Quote Originally Posted by Alone Eagle View Post
arkadaşlar,
1. sezonumda interdeyim
sampdoria ile oynuyorum lig bitişine yaklaşık 8 hafta var

Milan*66
Juve*62
İnter(ben)*60

puanım
sampdoria ile maç yapıyorum
adamlar her maç 2-0 , 2-1 ,3-2, 3-1 falan gibi hep yeniyorlar
denemediğim konuşma kalmadı
denemediğim taktik de kalmadı
işin kötüsü o maçtan önce Livornoyu 6-1 , Romayı 4-2 yendim
yani romayı 4-2 yenipte Sampdoria ile maç yapıyorum adamlar beni eziyorlar
full defans çıkartıyorum 10 kişi defans
yine maç 2-0
şimdi öylesine güzel bir konuya girmişssinki belkide sende farkında değilsin kardeş ama mevzuu çok derin..

aslında bu konuda ayrı bir konu açmayı düşünüyorum hatta uzunca bir inceleme yapmayı yalınz alt yapısını henüz tam oturtamadım..bu öyle bir konu ki aslında bizleri sarsacak bir husus bu sebeple tam emin olmadan da konuyu gündeme getirmek istemiyorum..

bir bilgisayar ve oyun programlama uzmanıa ihtiyacımda var tam mevzuuyu oluşturmak için...

kısaca değinmek gerekirse olay şu: bazen (işte tam emin olamadığım dediğim de bu) evet sanki bazen şunu hissediyorum...oyunun yapay zekası kendince bir skor ve sonuç ayarlaması yapıyor ve siz hangi sistemle hangi taktikle oynarsanız oynayın sonuç oraya gidiyor..)

senin başına gelenin benzer durumu banada defalarca oldu...en yakını TEPECİK ile beşiktaşa karşo süper kupa finalindeyim...tam 14 defa arka arkaya onadım...hemen hepsinde ayrı taktikler ve kombinasyonlar...kiminde defans kimide atak kiminde normal..kiminde press kimide geniş...aklınıza ne gelirse...ama LEVENT isimli (sene 2012 olduğu için alt yapıdan gelmiş) bir çocuğun gol atmasını bir türlü engelleyemedim..Her seferinde Gol atıyor ve her seferinde de kaybettim...14 maç 14 değişik taktik ve 14 malübiyet ve her seferinde aynı forvetin atmış olduğu 1 veya 2 gol...

buradan şöyle bir sonuç çıkarmı bilmiyorum....ama düşünüyorum...

sanki bazı maçlarda oyunun yapay zekası ne taktiğe bakıyor ne oyuncu profiline o maçta yenileceğinizi öngörüyor ve yeniliyorsunuz...bunu tek engelleme yolu olarak diğer takımında menejerrliğini alıp onun kadrusunu ve taktiğini rezalet yapmak (ki bu hiledir asla deneme maksadı dışında kullanmadım sizde kullanmayın)

eğer bir maçı kaybetmek ve bir takımın oyuncusuna illakide gol attırmaya bilgisayar neredeyse sabitleniyorsa anlıyoruz ki bazı maçlar için yapacak hiçbir şey yok....

ddiğim gibi konu detaylı ve uzun ve tamda emin değilim bu sebepten daha da uzatmayayım...

galiba en doğrusu bazen malübiyeti kabullenip sineye çekmek...