Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
ömer

senin gözünde hiçbir zaman önemli bir oyuncu olamayacak çünkü senin futbol bakışında senin futbol felsefende bu tip ounculara fazla yer yok...

yani yazdığın örneklere bak abi...

bak ben ne yazmışım 135 CA lık 137 PA lık oyuncu demişim..

hakan yakın diyorsun...

135 ca öylemi abi peki kaç PA ...

ben semihe 160 civarı bir PA istesem artık gelişemez dersiniz hemen...ama 30 uza girmiş hakan yakına adamlar acımamıştı (8.02 yi tam hatırlamıyorum 8.0 da 16o küsür falandı 8.02 de çok düştüğünü sanmıyorum)
Hakan Yakin'in PA 156. Yas 31. Rustu'nun PA'da 173. O da mi yanlis? Hakan Yakin'in kariyerinde ciktigi en yuksek noktanin 156 olmasi hic de mantiksiz degil.

gekas demişsin abi...138 CA dimi Peki kaç PA bu 26 yaşındaki gekas..yanlış hatırlamıyorsam 160 küsür..
Yanlis hatirliyorsun. PA 150.

biz desekki semih 160 küsür PA alsın hemen zıplarlar...artık semih o kadar gelişemez. ama onunla yaşıt Geks gelişebilir...
Gekas'in PA nasil bence abartili ise, Semih'e 160 PA vermek de abarti olur.

şimdi meziyetlere gelince

abi sen bu konuda şartlanmışsın hangi özelliğini yazayımki sana...çıkacaksın karşıma falan adamınki bile şu kadar diyeceksin...dediğim gibi olayı sen görmek istediğin gibi baktıktan sonra ne yazsam sonuç değişmeyecekki...

şmidi valon behramiyi gördün abi sabriden daha fazla neyini gördün bu adamın bu turnuvada...
ama sabriyle aralarında 40 puana yakın PA farkı var...
Iki oyuncu arasindaki farki gercekten goremiyorsan, bu konuda zaten yapilabilecek pek bir sey yok. Bir tarafta hizli olmasi ile beraber, kaleye direk gidebilecek teknige sahip bir adam. Diger tarafta topu ayagina dolandiran, yaptiklarinin %50'sini neden yaptigini kendi bile bilmeyen bir Sabri. Saka gibi.

abi oliçi izledin işte ne farkı vardı sahada Semihten.. söyle bana

pazar günükü maçta tümü semihten daha yüksek pA ve Ca ya sahip hırvat forvetlerin ne farkı vardı sahada abii söylermisin...
Semih ne zaman bir defansi pesine takacak hiza, hizlanmaya sahip oldu? Ne zaman Semih 30-40 metre dripling yapip takiminin toplu olarak ataga kalkmasina, takiminin uzerindeki baskinin azalmasina yardimci oldu?

Gercekten yazdiklarimi okumadan cevap yazdiginizi dusunmeye basliyorum.

FM de bu çocuk 160 ları bir çok kendinden zayıf oyuncu gördüğü halde...Semih hiçbir zaman göremeyecek...
Sen bizi demogoji yapmakla yargılıyorsun gibi geliyor bana abi yani biz hep semihi gündeme getiriyoruz ama belirgin özelliklerini hiç yazmıyoruz ondan dolayı boş konuşuyoruz muamelesi yapıyorsun abi...
Yaz su belirgin ozellikleri. Semih'in en kuvvetli olmasi geren 5 ozelligi listele, en zayif olmasi gereken 5 ozelligi listele. Ona gore neden olaya farkli baktigimiz ortaya ciksin.

Semih için "boş kaleye yuvarlamaktan başka ne yapıyor " diye yazmış..
Bunu bitiriciligi hakkinda yazdim. Ve yazdigim zamanda da Semih bundan baska bir gol atmiyordu. Semih hep, Daum zamaninda da, Tamer Guney zamaninda da pozisyona girdi. Bu pozisyonlari eskiden cok daha comertce harcardi. Bu pozisyonlari eskisi kadar comertce harcamamaya basladigi zaman goller atmaya basladi. Ama bunu yazdigim donemde attigi gollerin arasinda iyi bitiricilik diyebilecegimiz pek ornegi yoktu. Attigi 20-25 golun arasinda 1, belki 2 tane cimbizla iyi bitiricilik diyerek cikartabilirdik. Ama o kadar.

anladımki..sen bu adamı bi kere sevmiyorsun (şahsını değil elbette stilini) ve ne yazsak yinede sonuç değişmeyecek...
Stilini ben sevmiyorum degil. SI sevmiyor. Semih'in sahip oldugu ozellikler, onun yuksek CA ve PA'lar almasina manidar. Benim Semih'i, stilini, yaptiklarini sevmem veya sevmemem sozkonusu olamaz. Sistem bu. Bunu da anlamayisiniz benim hatam degil, kusura bakmayin ama ben bu kadar seyi yazdiktan sonra sizin hataniz.

bak çocuk değilim 2 ay sonra evlilik hazırlığı yapıyorum 8 senedir avukatlık yapıyorum...çocuk değilim ömer ben..

bırakalım abi bu özellikleri falan..
Birakmayalim. Cunku isin ozu ozellikler.

Code:
             Oyuncu A    Oyuncu B
Korner       15           2
Orta         12           2
Dripling      5          18
Bitiricilik  20           8
Ilk Temas    15          15
Frikik       19           4
Kafa         16          15
Uzun Sut     17           6
Uzun Tac     15           2
Markaj       18           2
Pas          15           3
Penalti      20           1
Top Kapma    16           3
Teknik       18          16

Agresiflik   20          20
Onsezi       20           7
Cesaret      20           6
S. Kanlilik  11           5
Konsantre    15           3
Kararlar     15           2
Ozel Yetenek 20          20
Soz Gecirme  20           1
Topsuz Alan  15          11
Pozisyon     18           3
Takim Oyunu  19           3
Yaraticilik  15           4
Caliskanlik  20           5

Hizlanma      7          20
Ceviklik     11          19
Denge        12          18
Ziplama       8          20
Hiz           8          20
Dayaniklilik 10          18
Guc          11          19
Ayrica iki oyuncu da Sag ayagini 20 seviyesinde, sol ayagini da 15 seviyesinde kullaniyor.

Simdi lutfen bize soyleyin. Oyuncu A'mi daha iyi santrafor, yoksa oyuncu B'mi?

Siz zahmet etmeden ben soyleyeyim.

Oyuncu A'nin CA'si 135, Oyuncu B'nin CA'si 150. Haydi buyurun tartisin simdi. Semih hangisine daha cok benziyor?