Fatih Tekkeyi almaması cok kötü oldu pozisyonumuz yok yau Nihat nasıl tek forvet oynar bu takımda???
Fatih Tekkeyi almaması cok kötü oldu pozisyonumuz yok yau Nihat nasıl tek forvet oynar bu takımda???
Sen hangi fanatiklikten bahsediyorsun ki? Ne yani Fenerli oyuncu eleştirince hemen fanatik mi oluyoruz alakası bile yok. Bana Kazımın şu takımda adam gibi yaptığı bir şey söyle o zaman . Kazımda değil sadece soraki yazdığımı da okursan sahada gezen 11 acemi vardı dedim 1 tane adam gibi varını yoğunu koyan kim vardı söyle. Duygusal olmayalım gerçekçi olalım
Ben de Mevlüt'ü sallayalım gitsin demiyorum. Ama sadece 3 hazırlık maçıyla EURO 2008 kadrosuna monte edilmesinin mantıklı bir açıklaması yok bence. Bir de, illa Hakan Şükür olsun demiyorum ben zaten. Fatih Tekke veya Ümit Karan da olabilirdi. Ama bu turnuvada Hakan Şükür olmalıydı, aktif futbol yaşamının muhtemelen son turnuvasının en azından kadrosunda bulunmalıydı.
Kötü oynadık yenilgiyi hak ettik.Kısa kısa oyuncuları değerlendirirsek.
Volkan:Söyleyecek bir şey yok adam ne yapsın kurtaracağını kurtardı.Önünde çok güvenilir oyuncular yoktu.
Servet:Bence iyi bir performans sergiledi.1.golde azda olsa hatası olabilir fakat takıma baktığımzda hatasız futbolcu yok.Tahlisiz bir sakatlık yaşadı ama görevini en iyi şekilde yerine getirdi.C.Ronaldo'ya ise fazla top yaptırmadı.
Hakan Balta:Vasat bir görüntü çizdi bence hatasıda oldu bazen yaptığı iyi şeylerde oldu fakat hataları iyi şeyleri götürdü.
Gökhan Zan:Ne denir ki bu adama.Hele yaptıgı o hata hem kendini sakatladı,hem adamı sakatlıyordu,hem de gol yiyorduk.Zaten bekliyorduk gökhan'dan sakatlık alıştık artık.
H.Altıntop:Sakatlıktan yeni kurtuşmuş bir oyuncu için iyi oynadı bence ama niye çıkarıldığı anlamış değilim başka biri çıkarılamazmıydı?
M.Aurelio: Diyecek söz yok görevini en iyi şekilde yerine getirdi.Anladık ki Ay-yıldızlı bayrağın manevi duygusunu hissediyor artık.Bana göre takımın yıldızıydı bu akşam.
Emre:Ben sahada fazla göremedim.Belki F.Bahçe transferinden sonra basında çıkan haberler onu etkilemiştir.Ben beklerdim ki liderlik vasfını en iyi şekilde yerine getirsin ama yapamadı.
Kazım:Belki kadro açıklandığında en çok eleştirilen kişi oydu fakat oynadığı oyunla hakkını werdi formanın.Şık hareketleriyle bzm için sıkıntılı geçen maçta bizi heyecanlandırdı sevindirdi.
Mevlüt:Fazla yorum yapamıyacağım çünkü fazla bilmiyorum oyun stilini falan ama iyi oyuncu oldugu kesin tecrübesizliğine werelim.
Tuncay:Takımdaki en büyük hayal kırıklığı...O hırçın yapısıyla takımı ateşlemesini beklerdim fakat kıpırdıcak hali yoktu belki sakatlıgın etkisi wardır üzerinde.Ama F.Terim nasıl tahammül etti.Anlayamadım onun yerinde ayağında top tutan Arda'yı alabilirdi.
Nihat:Nihat'a bir şey diyemeyiz bence onun hatası yoktu.Tek yanlış olan onun bu oyun stiline alışık olmamasıydı.Elinden geleni yaptı ama olmadı bu oyun stiliyle Nihat'da bu kadar bence.
Yedeklere girmicem ellerinden geleni yaptılar.ARtık hedf İsviçre maçı kazanmamız lzm ama bu oyunla zor isviçrede bugün baya iyi oynadı.Çarşambaya kadar teknik heyetin ve futbolcuların toparlanması gerekior bence..!
servet ve zan oynamazsa durum fena emre gungor-emre asik isi tehlikeli
[CENTER]Ben hala yorumumun arkasındayım. Takımda sistem yoktu.Kim nerde oynuyor belli değildi. Herkes her topa koşun topla oynamak istiyordu,düzen ve tertip yoktu. Bence gelecek maçtaki ilk 11 imiz şöyle olmalı..
Volkan
Sabri-Servet(Emre Güngör)-Zan-Hakan Balta
Aurelio-Emre ( Topal )
Hamit----------------------------------Arda
Nihat
Semih
Bir Dost
Hellbells
Defanstaki hatalar vs. hikaye. Takim, tipki yenildigimiz Bosna macindaki gibi yardimlasmadi. Topu alan, yakininda topu ondan almak isteyecek kimseyi bulamadi. Topsuz hareketlilik yoptu.
Varsa yoksa, sag kanada Kazim'a at, Kazim kafasi yerde topu saklasin ama o top ile bir sey yapmaya gelince ortaliktan yok olsun.
Tuncay ile Nihat birbiri ile carpissin, rakibi ile carpistigini sanan Tuncay kendini yere atsin.
Nihat ceza alaninda pek mudahale olmadan kendini yere atsin.
Gokhan Zan her zaman yaptigi aptalca hareketleri yapmaya devam etsin. Vur kardesim topa (adama degil.. topa) vuuuuuuuuuuuuuuuur... Sonra beklendigi gibi sakatlansin, yerine giren Emre Asik bombos pozisyonda kafa vuramasin, golu kacirsin.
Orta sahamiz dokulsun. Aurelio kosup duruyor, rakibi bozuyor ama o kadar. Emre topu aliyor, ekseni etrafinda bir donuyor, pas atiyor ama pasi atana kadar rakip geri geliyor. Aurelio takimin en iyisiymis. Bunu anlayamadik hala. Rakibi bozmakla gorevli oyuncumuz, takimin en iyisiyse eger, olsa olsa kotunun iyisidir.
Sabri'nin yetenegi yok vs. vs. ama cocugun onune top gelinece en azindan kaleyi deneyecek yuregi var. Deneyin sut cekmeyi yahu.. Belki kaleci iskalar. Belki top baska bir oyuncumuzun onune duser. Ama en kotu ihtimalle, aut'a veya hatta taca cikar ve rahat rahat defans geriye doner, ileride kaptirilan top yuzunden kontra atak korkusu yasamayiz.
Al gulum ver gulum. Adam gec, adam gec sonra geri don geri pas ver. Bunu yapacaksak eger, Tuncay'in, Mevlut'un, Kazim'in takimda isi ne? Oynat o zaman Tumer, Arda ve Ayhan'i, 4 bucur + Aurelio gobekte hem rakibi tikasinlar, hem de tek paslarla birseyler yaratsinlar.
Ama gobek bombos. Kanatlari saglama almisiz guya. Tuncay ile Kazim laf ola beklere yardim ediyor. Ee.. Gobek ne olacak. Gobek bombos. Ne Tuncay ne de Kazim iceri girip kanatlara gitmeye zorluyor mu rakibi? Yoo.. Kanatlari kapatip, buyurun ortadan gelin demisiz. Ortada da Emre ile Aurelio, topa gitmek yerine geri kacip duruyor. Gobek bos olunca da Nihat'a sisirilen toplarin hepsi rakipte. Onlardan birisini bile kapma sansimiz yok cunku Emre ile Aurelio taa orta saha cizgisinin oralarda. Basin kardesim, basin. Rakibin zaten orta sahanin gobeginde 3 kisi ile oynamasinin nedeni orada top kaybetmemek, adamlarin ekmegine yag surmusuz, ustune de en halis bali dokmusuz ki gule oynaya oynasinlar. Bosver kanatlari, sok kanatlari iceri, kapat orayi 5 kisiyle, madem 433 oynuyorsun, pas vermek icin o orta saha kafasini kaldiramasin. Bizim kaleye donemesin. Uzun top oynasinlar mecburen. Armut toplayici Servet, Gokhan ve Hakan Balta bosuna mi var takimda?
Acikcasi gozlerim sahada bitmek tukenmek bilmeyen enerjileri ile Baris Ozbek ve Mehmet Topuz'u aradi.
Neyse.. benden bu kadar.. baska yorum da yazmam herhalde bir sure milli takim ile ilgili...
![]()
Last edited by perpetua : 08.Haziran.2008 at 03:06
O kadar çok kişi için ah şu takımda olsaydı keşke dedim ki bugun.şiddetle karşı çıktığım kazım ve servetten başka kimse oynamadı.biraz da hamit tabi o da 70te çıktı nedense.nihattan tek forvet olmayacağını umarım anlamıştır artık terim.ayrıca yanına koyabileceği adam da var.semih,gökdeniz vs. tabi bir de yolladığı halil ve yıldırayı aradı gözler.yokları oynayan emre'den daha kötü oynamazdı herhalde yıldıray.sabri'ye artık bir şey demeyeceğim inşallah biri satın alır da kurtuluruz.gökhan zan'ın camdan yapılmış olduğunu cümle alem biliyor terim hariç millet boşuna bas bas bağırmamıştı toraman diye.tabi bu takımda adam eksiltmeye ihtiyaç varken gökdeniz,tümer,arda niye kenarda anlamış değilim.top tutabilsek çok farklı olurdu.hakan balta da en ufak sorumluluk almayarak hayal kırıklığına uğrattı beni aldığı bütün pasları geri attı.terim inşallah kendine bir sistem kurar ve bunlardan ders çıkarıp daha akılcı bir oyun oynatır.yenilsek bile isviçre gibi oynayıp da yenilmeliyiz en azından.
ya tuncay bütün maç boyunca nasıl sahada kalır bütün takımın kimyasını bozdu gelen top adamlarda fatih hoca nasıl çıkarmaz bunu topa vurmayı unutmuş resmen ahhh ardaaa ahhhh
Baris ikiyönlü futbolcu oldugundan her zaman her takima lazim olan futbolcu, maalesef milli takimda suan öyle oyuncu yok![]()
Ben barış'ın milli takımda oynayacak kalitede olduğuna açıkçası inanmıyorum, bir mehmet topuz olmalıydı tabi.
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Yenilmek sorun değildi bizim için, turnuvanın favorilerinden Portekiz'e elbette yenilebilirsin, ama bize koyan sahada ezilmemiz oldu...
birşeyi merak ediyorum açıkçası, tüm takımın kötü oynadığı bir maçta aurelio daha ne yapmalı ki sizin gözünüze girsin?
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Aurelio hakkında olumsuz bir şey söyleyen var mı ki? Ben sadece bir arkadaşımızın Aurelio maçın en iyi adamıysa bu takım kötüdür, Aurelio'da kötünün iyisidir dediğini hatırlıyorum.. Ki burda şahısla ilgili değil mevkiyle ilgili bir ilişki var, tıpkı kaleci gibi ön libero oynayan adamınız en iyi oyuncunuzsa sahada futbol adına bir şey yapmamışsınız demektir.
Sorunuzun bir art niyet içermediğine inanmak istiyorum.. Zira "siz" "biz" "onlar" gibi ayrımlar bugünlerde "bize" zarar verir.. Kazım konusunda da benzer bir tartışma yaşanmış.. Bunlar hoş değil...
Last edited by goosfraba : 08.Haziran.2008 at 15:11 Reason: büyük font yazmamaya dikkat edelim.
Eren..
Futbol bir takim oyunu. Bireyler uzerine yogunlastikca bugunu performansdan daha farkli bir sey beklememek lazim zaten takimdan.
Yani takim halinde kotu oynadiktan sonra, ben ne yapayim Aurelio'nun iyi performansini, ben de yapayim Servet'in iyi performansini, ben de yapayim Volkan'in iyi performansini?
Bireysel futbol oynayacaksak eger, zaten hic takip etmeyelim milli takimi cunku zaten bireysel olarak Portekiz takimina girecek ya bir adamimiz var, ya da hic yok. Bize basariyi getirebilecek olan takim halinde iyi oynamak. Takim halinde iyi oynayabilmemiz icin calismayi yapmak, takim halinde iyi olabilmemiz icin taktik uretmek.
Yunanistan 2004'de boyle kazandi. Yildiz/kaliteli oyunculari oldugu icin degil, oyunculara en uygun taktik ile, iyi hazirlanarak, yardimlasaray oynadiklari icin kazandilar.
Biz kapasitemizin tamamini oynariz, sahada yapmadigimiz, denemedigimiz kalmaz ve yeniliriz, hatta fark yeriz. O zaman ayaga kalkar alkislarim takimi. Ama birbirinden kopuk bir takimda, bir kac bireysel mucadeleyi on plana cikartacaksak zaten takim olmalarini da beklememize gerek yok, yani basarili olmalarini beklememize de gerek yok.
ben bugüne kadar bu kadar kötü bi milli takım izlemedim.pepe den yediğimiz golün affedilecek yanı yok.sabrinin orta sahada oynamasının da bi anlamı yok.zaten orta sahamızla ilerideki adamlarımız birbirinden çok kopuk oynadı.bu kopukluğu engelleyecek 2 adam vardı.biri tümer diğeri de fatih hocanın 'kişisel'sebeplerden dolayı kadrodan çıkardığı yıldıray dı.shamurun da dediği gibi fatih hoca yıldırayı yollarken sabriye güwenmiş ki bu maçta kurtarıcı olarak sabriyi oyuna sürdü..
gökhan zan:sakatlandığı pozisyonda yaptığı hatayı bu turnuva da oynayacak olan hiç bir defans oyuncusu yapmaz.turnuvanın en zayıfı diye nitelendirilen avusturyanın defans oyuncuları da dahil.Dahası geriden oyun kuramıyor ve maçın başlarında büyük bi şaşkınlık içerisinde sürekli yerini kaybedip durdu.
aurelioyunun savunma kısmında çok ii oynadı.çok kritik pozisyonlarda kademelere girdi ama hücuma bi katkısı olmadı.
emre belözoğlu:emre'nin milli takım bazında bu kadar silik futbol oynadığını hatırlamıyorum.hem hücuma destek veremedi hem de savunma yapamadı.maçı izllerken gözüme hiç takılmadı.oynayıp oynamadığı belli değildi.
tuncay:sürekli topu ezdi,oyunu duraklattı.hızlı hücum yapmamızı engelledi.zaten ayakta duracak hali de yoktu.90 dk oynamasının tek nedeni de zorunlu değişiklikten dolayı değişiklik hakkımızın kalmamasıydı.Ama bu maç bence tuncay için bi istisnaydı bidahaki maçta oynarsa takımımıza faydalı olacaktır..
nihat:fatih terimin kurbanı olmaya devam ediyor.nihatın bu sistemde en ucta oynayacak oyuncu olmadını hepimiz biliyoruz bi tek fatih terim anlayamıyo ya da bildinden vazgeçmemek için anlamak istemiyor.herkesin ortak kararı olarak semihin yanında oynamasının bizim için daha faydalı olacağını düşünüyorum.
kazım:takımımızın hucum hattında en etkili oyuncu görüntüsündeydi;ama onun taşıdığı toplarda destek gelmeyince ondan da verim alamadık..
Ben tek suclu ismi vercem Fatih Terim, bu adam cikarmiyomu bu topculari sahaya, taktiklerini bu hoca vermiyomu.
Demeki hata onda, bu cagrilsaydi o cagrilsaydi gecti simdi, 23 kisi ordayiz degismicekte.
Ins bazi seyleri tekrar dusunup oyle bi duzen ile cikariz camsamba gunki maca
Yukarida cesitli yorumlar gelmis Kazim hakkinda yaptigim yorumdan dolayi.
Ben yorumumun arkadasindayim,hic öyle fanatiklik yaptigim yok.Milli takimda ben Galatasaray formasiyla yorum yapmam hicbir zaman.
Kazim ne yapti Allah askina ? 1-2 futbolcu gecmekle,iceriye mac boyunca 1-2 tane top atmakla iyi futbolcu mu olunuyor ? Yoksa bütün takimin batirdigi günde bunlari yapmak onu sivreltiyor mu ?
Sabri 2.yari da girdi,Kazimin yaptiklarindan daha cok seyler yapti,uzaktan sutlar cekti,iceriye ortalar acti,cizgiye indi,arada Kazimla paslasti vs.
Yani cabasini gösterdi,Kazim ilk yari yoktu,yorumlar burada,tek tek alinti yaparim isterseniz,herkes ciksin diyordu,2.yarida 2 güzel calim atti diye KAZIM SÜPER ! Yok artik yaaa (=
Gökhan Gönül olsaydi tabi ki cok degisik olurdu,Hamit ile önlü arkali cok iyi oynuyorlardi.Ama madem Gökhanin yok,o bölgede oynayabilecek tek adam Sabri kaliyor,oynatsana onu.Grup maclarinda Hamit ile nasil oynadigi ortada !
Ömer abi de Kazim hakkinda biseyler yazmis,ona neden öyle yorumlar gelmedi ?
Belli hersey bu forumda,üyelere göre karsit yorum yapiliyor ...
Maca gelirsek eger ;
Kötü oynamadik,cünkü oynasak bile bisey oynamis oluyoruz.Ben onu göremedim,yani biz futbol oynamadik dün,ne organize atak gerceklestirdik,ne topumuz rakip kaleciye gitti.
Kaleci utanmasaydi cimlerin üzerine cadir kurup piknik yapacakti,inaniyorum ki o halde bile biz o kaleciye gol atamazdik,cünkü defanslarini gecemiyorduk,pas organizasyonumuz yoktu,kanatlara iniyoruz ama iceride Nihat var(!)
Eeee sen Nihati St oynatirsan millet senin teknik direktörlügünle böyle alay gecer iste ! Nerede Mehmet Yildiz ? Ümit Karan ? Fatih Tekke ?
Gün gectikce kendisiyle celismesi daha da belirginlesiyor,Allah sonumuzu hayir etsin,ne diyeyim ...
Last edited by El Comandante : 08.Haziran.2008 at 07:47
Kötü oynadık.Fark da yiyebilirdik Portekiz'den.
Herkes çok kötü oynadı ama ayakta kalan isimler Servet,Aurelio ve Kazım'dı bence.Takım olarak herkes birbirinden çok kopuktu.Topu alan rastgele oynadı kimse birbiri ile yardımlaşmadı.Bireysel olarak kazanmaktansa takım oyunu oynayarak kazanmalıyız.
Kazım'ı maçın başında gördüğü sarı kart performansını olumsuz etkiledi,ikili mücadelelere girmesini engelledi..
İleride hücum organizasyonlarını gerektiği gibi yapamayınca adeta teslim olduk Portekiz'e.Umarım bu futbolumuz diğer 2 maça yansımaz.
Bir önemli şey daha var bu maçta ayağımızda doğru dürüst top tutamadık,pas yapamadık.Burada söylemem gereksiz olur ama önümüzdeki maçlarda Gökdeniz,Arda,Tümer gibi ayağında iyi top tutan,iyi pas yapan oyuncularımızı ilk 11'de görmek dileğiyle..
Rezil bir futbol,kötü bir başlangıç.Rakibin kaçan golleri,direkten dönen topları vs.
Maç boyuncu en çok Aurelio'yu beğendim.Geri kalan tüm takım etkisizdi.Özellikle Tuncay ofsayta yakalanmaktan başka bişey yapmadı.Kazım için de maç öncesi söylediklerimin arkasındayım,kimse merak etmesin.Ama beni utandıran durum Gökhan Zan oldu.Yaptığı hataya kadar çok iyi oynadı bence,bana güven veriyordu fakat bir anlık zamanlama hatası.Yapma Gökhan şu hataları yapma!Sabri'nin ne işi vardır ortasahanın göbeğinde Fatih hoca.Bence bu mağlubiyetin en büyük sorumlusu Fatih Terim'dir.Ders almayan ders veren(!) Fatih hoca da artık hatalarından ders almalı.Bu maçı kaybetmemiz çok normal ama böyle bir futbolla olması koydu biraz.Artık pek bi umutlu değilim bu takımdan...
Aslında ben şunu düşünüyorum, Hani Nİhat'la Mevlüt oynuyor ya, mevlüt sağ kanat gibi biraz da. Mevlüt'e göre iyi olabilir ama Nihat pivot oynayamaz ki. Oraya koyacağın adamlar belli adamlar: Hakan Şükür, Fatih Tekke, Ümit Karan, Gökhan Ünal. Sağ kanat gibi forvet oyuncusu ise mevlüt değil, nihat olmalı. Bu arada bir ingiliz ve bir brezilyali olan Kazım ve Aurelio gerçekten takımın en iyileriydi.
kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum.iyi oynamadık.sadece yıldıray'ın olmaması iyi olduğunu düşünüyorum.mevlüt tecrübesiz fakat alışacaktır.halil mutlaka bu kadroda olmalıydı.ümit karan'ında mutlaka olması gerekirdi.
ayrıca ekliyorum takımımız yeni oluşum sürecinde.bence destek olmalıyız.hiç birşeyi şu saatten sora değiştiremeyiz ne de olsa.o zaman sadece destek olalım.
Yazıklar olsun sana Fatih Terim ne hallere düşürdün milli takımı uzun zamandır milli takımımızı ilk defa bu kadar çaresiz izledim maçta doğru düzgün topa sahip olamadık ki gol pozisyonuna girelim daha adam utanmadanda iyi mücadele ettik diyor terim çiftliğindende anca böyle bir oyun beklenir zaten utandum takımımızı izlerken maçı izleyen bir yabancı kesinlikle bunlar nasıl gelmiş buaraya kadar der:@
Aurelio'yu takımda görmek istemiyorum. Hem ırkından hem futbolundan dolayı. Irk meselesini direk atlıyorum, futboluna geliyorum. Aurelio oyuna top sokma becerisi bana göre çok yüksek olan bir oyuncu değil. Bu konuda elimizde daha iyisi var. Mehmet Topal. Savunma konusunda da Aurelio'dan daha iyi bence. 2 kişilik basabilen bir oyuncu M. Topal. Üstelik yorulmak bilmeyen bir oyuncu. Bu durumda Aurelio'yu takımda görmek istemiyorum.
Şu takımda nasıl Semih oynamaz Fatih Hocam
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Biz her turnuvaya farklı adamlarla geliyoruz
ama Portekiz'e bakın 2004 ten bu yana ne kadar az oyuncu değiştirmişler
Mesela Nuno Gomes her ne kadar iyi bir forvet olmasada onda ısrarlılar
Last edited by ogcj_me : 08.Haziran.2008 at 11:08 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Tırtılın : " Dünyanın sonu " dediğine ,
Usta : " Kelebek " der ..
Uğur Meleke'nin bir yorumu gözüme takıldı çok da haklı bence ;
Bu maçı kaybettik, ama skordan ötesini de sorgulamamız gerek: 2003 kışında Volkan-Servet-Tuncay-Sabri-Hamit’li Ümit Milli Takımımız, C.Ronaldo-Bosingwa-Quaresma-Postiga’lı Portekiz’i içeride dışarıda yenerken, 5 sene sonra bugün aynı oyuncu listelerinin kat ettikleri ve kat edemedikleri mesafe dikkate değer...