Baski ile oynamak zorunda desek bence daha dogru olur. Ikinci bir planimiz yok, ikinci bir stilimiz yok. Baskili oynamak kotu demiyorum. Ancak baskili oynayamadigimiz zamanlarda oyunu sogutmayi beceremiyoruz hic. Bunu yapmamiz icin de topsuz kosular yapmamiz, bosta hep pas verebilecek 2-3 oyuncunun topun etrafinda olmasi gerekli. Bu nedenle one gecsek bile maclarin sonunu zor getiriyoruz.
Aksine bu kosulari yapmasi, verkac yaparak rakip defansi delme firsatini ortaya cikartir. Ispanya takiminda ne kadar cok kisinin topsuz kosulari yaptigini, hep pas almaya calistigini goruyoruz. Bu nedenle Rusya'nin presinin ne kadar ise yaramadigini da goruyoruz. Hem o presi yapabilmemiz, hem de gerektiginde kisa surede bos adami bulabilmemiz gerekli. Bunun icin de bulundugu pozisyona cakili olmayan, surekli rakip defansi rahatsiz eden oyuncularimizin olmasi gerekli. Mesela Batuhan'da bu acidan onemli. Bol bol geziyor, pas almak icin ugrasiyor ve bununla beraber hava hakimiyeti de var.G.Saray sezonda 45 maç yapıyorsa 35'inde rakip kapanıyor.Milli takım keza öyle,20 maç yapıyorsa 15'inde biz hakimiz oyuna.İşte burada Aydın'ın koşu yapabileceği alan olmayacak.
Ben Aydin su anda Serdar'dan daha iyi veya Kazim'dan daha iyi demedim zaten, o kadar da ahmak degilim..Aydın'ı henüz süper ligde bir sezon boyunca izlemedik bile.Aydın bir 11'e girsin,oynasın üst düzey maçları,ondan sonra değerlendirelim. Oynamayan bir oyuncuyu,oynayan oyunculardan önde görmek garip biraz.![]()
Aydin, eger fizigini gelistirirse Serdar veya Kazim'dan daha onemli bir oyuncu olacak kapasiteye sahip oldugunu dusundugumu soyledim. Bunu da teknigi sayesinde veya hizi sayesinde degil, Aydin'in oyun zekasi, futbolunun olgunlugu sayesinde basarabilecek bir oyuncu dedim.
2005/2006 sezonuna kadar Arda daha cok tercih edildi. Ilk olarak Galatasaray alt yapisinda kidem onemlidir. Arda PAF takimina Aydin'dan 8 ay daha once cikti ve bu nedenle de daha on sirada oldu. Cafercan kiralik yollanana kadar Arda, Aydin'dan daha once forma sansi buldu. Taa ki 2005/2006 sezonunda Aydin ve Arda beraber oynamaya baslayana kadar. Beraber oynadiklari zamanlarda fiziksel zayifligina ragmen Aydin daha etkili oldugunu gosterip A takima cikartilirken, Arda Manisaspor'a kiralandi. O sezon sonu Aydin sakatlanirken, Arda Ersun Yanal sayesinde ozellikle dayanikliligini gelistirerek Galatasaray'a geri dondu ve devamini getirdi.Bu arada Ömer abi PAF'ta Aydın Arda'dan hiç önde olmadı.Bunu senin daha iyi bilmen lazım...
Aydin'i Manisa'ya kiralik olarak yollamanin mantigi da ayniydi. Aydin dayanikliligini gelistirecek ve bu yil A takim icin hazir olacakti. Ancak Manisa'da istenen olmadi, Ersun Yanal ayrilmisti ve Vestel'in cekilmesi nedeniyle ortaya cikan karisiklik ve ustune Aydin'in 1 yildir suren rehabilitasyon surecinin sonunda omuzundan sakatlanmasi ve bu sirada pek asama kaydedememesi Aydin'in kendisini gostermesini engelledi. Ligin ikinci yarisinda ise Aydin'a dayaniklilik kazandirma gorevini Abdullah Avci ustlendi. Ikinci yarinin ilk macinda Aydin'i oynatti, durumunu gordu. Uc ay boyunca Aydin fizigini gelistirmek amacli antrenmanlar yapti ve Nisan ayi ile beraber oynamaya basladi.
Bu yaklasik 1.5 yillik kendisini gelistirememe sureci tabii ki Aydin'i etkiledi. Serdar Ozkan ve Kazim'dan bu kadar geride kalmis olmasi, oynamamis olmasinin en buyuk nedeni de bu 1.5 yillik sakatlik sureci.