1 ile 30 arası toplam 300 sonuç

Konu: FM 2008 Taktik ve Antreman Tartışma, Soru Cevap

Threaded View

Nesil
    2007
    Yer
    .

Quote Originally Posted by Her026 View Post
    Arkadaşlar benimde taktikle ilgili sorularım olacak.
    Geniş alanda topu oynuyorsak kısa pas zor mudur ?
    Dar alanda direkt pas zor mudur ?
    Direkt pas nedir?
    Hold up ball nedir? Ne işe yarar?
    Closing Downda ki own area,own half,whole pitch ne demektir ? Yani mesela half yarı saha demek kendi yarısahamıza geçince mi prese başlıyoruz bunu soruyorum.
    Skoru korumak için ne gibi değişikler yapmamız gerekir ? Genişlik,tempo,pas stili,closing down vb. nasıl ayarlamalıyız skoru korumak istiyorsak ?
    Sıkı markaj ne işe yarar? Normal markajdan farkı nedir?
    Bunları cevaplarsanız gerçekten çok memnun olurum herkesin görüşlerine ihtiyacım var.Daha önce sordum cevaplanmadı umarım cevaplanır.
    1-Geniş alanda oynuyorsak kısa pas zordur.Oyuncular arasında boşluk olacağından rakip araya girip pasları kapabilir.
    2-Dar alanda direk pas yapılması zordur.Direk paslarda ileriye oynanır.Dar alanda sürekli ileri oynanamayacağından direk pas yapmanı şahsen tavsiye etmem
    3-Direk pas 2.soruda yanıtladığım gibi oyunu ileriye doğru oynamaktır.Hızlı tempo olduğunda tercih edilir.Genelde Target Man(Atak Oyuncu) ve stoper oyuncular doğrudan pas komutları ile oynar.
    4-Hold Up Ball topu tut demektir.Oyuncular daha dikkatli oynar.Etrafı kontrol ederek pas atar.Target man dışında kullanmanızı pek tavsiye etmem.Ayrıca ortasaha oyuncularında da kullanabilirsiniz.(Burayı unutmuşum,ekleme yapıyorum)5-Own area kendi mevkii etrafında demektir.Mesela diyelim Mr oyuncumuza verdik own area.O sadece sağ kanadın yakınlarından gelen rakibe basar.Dc oyuncularınıza kesinlikle own area'da alan daraltma yaptırmalısınız.
    Own half kendi yarısahasında demektir.Kendi yarısahası kendi yarısahası oluyor işte
    Whole pitch saha boyunca demektir.Oyuncu tüm saha boyunca pres yapabilir.Elinden geldiğince toplara basar.Whole pitch verdiğiniz oyuncuya sıkı markaj vermemenizi tavsiye ederim.Whole pitch bölgeyi terketmeye sebebiyet verir.Sıkı markaj aksine bölgede sağlam durmaktır.Ayrıca whole pitch oyuncu kondisyonlarında bir miktar azalışa sebep olabilir.
    6- Skoru korumak için tempoyu düşürün.2-3 kademe yeterli olacaktır.Zaman geçirmeyi artırın.
    Alan daraltmada oyuncularınız whole pitch ise yerini kaybedebilir.Arkasına sızan rakip o kanattan sizi yıkabilir.Ben fc leri whole pitch ortasahaları own half yapmanızı tavsiye ederim.
    7- Sıkı markaj doğru kullanıldığında çok büyük avantaj sağlar.Normal markajdan farkı sıkı markajda oyuncu verilen markaj komutuna daha bağlıdır.Markajı adam savunması verilmiş ise o adama daha çok yoğunlaşır.Bölgesel savunma verilmiş ise bölgesinde dikkatlidir.Alan daraltma yüksek verilirse sıkı markaj vermek mantıksız gibi geliyor.Oyuncunun hem ilerilerde basması hem de bölgesini koruması haliyle zor oluyor

Şimdilik bu kadar ...Elimden geldiği kadarıyla yardımcı oldum.Ufak hatalarım olabilir.Onları da mazur görürsünüz umarım Aldığınız sonucu bekliyorum.
    Last edited by GReeN BeReT : 13.Haziran.2008 at 17:55 Reason: Kırmızı ile yazılan yerler yapılan eklemedir.!
    Kıyamet kopacak da olsa bırakınız adalet yerini bulsun....

Mesaj Yetkileri