Sayfa 68 / 142 İlkİlk ... 1858666768697078118 ... SonSon
2,011 ile 2,040 arası toplam 4247 sonuç

Konu: Fenerbahçe Transfer Haberleri

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Fenerbahçe’den bir yıldız daha kaydı. Futbol hayatının büyük bir bölümünü sakatlıklarla geçiren ve büyük umutlarla transfer edilen Kemal Aslan’da yuvadan uçtu.

Birkaç gün önce Başkan Azizi Yıldırım’la oturup bir görüşme yapan Kemal artık oynamak istediğini ve oynayabileceği bir kulübü gitmek içim Yıldırım’dan izin istediğini öğrenildi. Kemal Aslan’ın bu isteği üzerine Yıldırım’ın yıldız futbolcuya izin verdiği ve “ seni ben büyük umutlarla transfer etmiştim yaşadığın şanssız sakatlıklar nedeni ile istediğini bir türlü yapamadın ama ben inanıyorum ki bundan sonra gideceğin kulüpte başarlı olacakın” dediği öğrenildi. Artık resmen Fenerbahçe’den ayrılan Kemal Aslan’a yurt içinden bir çok takımın transfer etmek için yarış içinde olduğu ve yurt dışından da birkaç takımın ilgilenmesi nedeni ile henüz hangi takıma gideceğine karar vermediğini öğrenildi.

Maraton.com.tr

_______

Sakatlıklar onu yedi bitirdi. Büyük yetenekti. Bu sezon tek-tük oynadığı maçlarda da iyi oynadı ama formayı tamamen alamadı Zico'dan. Yolun açık olsun Kemal Aslan.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Oynadığı her maçta iyi gördüm kemali geçen sezon iyi bir oyuncu inşallah düzelir

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum..

Ben Kemal'i hiç doğru düzgün oynadığını görmediğim halde kaliteli oyuncu olarak bildim, eğer sakatlıklarla başı dertte olmasaydı avrupada bile oynayabilecek potansiyeli vardı. Yolu açık olsun.
    Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

çok iyi oyuncuydu aslında ama yinede geç kalmış sayıllmaz tekrar kendini gösterebilir...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Kemal'in gitmesi lazımdı, iyi oldu, Manisa'ya verilsin işte..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Çok iyi bir oyuncuydu izlediğim kadarıyla...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Kemal takımda en çok sevdiğim oyunculardandı.Burak Yılmazın sırtında 7 numaralı formayı görünce Kemalin gideceğini anladım.Yolun acık olsun Kemal biz seni çok sevdik...

Nesil
    2006

Manisaspor'a Güneri Güven isminda altyapımızdan yetişmiş bir ismi verdik. Bana Burak Yılmaz yerine bu isim yedek kulübesinde olsa daha faydalı olurdu. Altyapımızda ki isimleri artık takımımızda görmek istiyorum.

Kemal'in gitmesine sevindim. Çünkü iyi bir oyuncu ve ilkonbirde oynamayı hak ediyor. Sakatlıklar geçirmese Türkiye'nin en iyi ortasaha oyuncularından birisi olabilirdi.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Kemal Gaziantepspor ile anlaştı.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Burak Yılmaz 4 yıllık imzayı attı, hayırlısı olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Saçlarıda uzatmış yeniden. formada çok yakıştı hani.
    İnşallah çok başarılı olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Valla ben pek yakıştıramadım Fenerbahçe formasını Burak'ın üstünde.Sanırım bu Beşiktaş formasını üzerinde görmeye alışmış olmamdan.Neyse zamanla gözümüz aşina olur.Fenerbahçe camiasına bir kez daha hayırlı olsun.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

7 Numara için adam akıllı bir oyuncuyu bir türlü alamadık :@
    Gene isimsiz forma alıcam

Burak camiamıza hayırlı olsun.

Aragones Alex'i sevmez mi?

Oynattığı her takımda, santrfor arkasında gezen süratli, araya giren adamlar kullandı. F.Bahçe'de bunu Alex'le yapacak. Ama o zaman...

Real Madrid'in dibinde olmak, A takımının ucuna kadar gelmek ama bir türlü A takımı forması giyemeden, sürekli başka İspanyol takımlarına kiralanmak, en fazla Real Madrid'in rezerv takımı olan Real Madrid Castilla takımının formasını, o da İspanya 2. Ligi'nde giyebilmek... Benim daha doğmadığım yıllarda La Liga'da Real Betis forması ile 33 gol atabilme başarısı. Mükemmel bir frikik ustası, dolayısı ile 'Büyük Ayak' anlamına gelen 'Zapatones' lakabını alma başarısı. İşte böyle bir futbol yaşantısı oldu Aragones'in koçluk yaşamının başladığı Atletico Madrid'de. 1974 yılında ise hemen değişiverdi lakabı. Artık ona "Hortaleza'dan gelen akıllı adam" diyorlardı. İspanya Milli Takımı'nın başına gelene kadar 8 ayrı İspanyol takımı çalıştırdı. Dikkatimi çeken en önemli nokta, 12 defa göreve geldiği bu takımlarda, 12 görevinin 8'inin 1 yılın sonunda bitmesi idi. Yani uzun soluklu olmuyor ya da olamıyordu görevi. Hele ki Reyes'i motive etmek için bir antrenmanda onu Henry ile karşılaştırmak adına Henry için söylediği ırkçı sözler tam anlamı ile bir fiyasko idi. Ki UEFA hem ağır bir para cezası verdi hem de tekrarlanması durumunda İspanya'ya ciddi yaptırımlar uygulayacağı tehdidini yaptı. Her ne kadar Aragones ırkçı olmadığını söylese ve bunu Eto'o, Engonga da teyit etse de, bu Aragones'in siciline hoş olmayan bir olay olarak eklendi. Peki nasıl bir teknik adam Aragones?

Fener onunla çok gol yer mi?

1- Herkes onun gol attırmayı seven kimliğini konuşuyor ama 2000-01 sezonunda ligde 3. yaptığı Mallorca, özellikle deplasmanlarda en az gol yiyen takımdı. Ama aynı Mallorca'da görev yaptığı 2003-04 sezonunda bu sefer ligin en çok gol yiyen 2-3 takımından biri oluyordu. İspanya Milli Takımı, EURO 2008 elemelerinde ve EURO 2008'de hep en fazla gol atan 2 takımdan biri olma özelliğini koruyor, üstelik hem eleme gruplarının, hem de EURO 2008'in en az gol yiyen 2 ekibinden biri oluyordu.

SONUÇ 1: Yani oynattığı takımların gol atma yönünden pek sıkıntısı yok. Ama en önemlisi bunu delice saldırarak değil, savunmayı da iyi yaparak sağlıyorlar. F.Bahçe'nin bu oyun yapısı içinde, eğer ki savunmadan oyuncu kaybetmez ise az gol yiyen bir takım olacağını söylemek mümkün böylece. Ayrıca savunmadaki oyuncuların oyuna topla doğru çıkmalarına çok önem verir. Bu nedenle Lugano ile azıcık kapışacak bence.

Takımda hangi oyuncu kankası olacak?

2-Takımın temel adamı Senna'dır onun için. Çünkü 4'lü defansın önünde çok koşan, alan savunmasını iyi yapan, hem de öne oynayabilme becerisi olan adamı çok sever. Bu adamın araya girerek top kazanma özelliği olmasına dikkat eder. Çünkü bu özellik sadece zeki oyuncularda bulunur.

SONUÇ 2: İşte bu nedenle Aurelio'yu sattırmaz , Aurelio, onun bu takımda en çok güveneceği ve ne olursa olsun sırtından formasını almayacağı birinci adam olur.

Volkan'a gelecek yasaklar

3-Takım oyuna çıkarken genellikle kaleciler topu eliyle ya da en yakınındaki adama ayağı ile verir onun takımında. Uzun yapılan kaleci atışlarını çok sevmez. Bu yüzden çoğunlukla topları kaleciden sağ bek Ramos'a verdirir.

SONUÇ 3: Yani Volkan- Gökhan paslaşmasını çok göreceksiniz. Volkan'ın uzun degajlarına çok rastlamayacaksınız.

Takımın Xavi'si sürpriz bir adam olacak!

4-Takımda Senna'nın önünde mutlaka top kullanma becerisi yüksek bir adam kullanır, bu genellikle Xavi'dir. Fabregas'ı 2. tercih olarak koyar takıma. Çünkü bu adamın sadece gol şansı yüksek bir adam olması ya da gol adamını beslemesini değil, aynı zamanda savunma yapmasını da ister.

SONUÇ 4: İşte burada Fenerbahçe'de sorun gözükmektedir. Fener'in oyun yapısında Xavi ya da Fabregas benzeri bir adam yoktur. Eğer yeni transfer de yapılmayacaksa, sürpriz bir ismi yani Deivid de Souza'yı Xavi konumunda görebilirsiniz.

Alex'i sevecek mi?

5-Oynattığı hemen her takımda, santrfor arkasında gezen, süratli, araya giren adamlar kullandı. Bu yüzden Villa onun için çok önemli bir adamdır. Bu yüzden Torres'in yanına Raul'u almak yerine Villa'yı tercih etti.

SONUÇ 5: İşte Fenerbahçe'de de bunu Alex ile yapacak. Alex'i hele de koşarsa tabii sevecek ve isteyecek. Bu sene Alex'i bambaşka bir pozisyonda ve daha çok gol atarken göreceksiniz. Ama! İşte o ''ama''dan sonrası çok önemli , neden mi ? Yazıyı okumaya devam...

Güiza'yı almak ne kadar doğru?

6-Bu sene hakikaten muhteşem bir sezon geçirdi Güiza. Oynadığı son 13 lig maçının 11'in de, yani nerede ise % 90'ında gol attı ki, bu sayı dünyanın en iyi golcülerinde bile % 40'ı zor geçer. Ama aynı adamın, bundan önceki 2 sezon Getafe'de 10 golü zor bulduğunu, o zamanlarda daha ziyade Copa Del Rey golcüsü olduğunu unutmamak da lazım. Ayrıca Güiza'nın, Mallorca'da Webo ya da Arango ile beraber çift forvet oynadığı da akıldan çıkarılmamalı. Bu nedenle Mallorca, Güiza-Arango (Webo) arkası İbagaza ile oynuyor ve müthiş bir hücum timi oluşturuyordu.

SONUÇ 6: Bu formdaki bir Semih'i takımdan kesmek futbola ihanet olur. Bu nedenle Güiza'yı alacaksanız, Semih'le beraber aynen Mallorca'da oynadığı gibi çift forvet oynatıp, arkasına Alex'i koyacaksınız demektir. Ama o zaman da orta alanın 3'lü olması gerekir. Bu taktik Türkiye ligindeki maçlarda tutar ama Avrupa'da bu taktikle oynayamazsınız, zaten Aragones'in takım taktik yapısında da böyle 2'li forvet arkası oyuncu tipi yok. Bu nedenle Aragones, Güiza'ya ya da onun tipinde bir forvete okey diyorsa, en azından Avrupa'da birini yanında oturtacak demektir. Bu da maçlara Güiza veya her kim alınırsa onunla başlanacak ve Semih'le bitirilecek anlamını vermektedir. Ama bana göre eğer gelecek adam Güiza olursa, ilk 11 konusunda şartlar Semih'le kesinlikle eşit olacaktır.

Sonuç

DR. Gürkan diyor ki: Dede Aragones, sahanın çok içinde olan bir teknik adam. İspanya Milli Takımı'nın hiçbir antrenmanını kaçırmıyor, bizzat eşlik ediyor. Takım çalışmasını seviyor. Çabuk oyunculara, kısa adamlara bayılıyor. Hücum oynatmaya ama bunu oynarken savunma fonksiyonlarını elden bırakmamaya özen gösteriyor. İşine kimseyi karıştırmıyor. Yani başkanın da, medyanında işinin zor olacağını gösteriyor. Kavgadan ve gerilimden hiç kaçmıyor. İnat mı inat, doğru bildiğini yapıyor. Yani, Fener'e zor bir adam geliyor. Yaşını dert etmeyin, Kalli'den daha fit bir adam ve çoğunluğun tersine ben, kafamdaki ilk 2 teknik direktör adayından biri olmasa da, Aragones'in başarılı olacağını düşünüyorum.

Dr. Gürkan KUBİLAY

Kezman: Avrupa'nın en iyi jokeri Semih

Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulunan Mateja Kezman, Euro 2008'de takım arkadaşlarının Türk Milli Takımı'na önemli katkılar yaptığını söyledi.

Takım arkadaşı Semih Şentürk'ün Euro 2008'de A Milli Takım'da ortaya koyduğu performansı öven Fenerbahçe'nin Sırp golcüsü Mateja Kezman, ''Semih Avrupa'nın en iyi jokeri'' dedi.

Kaleci Volkan'ın başarılı, ancak şanssız olduğunu kaydeden Kezman, ''Aurelio her zamanki gibi istikrarlıydı. Kazım'ın oyununu çok beğendim. Özellikle Almanya maçında sahadaki en iyi isimlerden biriydi. Kendini sürekli geliştiriyor. Onun adına çok seviniyorum. Uğur'un da Almanya karşısında gol atmasına çok sevindim. Semih bir kez daha gösterdi ki, Avrupa'nın en iyi jokeri. Onun gibi bir oyuncu daha önce hiç görmedim. Oyunu her an değiştirebilecek bir futbolcu. Takımda böyle oyuncuların olması önemli'' diye konuştu.

''TÜRKİYE'NİN BAŞARISINDAN GURUR DUYDUM''
    Türkiye'nin şampiyonadaki performansını da değerlendiren Kezman, geçen sezon Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalması ve ardından da Türkiye'nin şampiyonada elde ettiği başarının ülkeye önemli katkılar sağladığını ifade ederek, ''Türkiye'nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki performansı ilginçti. İlk maçlarda iyi oynamadılar ama kazanmayı başardılar. Yarı finalde Almanya karşısında ise harika oynadılar. Bu kez kazanmayı hak ettiler ama kaybettiler. Ama sonuç olarak Türkiye harika bir sonuç elde etti. Gerçekten gurur duydum. Türk futbolunun Avrupa'da böyle temsil edilmesi hepimiz için çok önemli. Artık insanların Türk futbolu hakkındaki düşünceleri değişiyor. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalması ve ardından Türkiye'nin elde ettiği bu başarı, Türk futboluna ve ülkeye önemli katkı sağlıyor'' dedi.

''YENİ SEZONA HAZIRIM''
    Kezman, ailesiyle birlikte geçirdiği tatilde kendisini yenilediğini ve yeni sezona hazır olduğunu bildirdi. Geçen sezon özellikle son 6 ay çok başarılı performans sergilediğini, ikinci yarı attığı 10 golle en çok gol atan futbolculardan birisi olduğunu hatırlatan Kezman, ''Ne kadar çok gol atabileceğimi de gösterdim. Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Özellikle Fenerbahçe taraftarları harika. Onlar hakkında konuşmayı çok seviyorum. Onlardan gördüğüm desteği ve sevgiyi hiç bir yerde yaşamadım. Bu sezonda kaldığım yerden devam etmek ve çok gol atmak istiyorum. Geçen sezon son 6 ay gösterdiğim performansı, bu kez sezon başından itibaren sergilemek istiyorum'' şeklinde konuştu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Kezman her sezona hazır zaten

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum..

Hakikaten Kezman hep böyle başlıyor lige zaten.
    Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Kezman güzel konuşuyor geldiğinden beri ama icraat yok

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

kezman'ın bu konuşmasını bi hafta önce gazetelerde okumuştum bende..

Gürkan güzel analiz etmiş dede'yi bakalım ne hikmet..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bakıyorum Kezman hala bize yaranamamış.

Adam bir sürü gol attı. Güvenilir bir kaynak olmasada Türk Wikipedia'da 69 maçta 29 gol olarak gözüküyor.
    İngilizcesinde 44 maçta 20 gol olarak gözüküyor. Daha ne yapsın?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

İstatistik yapsak bunların yarısı boş kaleyedir.. Gollerin %90'ı da fener 2-0 yaptıktan sonradır

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by BeeTLeJuiCe View Post
    Bakıyorum Kezman hala bize yaranamamış.

Adam bir sürü gol attı. Güvenilir bir kaynak olmasada Türk Wikipedia'da 69 maçta 29 gol olarak gözüküyor.
    İngilizcesinde 44 maçta 20 gol olarak gözüküyor. Daha ne yapsın?
    Avrupa kupaları hariç 53 maçta 26 golü bulunuyor...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by FenerBahceLi View Post
    İstatistik yapsak bunların yarısı boş kaleyedir.. Gollerin %90'ı da fener 2-0 yaptıktan sonradır
    Boş kaleye atılan gol sayılmıyor mu yada 2 kişi çalımlayınca 2 lik mi sayılıyor.Bu tür golcülüğün en önemli temsilcisi Nistelrooy'dur.Ceza sahasında bir şekilde top önüne gelir vurur gol olur.

Kezman tabii ki yaranamaz bize, zira adam bizi kaç defa ipten aldı ki? Birçoğumuzun beğenmediği, hala onbir adamı değil dediği Semih bizi birçok maçta ipten aldı, puanlar kazandırdı. Kezman'ın bu yıl ligde attığı gollere bakarsak, önemli goller değil, maç bittikten sonra atılan goller.

Kemal'in gönderilmesine sevindim, hiçbir katkısı yoktu, yıllarda yedek kulübesinde, bence iyi oldu gönderilmesi, artık sıkılmıştık ondan. Bu saatten sonra bize faydası olmazdı, iyi bari gitmiş. Can Arat da bir an önce onunla beraber gönderilse keşke

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

Siz Kezman'ı kafanızdan silmişsiniz..Kezman ligte 30 gol dahi atsa size yaranamaz ..

30 gol atarsa neden yaranamasın? Ancak şu 2 yıllık performansına bakarsak Kezman'ın bize pek faydalı olduğunu söyleyemeyiz. Yıldız oyuncu dediğin maçı koparabilmelidir. Kezman Avrupa maçları dahil şu ana dek Beşiktaş derbisi hariç hiçbir maçı koparamadı. Bu yüzden istenilmeyen adam haline geldi.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Golü atış şekli mi önemli ipten almasımı önemli onu anlamadım ben.Golü atış şekli önemli değil bence diğerine gelirsek Fenerbahçe=2-1=Galatasaray 1 gol Beşiktaş=0-1=Fenerbahçe 1 gol şampiyonluğu neredeyse garantiliyorduk bu maçla Süper Kupa Fenerbahçe=2-1=Beşiktaş 1 gol .Yani Deivid çıktı koca sezon 10 önemli maçta gol attı diye el üstünde tutulmaya başladı diğer Tsl maçlarında ruh gibi dolaştı sahada ne bir mücadele ne bir hırs.Kezman'ın hırsı,ruhu yeter.Adam Fenerbahçeli gibi içinde gelerek oynuyor onun dışında hangi yabancı bu kadar içten Carlos büyük yıldız ancak önem vermiyor gidiyor ufak tekmelik takıyor vs uzar gider.Kezman'ın eski performansında olmadığı açık ancak bunda büyük etken üzerindeki baskı ve sistem

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Takımın Xavi'si sürpriz bir adam olacak!

4-Takımda Senna'nın önünde mutlaka top kullanma becerisi yüksek bir adam kullanır, bu genellikle Xavi'dir. Fabregas'ı 2. tercih olarak koyar takıma. Çünkü bu adamın sadece gol şansı yüksek bir adam olması ya da gol adamını beslemesini değil, aynı zamanda savunma yapmasını da ister.

SONUÇ 4: İşte burada Fenerbahçe'de sorun gözükmektedir. Fener'in oyun yapısında Xavi ya da Fabregas benzeri bir adam yoktur. Eğer yeni transfer de yapılmayacaksa, sürpriz bir ismi yani Deivid de Souza'yı Xavi konumunda görebilirsiniz.
    Appiah bura için biçilmiş kaftan fakat maalesef Fenerbahçe kariyeri bitti.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    Appiah bura için biçilmiş kaftan fakat maalesef Fenerbahçe kariyeri bitti.
    Muhammed sana katılmamak elde değil, gerçekten eğer Appiah bu yıl kadroda olsaydı muhteşem olacaktı, Aragones'in istediği her şeye uygun. Yazıda Aragones'in fizik gücü kuvvetli isimleri tercih ettiğine dikkat çekmiş, Appiah hem fizik gücüyle hem de tekniğiyle süper bir oyuncu, tam Aragones'in istediği tarzda bir isim ama Fenerbahçe kariyerinin bitmiş olması üzücü. Keşke tekrar Fenerbahçe'de oynasa, bizim yöneticiler onu takıma kazandırsa. Yeni transferden daha çok sevinirim Appiah'ın takıma kazandırılmasını, zira gerçekten süper bir oyuncu.

Mehmet Aurelio, Appiah, Emre, Selçuk ve Deniz alternatifleriyle Türkiye'nin en iyi orta sahasına sahip olacaktık hem hücum, hem defansif anlamda ama Appiah'ın kaybedilmesi üzücü, bölgesinin en iyi adamıydı.

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum..

Kezman nereye gitti ki Egemen ? Ben anlayamadım kusura bakma.

Mesaj Yetkileri