Hayırlı olsun Skibbe.Umarum başarılı olur.
Hayırlı olsun Skibbe.Umarum başarılı olur.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
Hedeflerinin büyük olduğunu söylemiş. Umarım dilediği olur![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
umarım yeni yönetim diğerlerinden farklı bir anlayışa sahip olur, Skibbe bu sene isteneni tam olarak veremese bile göndermez, bu adam bizim takımla özdeşebilir, hayırlısı olsun
Geçen sezon Bundesliga'da üst üste gelen puan kayıpları sonrası Leverkusen'in Avrupa kupalarına katılma şansını yitirmesi sonucu görevine son verilen ve Almanların bir kısmının gelecekte Milli Takımlarının başına geçebilecek kadar yetenekli olduklarına inandıkları Michael Skibbe artık Galatasaray'ın başına geçti.Skibbe, daha işbaşı yapmadan;
NTV spor'a göre; İsviçre maçını seyretmiş, Servet ve Arda'yı çok beğenmiş. Defans'ın sağına takviyenin şart olduğunu söylemiş. Transferler, hocanın isteklerine göre de şekillenecekmiş...
Cimbom, Michael Skibbe ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı ve genç futbolcuların ağırlıklı olduğu şampiyon kadrosunu Kalli'den sonra bir başka Alman ekolünü benimseyen genç teknik adama emanet etti.
74 yaşındaki Feldkamp'ı göreve getirdiğinde büyük eleştirilere maruz kalan Başkan Adnan Polat şimdi de genç bir teknik adam olan Skibbe'yi göreve getirdiği için eleştirilere maruz kalacak gibi görünüyor. Fakat Skibbe'nin göreve getirilmesi şampiyonluk yaşatan Başkan Adnan Polat'ın gençleşen jenerasyon sisteminde önemli ve doğru bir karar olarak gözüküyor.
2001 yılında Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Leverkusen'de o dönemki hocası olan Klaus Toppmöller'in 2002 yılında benzer bir başarı tekrarlanmayınca ayrılması sonucu göreve Toppmöller'in yardımcılığını yapan; Beckenbauer, Trapattoni ve Rehhagel gibi elit teknik adamlarla çalışmış olan Klaus Augenthaler getirildi.
Augenthaler iki yıl başarılı bir performans gösterdikten sonra Almanya milli takımı ve Roma'dan ayrılan Rudi Völler, 2002 Dünya Kupası´nda Almanya´yı Dünya ikincisi yaptığı dönem yardımcısı ve kadim dostu olan Skibbe'yi ikna ederek Leverkusen'e geldi.
Völler spor müdürü olarak göreve başlarken Skibbe'de Augenthaler'in yardımcısı olarak işe başladı.
Leverkusen Augenthaler'in yönetiminde ligde kötü sonuçlar ve UEFA kupasına kadar düşüp prestij kaybedince Augenthaler görevden alındı.Yerine yardımcısı Skibbe atandı, Völler ve Skibbe ikilisi uzun yıllar beraber çalıştıkları için dostlukları sayesinde kulüp içinde huzurlu ve iletişimi kuvvetli bir ortam oluşturdular..
Leverkusen ile iki kez Bundesliga´da 5. olan Skibbe, geçtiğimiz sezon ise 7. oldu Skibbe tarzı ve futbol felsefesi babında genç oyuncularla çalışmayı kendisine felsefe edindiği için oyuncu tarama ekibi ve altyapısı çok üst standartlarda olan Leverkusen'de bir çok genç isim parlamaya başladı.
Bunlardan en belirgin olanı hiçbir maçta ilk 11'de forma giymemesine rağmen bir anda parlayan genç kaleci 22 yaşındaki Rene Adler'di.
Skibbe'li Leverkusen lider olan ve şampiyonluğa oynayan Schalke ile deplasmanda karşılayordu. Perşembe günü UEFA kupası maçı oynayan Leverkusen yorgun olmasına rağmen Schalke deplasmanına alnının akıyla çıktı. Skibbe genç Adler'i lidere karşı deplasmanda kaleye koyacak kadar gençlere güveniyor ve kiminin deyişiyle deli kiminin deyişi ile cesurdu.
Leverkusen o maçta Schalke'yi 1-0 yendi, Schalke'de o dönem forma giyen Lincoln takımın en büyük kozu olmasına rağmen Skibbe'nin güvendiği çaylak kaleci Adler'i geçemedi ve sinirlerine hakim olamayıp attığı yumruk sonrası kırmızı kart gördü.
Tüm Leverkusen bu galibiyet sonrası Skibbe'nin hocalığına o maçtan sonra müthiş saygı duymuştu.
Skibbe hem maça aynı taktiksel formasyon ve anlayışla çıkan bir teknik adam değil. Her zaman 4'lü defans anlayışını kullanıyor ve genel olarak 4-2-3-1 dizilişini farklı hücum versiyonlarıyla tercih ediyor. Diğer tercihlerini ise 4-4-2 , 4-1-4-1 ve 4-1-3-2 formasyonlarından yana kullanıyor.
Rakibe göre taktik hazırlayan ve global futbola yatkın düşüncelere sahip olan antrenörlerinden biri olan Skibbe'nin taktiksel olarak mücadele dayalı bir futbol anlayışı bulunuyor. Deplasman maçlarında kapalı ve dar alanda bir futbol oynatan Skibbe'nin düşüncesinde koşmadan iyi futbol oynanamaz düşüncesi yatıyor.
Defans oyuncularından sert markaj uygulamasını bekleyen Skibbe, gerektiğinde saha içinde rakibi ürküten çirkef bir top kapma ve markaj anlayışı benimsenmesinden yana isteklerde bulunabiliyor.
Tek forvet oynattığı Yunan santrafor Gekas'la çok iyi ilişkiler kurdu. Tek vuruşta attığı goller ve bitirici özelliği ile Leverkusen'de yıldızlaşan Gekas için Skibbe çok önemli bir antrenör olarak yer alıyor. Ocak ayında Yunan orta saha oyuncusu Basinas'la transfer görüşmesi yaparak Yunanlı bir futbolcuyu Türkiye'ye transfer etmeyi planlayan Galatasaray, bu amacına Skibbe'nin isteği doğrultusunda Gekas'ı transfer ederek ulaşabilir.
Leverkusen'de çalıştığı dönemde defansın ortasında değişmez ikili olarak Friedrich ve Haggui'den aşırı sert savunma yapmasını istiyor ve rakibi orta sahada presle faul yaparak yavaşlatan direktifler veriyordu. Skibbe, Matthias Sammer Jurgen Klinsmann , Armin Veh ve Thomas Schaaf 'la birlikte Almanya futbolunun en yetenekli antrenörlerinden biri olarak lanse ediliyor. Genç, yetenekli futbolculara futbol mantalitesini iyi aşılamayı bilmesi Galatasaray gibi genç jenerasyonla şampiyonluk yaşayan bir kulüp için büyük avantaj olarak görülüyor.
Gençlerin futbol zekası ve gelişimine katkısı büyük olan bir futbol anlayışına sahip olan Skibbe, geçmişinde başarılı olan, eski yıllarını arayan ve banko oynaması gerektiğini düşünen isimlere karşı hoş görülü davranan bir yapıya sahip değil.Tarz olarak genç ve yetenekli oyuncuları harmanlayıp takım olmayı başarabilen bir teknik adam. Adnan Polat'ın Canaydın yönetiminde olduğu dönem başkan olması sonrası genç bir jenerasyonla yola devam etme çabası içinde olması Skibbe tercihini gençlerle çalışabildiği için doğru kılıyor.
Galatasaray'da birçok oyuncuyu geçen sezon ki Leverkusen-Galatasaray eşleşmesinden sonra analiz ettiği için iyi tanıyan Skibbe daha önce özellikle Lincoln, Hakan Şükür ve Arda Turan'yı beğendiğini açıklamıştı. Bayer Leverkusen altyapısında bulunan ve tıpkı Barış Özbek gibi Alman genç milli takımında forma giyen gurbetçi Deniz Naki'yi geçen sezon zaman zaman A takıma alan ve gelişmesinde emeği bulunan Skibbe bu futbolcuyu da Galatasaray'a transfer edebilir.
Sammer Laudrup, Perrin, Deschamps ve Cuper gibi isimlerinde gündemine geldiği Galatasaray teknik patronluğu için Michael Skibbe doğru tercih olarak yorumlanabilir.
Haber Analiz: Koray Düşova / Ajansspor.com
[email protected]
BU da demek oluyor ki Galatasaray aradığı adamı buldu![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Galatasaray'ın yeni hocası, yönetimle yaptığı görüşmede2 eski oyuncusunu işaret etti; Leverkusen ile temaslar başladı.
BÜYÜK GÜÇ KATARLAR
Takımın başına Michael Skibbe'yi getiren Galatasaray, transferçalışmalarına hız verdi. 1+1 yıllık sözleşme imzalanan Alman hoca, transfer çalışmaları hakkında bilgi alırken, gönlünde yatan iki aslanı da açıkladı. Eski takımı Leverkusen'in sol kanadında oynayan Barnetta ve forvet Kiessling'in
ismini veren Skibbe, "Alınmaları halinde Galatasaray'a büyük güç katarlar" dedi.
BONSERVİSLERİ SORUN
Yönetim, hemen bu futbolcular için harekete geçerken, Barnetta ile Kiessling'in Skibbe faktörü ve gelecek sezon Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olması nedeniyle İstanbul'a gelmeye sıcak baktıkları bildirildi. Ancak bu iki oyuncunun Cimbom'a transferi o kadar da kolay görünmüyor. Zira Barnetta'nın 2010, Kiessling'in 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.
Kaynak:internetspor
Ben bu sene transferden pek ümitli değilim açıkçası. Yani iyi oyuncular alabileceğimizi sanmıyorum. Her zaman dediğim gibi, Riva'yı satmadan Avrupa'da başarılı olamayız. Benim için önemli olan Avrupa zaten, Süper Lig'i pek salladığımı söyleyemem. Riva'yı satana kadar ben birşey beklemiyorum takımımdan. Adnan Polat, bir saçmalık yapıp geleceğimizi, yani locaları 5-10 yıl süreyle satmaz inşaallah.
Bu arada Adnan Polat, Florya'nın çok değerli olduğunu ve burayı satıp ve başka bir şekilde değerlendirip başka bir yerde antrenman tesisi yapacağımızı söyledi.
Bana göre geleceğimiz parlak ama bu projelere acilen başlanması lazım. Hemen bitsin demiyorum ama hemen başlanması lazım, çok hüsran yaşadık çünkü bu tür konularda.
Geleceğimiz parlak gibi ama Riva'yı satmadan hiçbirşey güllük gülistanlık olmaz. Riva'dan gelen parayla banka borçlarını kapatıp, Futbol AŞ ve Sportif AŞ'yi birleştirirsek önümüz açılır zaten.
Riva'yı 3.köprü yapıldıktan sonra satacağız bu sayede çok büyük kar elde edeceği o araziden
Futbolcu Bilgileri
Valla şuanda da 150 milyon $ ediyor demişti, sanırsam Adnan Polat. 3. köprü yapılacak mı, yapılmayacak mı belli değil. Bence en kısa zamanda satılmasında fayda var.
Oradan gelecek parayla banka borçlarını kapatıp, Futbol ve Sportif AŞ'yi birleştirirsek oldukça rahatlarız. 1-2 sene transfer falan istemiyorum/beklemiyorum zaten. Ondan sonra ekonomik olarak düzelmeye başlayacağımızı düşünüyorum, stadda yapılıyor zaten.
Şuan ki kadro fazla bozulmadan üzerine takviye yapılırsa ben inanıyorum ki gelecek sene de başarılı oluruz..Gelecek sene için Aydın Yılmaz'dan çok umutluyum bizim en iyi transferimiz olabilir..
Bitti Bitiyor!
Leverkusen'in 1.91'lik golcüsü Kiessling'le temasları sıklaştıran Galatasaray, genç yıldızın transferini bitirme aşamasına getirdi.
12.6.2008
Kulübü bırakmıyor ama...
Transferde atağa kalkan Galatasaray Yönetimi, Kartalsporlu Yaser Yıldız ve Rizesporlu Ferdi Elmas’tan sonra, Bayer Leverkusen’de forma giyen Stefan Kiessling’i de renklerine bağlamak üzere. 1.91’lik golcüyle bir süredir temas halinde olan Sarı-Kırmızılılar, 24 yaşındaki oyuncuyu ikna etmeyi başardı. Alman futbolcunun transferi için 5 milyon Euro’yu gözden çıkaran Galatasaray adına şimdi tek sorun, Bayer Leverkusen’in Kiessling’i bırakmaya bir türlü yanaşmaması.
‘Lincoln planı’ devrede!
Genç yıldızın Bayer Leverkusen’le 2012 yılına kadar mukavelesi var. İşte tam bu noktada, Galatasaray Yönetimi, ‘Lincoln planı’nı devreye sokmaya hazırlanıyor. Brezilyalı futbolcuyu transfer ederken, Lincoln’ün kulübü Schalke’ye yaptığı baskıyla büyük avantaj sağlayan Sarı-Kırmızılılar, aynı özveriyi Kiessling’den de bekliyor. Golcü futbolcu, bir süre önce Alman medyasına yaptığı açıklamada, Leverkusen’deki misyonunu tamamladığını söylemişti.
FANATİK:FANATİK
vallahi güzel transfer olacak!!
Polat'tan transfer müjdesi!
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, teknik direktörlük görevine getirdikleri Michael Skibbe'yi uzun tartışmaların ardından seçtiklerini söyledi. Galatasaray TV'ye konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, yeni teknik direktörleri Michael Skibbe'yi birden fazla teknik direktör arasından seçtiklerini belirterek, "Seçmek için de çok ciddi olarak zaman harcadık. Değerlendirmek için epey tartışmalar yaptık ve sonunda Galatasaray'a en uygun teknik direktör olduğuna kanaat getirdik" dedi.
Polat, Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin'in Michael Skibbe ile dün akşam Paris'te biraraya gelerek sözleşme imzaladığını söyleyerek, "Galatasaray'ın bu dönemde yarışma ortamı içinde yetiştirmeci bir hocaya ihtiyacı var diye düşünüyorduk. Özellikle gençlere önem veren, çünkü Galatasaray takımında çok genç oyuncu var ve de bu anlamda bir teknik direktör istedik. Skibbe'nin 43 yaşında olmasına rağmen 20 senelik tecrübesi var. Bundesliga'da uzun yıllardır değişik takımlarda görev yaptı. Alman milli takımında çalıştı. Galatasaray'a faydalı ve iyi olacağına inandığımız için kendisini transfer ettik" diye konuştu.
Futbolcu transferlerine de değinen Adnan Polat, şunları söyledi: "Futbolcu transferleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce de dediğim gibi 3 tecrübeli, belli kalitenin üstünde futbolcu almaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Teknik direktörümüz ve daha önce konuştuğumuz teknik direktörler de aynı görüş içindeydi. Herhalde önümüzdeki 2 haftadan itibaren bir aksilik çıkmazsa görüştüğümüz oyuncuları İstanbul'a getirmeye başlarız diye düşünüyorum. Sezon başına kadar hepsinin bir araya gelmesi için uğraşıyoruz, ama onun sözünü veremeyiz."
Kaynak : İHA
--------------------
G.Saray'dan Thuram atağı
Transfer çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde sürdüren Galatasaray'ın İspanya'da Fc Barcelona forması giyen tecrübeli Fransız savunma oyuncusu Lilian Thuram'ı renklerine bağlamak için girişimlerde bulunduğu iddia edildi.
Fransa'da yayın yapan L'Equipe Gazetesi'nde yer alan bir haberde, Barcelona'dan ayrılmak isteyen 36 yaşındaki tecrübeli savunma oyuncusu Lilian Thuram için Galatasaray'ın da devrede olduğu belirtildi. Gazete, Sarı-kırmızılı ekibin yanı sıra Fransız ekipleri Paris Saint Germain (PSG) ve Monaco'nun da Thuram'la ciddi şekilde ilgilendiklerini aktardı. Gazete PSG'nin Thuram'a yıllık 1 milyon 500 bin eurodan 2 yıllık sözleşme önerdiğini ve Fransız futbolcunun da bu teklifi düşündüğünü yazdı.
Ünlü İngiliz futbolcu David Beckham'ın da formasını giydiği Los Angeles Galaxy ve Brezilya Ligi takımlarından Fluminense'nin de Thuram'ı renklerine katmak için girişimlerde bulunduğu iddialar arasında yer alıyor.
Kaynak : İHA
Daha önce verildiyse özür dilerim ama bugüne baktım forumda böyle bir haber yok![]()
Thuram gelirse iyi olur en azında Türkiye Ligi standartlarının üstünde ve ŞL için yeterli düzeyde...
Futbolcu Bilgileri
Kießling haberlerine fazla inanmayin.
Thuram çok yaşlı, en fazla 1 yıl oynar.
Star TV Spor bülteninde verilen habere göre Crespo , Thuram ve Behrami'ye teklif götürülmüş.
Hirvatistan milli takimi kalecisi Pletikosa´yi alabilirsek süper olur,gercekten harika kaleci,bize en azindan 5 yil büyük katkida bulunur.
Takimda genc oyuncular cok fazla,bu yüzden belli bir seviyede tecrübeli oyuncu almak sart,Crespo,Van Buyten gibi isimlere sicak bakiyorum ben.
Ayrica Behrami veya Barnetta.ikisinden birisi gelsin,sag tarafi ucurur![]()
Behrami inanılmaz olur; ancak maaliyeti yüksek olur. Umarım alınır gelmesini cok isterim. Defans için Buyten iyi bir tercih olur. zaten bayern de fazla forma sansı bulamıyor. FC için Kießling haberlerine bende pek ihtimal vermiyorum.
Arkadaşlar ben Kiesling'i tanımıyorum tanıtacak olan var mı?
Futbolcu Bilgileri
Crespo ve Thuram mümkün ama Behrami onlara nazaran çok daha zor. Bu turnuvadan sonra Behrami'yi mutlaka büyük takımlar isteyecektir, gerçekten kaliteli bir oyuncu ve bu turnuvada takımının da en iyisi diyebiliriz.
Galatasaray kaleci için Lobont'u alsın ya Dinamo Bükreş'ten, süper bir kaleci, hem de Rumen, Galatasaray kolayca alabilir.
Behrami mi geliyorofff
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
daha iyisini mi istersin? Daniel alves, rafinha falan ?![]()
Behrami gelmesin Kiesling gelsin![]()
Futbolcu Bilgileri
Ya ben pek transfer beklemiyorum gelirse thuram gelir (:
"Skibbe iyi tercih"
Golcü futbolcumuz Ümit Karan, yeni teknik direktörümüzün tam isabet olduğunu söyledi
Galatasarayımızın golcü oyuncusu Ümit Karan, takımın başına getirilen Alman teknik direktör Michael Skkibe'nin gençlere önem veren başarılı bir teknik direktör olduğunu belirterek, yeni sezonda birkaç takviyeyle çok iyi yerlere geleceklerini söyledi.Galatasaray TV'ye konuşan golcü oyuncu Ümit Karan, bu sezon da en az geçen sene gösterdiği performans kadar performans göstermek için çalışmalara başladığını ifade ederek, "Yeni sezona kadar dinlenme süresi çok uzun olduğundan, kasların çok fazla gerilemesini istemiyorum. Çok yüklemeli bir antrenman yapmıyorum, sadece kaslarımı uyarmaya çalışıyorum. Dediğim gibi, bu sene daha zor olacak bizim için. Bu sefer şampiyon olarak başlayacağız. Şampiyonu herkes yenmek ister. Çünkü bir başarı elde etmek istiyorsan şampiyonu yenmen gerekiyor. Biz inşallah bu sezon da şampiyon oluruz. Zor bir sezon bekliyor bizi. Oğlumla beraber hem keyif yapıyorum, hem koşuyorum, hem ter atıyorum" dedi. Sarı-kırmızılı takımın yeni teknik direktörü Michael Skkibe'nin Galatasaray camiasına hayırlı olmasını dileyen Ümit Karan, "Genç bir teknik direktör. Benim izlediğim kadarıyla çok da başarılı bir oldu. O kısa dönemde, çok genç yaşta Almanya lig tarihinin en geç teknik direktörü unvanını aldı. 32 yaşında Borussia Dortmund'un başına geçmişti. Dediğim gibi izlediğim maçlarında, Bayer Leverkusen'de oynattığı futbol hakikaten göze hoş geliyordu. Hem genç, hem dinamik bir hoca. İnşallah Galatasaray'a yararlı olur. Ben çok ümitliyim. İyi bir tercih olduğunu düşünüyorum. Öğrendiğimiz kadarıyla genç oyunculara da çok fazla ilgi gösteren onların maçlarını seyreden onlara sık sık yer vermeye çalışan bir teknik adam. Herhalde Galatasaray için de bir artı değer oluşturacak. Tabi Galatasaray kadar genç bir kadro gördü mü, bilmiyorum. Gençler için çok önemli böyle bir yönünün olması. Onlar da inşallah bundan faydalanıp iyi yerlere gelmeye çalışacaklar. Dediğim gibi hep beraber çalışacağız" diye konuştu.
2008 Avrupa Şampiyonası'nda aday kadroya çağrılmadığı için maçları dışardan izlemenin güzel bir duygu olmadığını söyleyen Ümit Karan, "Bu durum benim hiç hoşuma gitmiyor. Tabii ki orada olmak isterdim. Ama tercih meselesi. Biz buradan bir şey yapamıyoruz. Elimizden gelen desteği arkadaşlarımızı maçtan önce arayarak, dualarımız sizinle demek. Başka bir şey yapamıyoruz. Maçlar istedikleri gibi gitmiyor. Çok önemli bir Çek Cumhuriyeti maçımız var. İnşallah onu da kazanıp bir üst tura çıkarız" dedi.
A Milli Takım'ın şansını da değerlendiren Ümit, "Futbol bu, ne olacağı belli olmuyor. Bir iyi, bir kötü oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla bir şey söyleyemem. İnşallah kazanırız. Yani yenmemiz gereken takımlar bunlar. Bizim ülke anlamında daha iyi olduğumuz rakipler. Çünkü biz hakikaten Türkiye olarak onlardan çok daha üstün bir takımız. Daha üstün futbolcularımız var. Ama bu futbol" açıklamasında bulundu. Takımın uyum sağlamaya başladığını kaydeden Karan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sahada da zaten iyi anlaşmaya başladık. Bunu sürdürmemiz gerekiyor. Çok fazla takviye mantıksız olur. Şampiyon bir takım kurulmuş. Ve o takımın ana kadrosu zaten barındırdığınız zaman hiçbir problem olacağını sanmıyorum. Hatta 2 ila 4 takviyeyle beraber çok daha iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum."
Kaynak: İHA
Futbolcu Bilgileri