Çok güzel maç olacak.Almanya baskıcı olacaktır ama Portekizin turu geçeceğine inanıyorum.
2006 Dünya Kupasında karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde gülen taraf Almanya olmuştu.Scolari ve ekibi bu kez Euro 08'de şampiyonluk hedefliyorlar ve buradan turnuvaya veda etmeyeceklerdir bence.Portekiz yarı finalin yolunu tutar.
Turnuvanın erken finali diyebiliriz.Almanya açıkçası pek iyi bir görüntü vermedi bana son 2 maçta.Portekiz'i biraz daha yakın görüyorum yarı finale..
[SIGPIC][/SIGPIC]
Çok çekişmeli bir maç olacak.Bir o kadarda zevkli..Almanya turnuvaya iyi başladı ama son 2 maçlarında pek tat vermediler.Portekiz ise ilk 2 maçta işini bitirip son maça yedekleriyle çıktı.Portekiz kazanır gibi görünsede Almanların ne yapacağı belli olmaz..
Gerçekten zevkli ve güzel bir maç olacak. Şimdiden bunu tahmin edebiliyoruz.Maçı Portekiz alır gibime geliyor...
...Eğer mücadele ettiğin noktaya varmayı ummuyorsan, mücadele edemezsin...
Çok güzel maç olacaktır.Ben çoğunluk gibi düşünmeyip tercihimi Almanya'dan yana kullanacağım.Çünkü Almanya takım olarak güçlü savunma yapıyor.Portekizinde forvet hattı pek iyi değil.Portekiz bu maçı alırsa savunmanın kişisel hatalarından alır.Ayrıca anket eklenseydi iyi olurdu.
20alex20...
Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet;
Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet...
Necip Fazıl Kısakurek
Almanlar favorimdi turnuvada ama oynadiklari futbol pek tatmin etmedi beni.Portekiz gercekten iyi bir takim,bu karsilasmada Ronaldonun da etkisiyle favorim Portekiz.
Alman takım 2 3 oyuncu dışında vasat oynuyor Portekiz'in yıldızları iyi günde olursa Almanları sahat geçerler ...
Dün Avusturya takımında kalite eksikliği olmasaydı Almanları onlar bile yenerdi.Portekiz rahat kazanır diyorum ve hatta Almanlar bozguna bile uğrayabilir.Tabi futbol bu ne olacağı belli olmaz ama...
Eğer Almanya böyle oynamaya devam ederse Portikiz turu geçer..
Portekiz bir adım önde ama Almanların işi belli olmaz.Başa baş bir maç izleriz.CR adına yakışır bir maç geçirirse Portekiz Yarı Final'e çıkar.
Almanya son 2 maçta oynadığı gibi oynarsa Portekiz rahat bir şekilde turu geçer.Ne olursa olsun Almanya da bu turnuvanın favorilerinden ve çok zevkli bir mücadele izleyeceğimiz kesin.
Ben çoğunluğa katılmıyorum Almanya turu atlar diye düşünüyorum. Almanlar kötü bile olsa her zaman kazanıyor.
Bunun örneğini 2oo2 Dünya Kupası'nda görmüştük.
Almanya iyi oynayabilir bu maç ama her ne olursa olsun bu maçı C.Ronaldo'lu Portekiz kazanacaktır.
portekiz kazanır...
3-1 tahmini skor.
almanyanın kendine hayrı yok.zor birr grupta olsalarda çıkamazlardı.
Zevkli bir maç olacaktır. İki takımda bir üst tura yakın ama; bireysel yetenekleri ile Portekiz bir adım önede çıksa, Almanya'nın sağı solu belli olmadığı için Portekiz kazanabilri diyemiyorum. Yarı finale çıkacak ekip penaltılarla belli olacaktır.
İlk tur maçlarını baz alıdığımızda Almanya'ya göre çok daha iyi bir Portekiz izledik.Özellikle savunma ve orta alan hattı çok iyi.Santrafor konusunda sorun yaşıyorlar.Ama öyle yetenekli,yaratıcı ve zeki oyuncuları varki gol bulmakta zorlanmıyorlar...
Almanya ise istediği oyunu bir türlü sergileyemedi.M.Gomez ileride çok vasat kalıyor.Hemde Klose'nin gerçek performansını sergilemesine engel teşkil ediyor.Savunma bakılıdğı zaman sağlam gibi duruyor ama Olic tek başına Metzelder-Mertesacker ikilisine çok zor anlar yaşatmıştı.Birebirde etkili,yerden hızlı adamlara karşı zorluk çekiyor Alman stoperleri,yüksekten zaten çok başarılılar.Yani Portekiz'in Ronaldo'lu,Simao'lu ve Deco'lu hücum hattı Alman savunmasına çok ters gelebilecek bir ekip...
Sonuç olarak ne olursa olsun Almanya bu takım.İsmi bile yeter.Bu maçta beraberlik olur.Kazanırsa Portekiz kazanır...
Bana göre Portekiz, Almanya'ya göre daha oturmuş daha disiplinli oynuyor
Almanya grup maçlarından 2'sini kazandı lakin vasat takımlara karşı oynadı ki bunlarda bile zaman zaman zorlandı
Eğer grup maçlarındaki zaafları Portekiz karşısındada gösterirse maç 3-0 bile bitebilir
Almanya'nın yapabileceği tek şey orta sahada yoğun bir baskı kurup Portekiz'in oyun baskısını kırmak o zaman belki Ballack,Podolski,Klose gibi yıldızları ile sonuca gidebilir
Hirvat'lari gecersek Almanlari rakip olarak isterim. Ama bence Portekiz kazanacaktir, aslinda onlar da fena rakip olmazrovan$i aliriz
Güzel bir maç olacak.Portekiz yıldızlarının bireysel oyunları ile kazanırlar.Almanlar turnuvanın ilk maçında sergiledikleri oyundan uzak bir görünümdeler.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
Almanya eler inşaallah. Biz çıkarsak, karşımızda Almanya'nın olması daha iyi bence.
Bence Almanlar turu geçicek zaten turnuva favorim onlar.
umarım Almanlar kazanır... Ama forvette Gomez oynarsa zor görünüyor...
Bu maç uzar gibi bir his var içimde...
podoski-klose iklisi oynarsa maç kesin almanyanın.ben almanyaya inanıyorum bakmayın hırvatlara yenildiklerine gomez yüzünden yenildiler bu akşamda söke söke galip gelecekler
Favori Portekiz değil bence Almanya'dır. Klose-Podolski ikilisi gününde olursa Portekiz'ib hiç şansı yok. Almanya diyorum.
Şüphesiz çok iyi maç olacaktır iyi olan kazansın
EURO 2008'de eleme zamanı
13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk yarı finalist bu akşam belli olacak. İlk turda Türkiye ile aynı grupta yer alan Portekiz, B Grubu ikincisi Almanya karşısına çıkacak. Bu maçın galibi A Milli Takım'ın yarı finaldeki muhtemel rakibi olacak.
İsviçre'nin Basel kentinde yer alan St. Jakob Park Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçı İsveçli hakem Peter Frojdfeldt yönetecek.
Rakibine göre gruptaki işini daha önceden bitiren Portekiz bunun avantajını aşıyor. Türkiye ve Çek Cumhuriyeti galibiyetlerinin ardından grup liderliğini garantileyen Portekiz, son maçında ilk 11'deki tüm orta saha ve forvet oyuncularını dinlendirme şansını buldu. Oysa Almanya, evsahibi Avusturya karşısında ölüm kalım maçı oynamak zorunda kalınca karşılaşmanın başından sonuna dek büyük efor sarfetti ve bu maça rakibine oranla çok daha yıpranmış bir şekilde çıkacak. Nitekim takımın en golcü ismi Lukas Podolski ile Torsten Frings Avusturya maçında sakatlandılar. Fakat her iki oyuncunun da takımdaki yerlerini almaları bekleniyor.
Kırmızı kart cezası nedeniyle Avusturya maçında oynayamayan Bastian Schweinsteiger'in Mario Gomez'in yerine ilk 11'de oynama olasılığı yüksek... Schweinsteiger iki takımın son randevusunda, 2006 Dünya Kupası'nın üçüncülük maçında iki gol atmış ve Almanya, Portekiz'i 3-1 mağlup etmişti.
Alman Milli Takımı, Portekiz'in her zamanki gibi hücuma yönelik oynamasını ve bu sayede kontrataklarla gol bulmayı umuyor. Portekiz Milli Takımı’nın Brezilyalı teknik direktörü Luis Scolari'nin Türkiye ve Çek Cumhuriyeti maçlarındaki ilk 11'ini sahaya sürmesi bekleniyor.
Turnuvada aldığı sonuçlar kadar oynadığı futbol da beğeni toplayan Portekiz maçın favorisi olarak gösteriliyor. Takımın süper yıldızı Cristiano Ronaldo ise favori gösterilmenin pek bir anlam ifade etmediğini belireterek, "Umarım en iyi oyunumuzu ortaya koyarız. O zaman favori oluruz" dedi.
Alman Milli Takımı’nın en büyük umudu Michael Ballack ise seyircileri güzel maçın beklediğini öne sürdü. İngiltere'de Chelsea takımınında forma giyen Ballack, turnuvanın ardından Chelsea'nin başına geçecek olan Portekiz Teknik Direktörü Luis Scolari'yi de etkilemeye çalışacak. Portekiz'in pek çok tehlikeli silahı olduğunu vurgulayan Ballack, "Bu maçı sabırsızlıkla bekliyorum. Portekiz'deki tek yıldız ronaldo değil. Pek çok iyi oyuncuları var" dedi.
Avrupa Şampiyonaları tarihinde üst üste 3. yarı finaline yükselmek isteyen Portekiz ile 7. yarı finalini hedefleyen Almanya bugüne dek 15 kez karşılaştılar. 15 maçın yedisini 'Panzerler', üçünü Portekiz kazanırken, beş maç da beraberlikle sonuçlandı.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Zevkli ve çekişmeli bir maç olacağından şüphem yok.Umarım yanılmam..