Hepinize yardimlariniz icin tesekkur ederim.yalniz o ccleaner i nasil kullanabilirim.ufak bir yardim bile cok yararli olacaktir.Simdiden sagolun iyi oyunlar![]()
Hepinize yardimlariniz icin tesekkur ederim.yalniz o ccleaner i nasil kullanabilirim.ufak bir yardim bile cok yararli olacaktir.Simdiden sagolun iyi oyunlar![]()
CCleaner 2 türlü temizlik yapıyor. Birincisi programların, Windows'un bıraktığı gereksiz dosyalar, raporlar vs. Diğeri de kayıt defterinde bulunan gereksizleşmiş, fazlalık yaratan değerler.
Bunların bilgisayarda depo edilmesi, sürekli artması sistemi zorluyor. Örneğin bi program yüklediğimizde bu program kayıt defterinde birkaç değer oluşturuyor. Bu değerler çoğu zaman o programı sildiğimizde kalıyor. Programın yine bıraktıgı başka dosyalarda bulunuyor.
Şimdiye kadar 30-40 program yükleyip, sildiğinizi düşünelim (bende daha fazlası var) Her programın bıraktığı kalıntılar, sistem için büyük bir yük, hemde hata oluşturacak etkenlerdir. Bu yüzden bunları silmemiz gerekir. CCleaner'da bnun çok iyi yapıyor.
Program Türkçe olduğu için fazla zorlanmazsınız, ama yine de açıklama gerekiyor sanırım.
Solda 4 tane dikey sekme var, Cleaner; yani kalıntı dosyaların, çerezlerin vs. gereksiz dosyaların silinmesine yarayan sekme. Kayıt Defteri; kayıt defterinde bulunan kalıntıların temizlenmesine yardımcı oluyor. Araçlar; program ekle/kaldır gibi çalışan bir alt sekmesi ve başlangıçta çalıştırılan programların göründüğü diğer bir alt sekmesi bulunuyor. Ayarlar; programa ait ayarlar...
Silme işlemlerinde Cleaner sekmesi için, açtığımızda sol altta çıkan "analiz" butonu ile başlatıyoruz, bittiğinde "temizliğe başla" butonu ile temizlik yapıyoruz.
Kayıt defteri için, "sorunlar için tara!" butonu ile tarama yapıyoruz, tümü listelendiğinde "seçili sorunları çöz" butonu ile işlemi bitiriyoruz. Kayıt defteri önem taşıdıgından bunların yedeğini almamız için de bir seçenek çıkıyor. Ben şu ana kadar hiç yedek almadım, CCleaner işini iyi yapıyor ama siz alabilirsiniz, size kalmış.
Başlangıçta açılan programlar da, bilgisayarın açılma hızını doğrudan etkiliyor. Başlangıçta açılmasının gereksiz oldugunu düşündüğünüz programları seçip, alttan "girdiyi sil" butonu ile silip kurtulabilirsiniz. Bunu yaptıgınızda o program başlangıcta açılmayacak, eğer isterseniz, manuel olarak çalıştırabilirsiniz.
Programa dair genel belirtmem gerekenler bunlar, kendiniz kurcalayarak tamamen öğrenebilirsiniz, Türkçe oldugu için de zorlanmanız için bi neden yok.