Maça aslında fena başlamadık.Top genelde bizdeyken birden yağmurun hızlanması ve sahanın göletlerle dolması oyunumuzu çok etkiledi.Nitekim sahada eldeki oyunculardan dolayı yerden oynayan bir sistem vardı ama zemin bunu engelliyordu.Birde rakibin 1.90 lık stoperleri iyice bozdu bizi.Buna rağmen ilk gol şansını biz bulduk ama Arda ile değerlendiremedik.Sonrasında İsviçre'nin golü gelince sahada ne yapacağını bilmeyen moralsiz bir takım dolaşmaya başladı.Bu arada Hakan Yakın'ın boş kaleye golü atamaması bu ilk yarısı bizim adımıza şansın geçen maçta büyük şanstı.2-0 olsaydı işimiz çok daha zor olacaktı..
2.yarıda Terim'in oyuna müdahalesi takıma etki etti.Devre arasında sahanın temizlenmeside işimize yaradı.Semih'in ofsayta düştüğü pozisyon bize golün habercisiydi.(Orada çok iyi vurdu bu arada) Sağ taraftan santraforumuz ! Nihat'ın ortasında gerçek santraforumuz Semih ağları havalandırıp beraberliği yakalamamızı sağlarken ben odamda tek başıma çıldırdım adeta.Sevinçten tepindim desem daha doğru olacak.Oyun dengelendi.Karşılıklı ataklar oldu.İsviçre'nin tehlikeli ataklarında Volkan başarılı olurken bizim tehlikeli ataklarımızda Tuncay baş roldeydi..Ve artık maç berabere bitecek derken Tuncay'ın sol tarafta boş alana kaçan Arda'yı görmesi ve onunda golü atması tüm Türkiye'yi,tüm Türkleri sevince boğdu.Benim odamda yine başrolde ben vardım.
Bu akşam maçı kazanmamız çok iyi oldu.Böylece İsviçre'yi devre dışı bırakmış olduk.Hem kazanmamız takıma moral olarakta etki edecektir.Artık Çeklerle kapışacağız çeyrek final için.O maçta işimiz zor olacak.ÇEkler Portekiz maçında iyiydiler.O maçta sahada doğru 11 olursa,bireysel hatalarımız en az olursa-özellikle savunmada- kazanabiliriz bence.
Bu arada maçın berabere bitmesi durumunda penaltılara gitmesi daha iyi olur.Geçmişteki maçların bu grubun kaderini belirlemesi saçma olur.Hem beraberliğin Çeklerin işine gelmemesi iyi.Maç boyu defansa çekilip kontralarla vurmaya çalışırlarsa işimiz zor olurdu.Ama bizim tek amacımız olmalı:Kazanmak..
İşimiz zor,biz zoru severiz.Allah yardımcımız olsun..

Oyun dengelendi.Karşılıklı ataklar oldu.İsviçre'nin tehlikeli ataklarında Volkan başarılı olurken bizim tehlikeli ataklarımızda Tuncay baş roldeydi..Ve artık maç berabere bitecek derken Tuncay'ın sol tarafta boş alana kaçan Arda'yı görmesi ve onunda golü atması tüm Türkiye'yi,tüm Türkleri sevince boğdu.Benim odamda yine başrolde ben vardım.