Arda'nın attığı golden sonra da topu taşımış olabilir diye düşündüm ama televizyonda da gördüm zaten. Beraberlikten sonra hırsla devam ediyoruz maça. Yukarıda söylediğim şeyler, maçın ruhunu anlatan şeyler diye düşünüyorum.
2. golünde top boş kaleye yuvarlanırken topun peşinden koşuyor alıyor ve santraya kadar götürüyor. Ayrıca 2-2 yken durum, volkan kale atışı kullanmak için biraz ağır davranıyor, nihat, tuncay, arda hadi çabuk at diye hareket yapıyormuş bu manzarayı görmek isterdim açıkçası..
En heyecanlandığım ve duygulandığım yerler;
Tuncay'ın 100 metre bayrak yarışındaki başarısı...
Fatih ve Müfit Hoca'nın dördüncü hakemin üstüne yürümesi ve dördüncü hakemin yüzündeki korku ifadesi...![]()
Volkan'ı takımı satmakla suçlamak kadar mantıksız bir şey olamaz.Söylediğim gibi bazı oyuncular,sinirlerine hakim olamazlar.Hagi Uefa Kupası finalinde Adams'a dirsek atarak takımını yalnız bırakmıştır.Hagi orada takımınımı satmış oldu ve ya bu onun profesyonel olmadığını mı gösterir?
NUMBER ONE keeper in the world?
Petr Cech looked more like a reject from the Prague Sunday League as he threw away the Czech Republic’s Euro 2008 dream.
Now new Chelsea boss Luiz Felipe Scolari — armed with Roman Abramovich’s millions — must be wondering if he needs a new man between the Stamford Bridge sticks.
Cech’s howler defined this amazing clash which will forever be known as the Quake by the Lake.
Turkey somehow qualified for the quarter-finals — despite looking down and out as they trailed the Czechs by two goals with just 15 minutes left.
Jan Koller’s header and Jaroslav Plasil’s 62nd-minute strike put the Czechs in control as Group A looked to be heading towards a predictable conclusion. And then the ground shook.
Arda Turan pulled one back for the Turks with a low shot which clipped in off the post.
A mere consolation? Don’t you believe it. Cech had looked unflappable all night as the Turks failed to impose themselves as an attacking force.
But, when a hopeful 88th-minute cross floated over from the right, the Chelsea keeper somehow took his eye off the ball and dropped it at the foot of grateful skipper Nihat, who tapped home. And moments later Nihat was at it again as he slipped through the static Czech defence and fired a shot in off the bar as Cech was left shellshocked.
But still the drama continued. As the Czechs piled forward, a goalmouth scramble saw the ball trickle past the post before Turkish keeper Volkan Demirel, obviously caught up in the mayhem of the moment, shoved Koller to the ground.
He was rightly sent off and Middlesbrough’s Tuncay — who 20 minutes earlier had looked a distraught figure as he tried to lift Turkey back into the match — had to go in goal for the closing seconds.
The Czechs were down and out and so Turkey will now face Croatia in the last eight.
How much more can we take of this amazing drama? Roll on that boring old stuff we call the Premier League.
Distraught Czech boss Karel Brueckner said: “To lose such a game is incredible. Even with four minutes to go we were winning 2-1 and to concede two goals in the last four minutes is unbelievable. You cannot make mistakes like that and expect to win games.
“We made mistakes on the second and third goals and we did not defend well — and you can’t play like that.
“In the end we surrendered to Turkey’s pressure.”
Turkey’s Hamit Altintop thought his country’s chance had gone as the Czechs led 2-0.
Advertisement
var RStag = "";try{RStag = segQS;}catch{RStag = "";}document.write('');
![]()
He said: “To be honest, we played poorly in the first half and no one believed it was possible any more.
“We just kept playing on. But you have to say the coach made some good adjustments. He put me into midfield and we played with better organisation.
“We noticed the Czechs were losing their confidence and we took advantage of that.”
With both teams having identical records going into this all-or-nothing clash at the Stade de Geneve, the prospect of a penalty shootout loomed if the match ended as a draw after 90 minutes.
Both coaches had said that would be the worst-case scenario and it was the assured Czechs, who brought Koller back into their starting line-up after he missed the 3-1 defeat to Portugal, who dominated the first 45 minutes.
Libor Sionko thrashed a shot wide after just 10 seconds and Koller headed a free-kick over when well positioned in the 10th minute.
The goal the Czechs deserved came nine minutes later.
Juventus full-back Zdenek Grygera galloped down the right and crossed for Koller to head home his 55th international goal in his 90th appearance.
When Jaroslav Plasil added a second it looked all over — but we should have known better as this amazing championship took yet another unexpected twist.
PREM WATCH
TUNCAY (Middlesbrough): Looked lively early on but lacked ammunition as Turkish attack spluttered. Forced to go in goal after Volkan’s dramatic last-minute dismissal.
PETR CECH (Chelsea): What a howler! Gifted Turks their equaliser by dropping a simple deep cross from the right.
Arkadaşlar bu The Sun gazetesinin maç hakkında ki yorumu. Bir arkadaşımız günün anlam ve önemine binayenbunun özetini çıkarabilir mi acaba?
Volkan kesinlikle hata yapmıştır bu hata kabul edilemez ancak affedilebilir.Zidane'ın kafa atması benim için bir milattır.Onun gibi futbol hayatı boyunca herkes tarafından sevilen biri bile kafa atıyorsa benim gözümde her futbolcu bir şeyler yapabilir.O milli takımda bulunan tek tek her oyuncu o formayı gururla taşıyorlar.Değil takımı satmak eminim bizden daha çok düşünüyorlardır.
"Türk kahvesi sonradan geldi"
16.06.2008 11:31
Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesi, Macar basınında büyük yankı uyandırdı.
Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi olan 300 bin trajli Nemzetisport ilk sayfasını tamamen Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçına ayırdı. Nemzetisport manşetini ''Türk sevinci'' olarak atarken, iç sayfada ise ''Kara çorba (Türk kahvesi) sonradan geldi'' başlığı attı.
Gazete, Türkiye'nin ilk yarıda iyi oynamadığını, az-yıldızlıların ikinci yarı bambaşka bir hüviyete bürünerek Çekleri adete kendi kalesine hapsetti diye yazdı. Nemzetisport, Nihat'ın beklenen patlamayı maçın son beş dakikasında gerçekleştirerek favori olarak gösterilen Çeklerin çeyrek final hayallerini yok ettiğini, Türklerin ne kadar inatçı olduklarını kanıtladıklarını ve çeyrek finali hak ettiği yorumunda bulundu.
Hid Magazin ise ''50 yıl aradan sonra Osmanlı tokadı Çeklerin suratında patladı'' başlığıyla verdiği haberde, Türk Milli Takımı'nın son maçlarda bunu hep yaptığını, İsviçre maçında olduğu gibi golleri bir kez daha son dakikalarda atarak çeyrek finale yükseldiğini yazdı. Hid Magazin, Türklerin Çekleri 50 yıldan bu yana yenemediğini, ancak en önemli maçta bunu başararak Türk futbolunun kendi ekolünü yaratmaya başladığını ifade etti.
La Liga'da 18 gol atan Nihat'ın iki maçta da kayıp olduğunu, ancak Çek maçında son 5 dakikada sahneye çıkarak golcü futbolcu olduğunu kanıtlayarak takımını çeyrek finale uçurduğunu yazdı.
Macaristan'da diğer gazete ve internet sitelerinin başlıkları ise şöyle oldu:
SAMSUNGSPORT: ''Türk fanatizmi tur atladı'', ''Fatih bayram yaptırdı, Bürckner halen inanamıyor''
XLSPORT: ''Türklerin dirilişi ve tur atlayışı''
ZOOM: ''Türkler kamikazeyle Çekleri yere serdi''
BULVARSPORT: ''Türklerin fantastik tur atlayışı, Cech intihar etti''
SPORTRADYO: ''Nihat'ın iki golü Çekleri nakavt etti''
Yahu şuna Dünya'nın en iyi kalecilerinden biri demeyin. Petr Cech bence şu son 5 yıldaki en büyük kalecidir. Buffon hikayelerini filan bırakın lütfen. Bu adam sakat ikende Buffon'dan iyiydi halada öyle. Ama Allah yardım etti resmen. Yüzbinlerce kez Hamit o ortayı yapsa Cech imkanı yok o topu elinden kaçırmazdı. 1.97 lik dev ve top kucağına geliyor.
Cech dunyanin en iyisi falan degil bencede ne alakasi varyani
Yahu nasıl Dünya'nın en iyisi değil. Adamın başka ne yapması gerekiyor? Turnuvada zaten şuana kadar Cech'e doğru düzgün gol atan yok. Şuana kadar sadece C.Ronaldo attı doğru düzgün ki onada Dünya'nın en iyisi demiyor mu herkes? Adamın yediği tüm gollerde ya ilk topu kurtarıyo dönen toptan yiyo. Yada penaltı filan. Buffon'mu daha iyi yani ?
Kesinlikle sana katılıyorum Kaptan. Bu kaleci elemelerde sadece 5 gol yemiş. Ve biz sadece 15 dk da Dünya'nın en iyisine 3 tane gol atıyosak bu büyük başarıdır.![]()
bana gore cech iyi kaleci degil.. bu benim fikrim.. grupta gorduk iyi kaleciyi 6 tane gol yedi 2 macta.. bizim macta yedigi 2 gol hatali. vandersaar suanda bana gore en iyisi
Peki yediği gollere bakarmısın ? Deco'dan yedi. İlk şutu kurtardı. Dönen topta boş kaleye Deco yuvarladı. Doğru muyum?
C.Ronaldo'nun golüne bakarsak Ronaldo şuanda zaten dünyanın en iyisiyse ondan yedi doğru düzgün bir gol.
Quarezma'da boş kaleye yuvarmamışmıydı?
Bizim maçtaki yedikleri ise tamamiyle bir mucizeydi. Diyorum ya 1000 kere denesek o golleri hayatta yemez Cech.
Dün yorum yazamadım bugün yazıyorum;
Hamit'i bekte oynatarakl yine hata yaptı Hamit 2. yarı öne çıktı 2,5 asist yaptı ve maçı kazandık yalnız Nİhat'ın son golü mükemmel ötesi bir goldü. Çeyrek Finalde Hırvatistan'ı yenecek güce sahibiz.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
En iyi kaleci diyorsun topları sektirip gol yiyor diyorsun. En iyi kaleci topları sektirmez...
Şu an turnuvadaki en iyi kaleci Van Der Sar'dır.
Dünyadaki en iyi kaleci 5 yaşımdan beri hayranı olduğum Iker Casillas'tır.Sonra Buffon ve ondan sonra da Petr Cech gelir.
Last edited by Nocna Mora : 16.Haziran.2008 at 14:46 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
deco dan yedigi golu bence yememeliydi. quaresmadan yedigi golde birsey yapamazdi. Ronaldo dan yedigi gol bence buyuk hata adam dunyanin en iyi oyuncusu diye ondan gol yemesi normal diyemeyiz.. Hatali bir goldu. bizim macta yedikleri mucize falan farketmez iyi kaleci ise yemeyeceksin. benim sahsi gorusumdur. Cech oyle olaganustu bir kaleci degil. Ondan daha iyileride var.. Van der saar buffon ve iker
Arda'nın şuta bile uzandı Cech. Parmaklarının ucuna çarpıp köşeye gitti.
tabi anil dur daha rustu gelcek.. volkan rustu kiyaslamamiz olacak![]()
Valla bu saatten sonra Tolga'da oynasa güvenmek ve desteklemek zorundayız...
niye tolga bile diyorsun niye kucumsuyorsun tolgayiherseyden tartisma cikarma cabasi
bizim tolga kedimi volkandan daha panter
kim oynarsa oynasın biz farklı bir milletiz farkımızı ortaya koyarız.![]()
Yahu şimdide Casillas mı girdi devreye? Ayrıca topu sektirmiceksin diyorsunda. Ronaldo-Deco duvar pası yapıyorlar o sırada ve Ronaldo vurcakmış gibi yapıp Deco'ya bırakıyor topu. Burada nasıl bir hata vardır?
Ronaldo'dan yediği gol doğrudur,hatalıdır ama bu adama asrın en iyisi diyor ve hiç beklemediği bir anda çok sert vuruyor. Orada Rozehnal'dı sanırım top onun kontrolündeyken bir anda Ronaldo vuruyor topa. Bu golü Babel'in golüne benzetebiliriz.
Bizim maçta ise isterse asrın en iyisi olsun dualarımız kurtarıyor tamamiyle.![]()
Küçümsemek değil,şu anda kadrodaki en zayıf halka o.Bunu Trabzonsporlular bile kabul ediyor.O manada bir örnek verdim...![]()