Şahin yabancıya soğuk bakıyor

Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Turkcell Süper Ligi'nde yabancı oyuncu sınırının kaldırılmasının, özellikle milli takımı olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Türkiye'de futbolun özerk federasyon tarafından yönetildiğini de hatırlatan Bakan Şahin, "Sınırın kaldırılmasını şu aşamada kişisel olarak belirtmeliyim ki isabetli görmüyorum. Çünkü bu kendi çocuklarımızın yetişmesini olumsuz etkiler" dedi.

Çeşitli temel atma ve açılış törenleri ile ziyaretlerde bulunmak üzere Yalova'ya gelen Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İDO iskelesinde Yalova Valisi Doç.Dr. Yusuf Erbay, AKP Yalova Milletvekili Şükrü Önder ve Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu tarafından karşılandı.

Bakan Şahin, daha sonra Vali Erbay'ı makamında ziyaret edip, kente yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bir gazetecinin, "Turkcell Süper Ligi'nde yabancı oyuncu sınırlamasının kaldırılmasına yönelik düşüncelerini" sorması üzerine konuşan Bakan Şahin, "Bilindiği gibi Türkiye'de futbol, özerk federasyon tarafından yönetilmektedir. Yabancı oyuncu oynatılma ve sınırlaması konusu da futbol federasyonlarının görevleri arasındadır. Sınırın kaldırılmasını şu aşamada kişisel olarak belirtmeliyim ki isabetli görmüyorum. Çünkü bu kendi çocuklarımızın yetişmesini ve özellikle milli takımımızı olumsuz etkiler. Ancak şu düşünülebilir. Kulüplerimiz yabancı transfer yapabilirler fakat bu yabancı transferlerden kaç tanesi bir müsabakada oynatılacak sorunu görüşülürken Avrupa'da oynanan maçlar için bu kontenjan daha yüksek tutulabilir. Futbol takımlarımız daha kaliteli yabancı oyuncularla rakipleriyle mücadele etme imkanı bulabilirler. Bu konu 'mutlaka böyle karar alın' gibi anlaşılmamalı. Çünkü özerk federasyonlara nasıl karar alacakları ve işleyişleri konusunda müdahale etmiyorum" diye konuştu.

Yalova'da eksikliği hissedilen spor salonunun önümüzdeki yıl yatırım programına alınabileceğini ifade eden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, daha sonra Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'nu makamında ziyaret etti. Bakan Şahin, daha sonra temel atma törenlerine katılmak üzere Taşköprü Beldesi'ne hareket etti.

alıntıdır