunuz Leeds’ten ayrıldıktan sonra uzun süre Türkiye’de tatil yaptım. Yaz aylarını ise İspanya’nın bu şirin kenti Las Palmas’ta geçirmeye karar verdim. İspanya’da liglerin başlamasına kısa bir süre kala Las Palmas yöneticileri tatil yaptığım otelde beni buldular. 2. ligden 4 sezon önce düşmüşler ve bu sezon çıkmayı başarabilmişler. Takımı genç bir arkadaş yönetiyor, Javier. Geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayıp yükselmişler. Bu arkadaşa güvenleri tamdı fakat tecrübe eksikliğinden yakınıyorlardı. Benimle de bunun için görüşmek istemişler.
— Nasıl yani, biraz açar mısınız?
— Geldikleri gibi geri gitmek istemiyorlardı. Yeniden yapılanma sürecinde benimle çalışıp, sonra görevi Javier’e bırakmamı istediler. Burada hem tatil yapacaktım hem de takımın yeniden yapılanmasını sağlayacaktım. Tüm masraflarımı onlar üstlenecek şekilde 6 aylık bir anlaşmaya vardık.
— Peki Las Palmas’ta uzun vadeli çalışmayı düşünmediniz mi?
— Hayır. Daha başka hedeflerim var ve buna şu an için Las Palmas ile ulaşamam.
— Lige iyi bir başlangıç yapmıştınız ama sonra uzun süre galip gelemediniz.
— Evet, iyi başladık ama takımın kalitesi de ortada. Zaten benim oraya gitme amacım bu dönemi en az hasarla takımın atlatmasıydı. Artık onlara verebilecek bir şeyim kalmadığında da görevi bıraktım.
— Peki, bu 6 aylık dönem size bir şeyler kattı mı?
— Elbette, Leeds’te de aynı şeyler başıma gelmişti, yeni terfi eden bir takımın nasıl yapılanması gerektiği konusunda çok şey öğrendim.
— Ya Leeds United, orada 10 yıl çalışmayı planlıyordunuz, ayrılık erken olmadı mı?
— Bu konuya hiç girmeyelim, o defteri kapatalı çok oldu.
— Hedefleriniz neler, şu anda boştasınız, anlaşmak üzere olduğunuz bir takım var mı?
— Ülkeme dönmek istiyorum, ilk defa Türkiye’de takım çalıştırıp, bu tecrübeyi de edinmek istiyorum. Ama henüz takım belli değil, gelişmeler oldukça sizleri bilgilendireceğim.
— Bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.
— Ben teşekkür ederim.
Evet, bir İspanyol Rüzgarı gelip geçti. Yeni transferler ilk sezon sonuna kadar aldığımız sonuçlar aşağıda. İspanya’ya da veda ettik, bakalım şimdi hangi takımı batırmak için uğraşacağım.
Takımı orta sıralarda bıraktım, artık küme düşmezler, burada kalıcı olurlar.

Mesaj Yetkileri