-
02.Temmuz.2007, 04:08

Kocaelispor'un Sırbistan'ın Kızılyıldız takımından transfer ettiği 1983 doğumlu stoper Dorde Tutoriç bugün 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Sırbistan Milli Takımında da görev alan oyuncu bir an önce yeşil siyahlı formayı sahada giymeyi heycanla beklediğini söyledi.
Kocaelispor Kulübü Başkanı Serhan Gürkan, "Tutoric ve genç İbrahim kardeşimizin transferi camiamıza hayırlı olsun. Tutoric çok önemli bir oyuncu. Transferin gerçekleşmesinde bize çok yardımcı olan Mirkoviç'e (Mert Meriç) çok teşekkür ediyoruz. İnşallah takımımızda başarıyla mücadele ederek kendisini tüm Türkiye'ye kanıtlayacaktır" dedi.
Gölcükspor'dan transfer edilen 20 yaşında ki İbrahim Gürel için Başkan Serhan Gürkan, "İbrahim kardeşimiz inşallah uzun yıllar Kocaelispor'a hizmet eder. Kendisi genç bir arkadaşımız, bu sene sadece kendi için değil, Gölcük halkını da temsil edecek. İnşallah Kocaelispor'da şans bulacak ve başarılı bir sezon geçirecek. Camiamıza hayırlı olsun" dedi.
25 Yaşında ki başarılı stoper Dorde Tutoric, "İzmit'e geldikten sonra çok güzel vakit geçirdim. Bu sabahta efor testlerini yaptırdık. Test sonuçlarında herhangi bir sorun olmaması nedenilye mutlu oldum. En kısa zamanda Kocaelispor camiasına kendimi gösterip, bir an önce sahada formayı giymek istiyorum. Geçtiğimiz sezon ligde ve kupada toplam 42 maçta oynadım" dedi.
Türkiye hakkında ne düşünüyorsun şeklinde sorulan soruya Tutoric, "Türkiye büyük bir ülke, ve futbola çok düşkünler. Futbol kalitesi de Sırbistan liginden ileri düzeyde" dedi.
Gölcükspor'dan transfer edilen İbrahim ise , "Futbola Harb İş Spor'da başladım. Orada 3 yıl oynadıktan sonra Gölcükspor'a geçtim. Gölcükspor altyapısında 3 sene oynadıktan sonra 1.5 sezondur A Takımda forma giyiyordum. Sağ ve sol açık mevkilerinde görev yapıyorum. Kocaelispor'a geldiğim için çok mutluyum. Çok çalışıp kendimi göstermeye çalışacağım. Hocam görev verirse de elimden geleni yapacağım" dedi.
Başkan Serhan Gürkan transferlerin devam edeceğini belirterek, "Önümüzdeki hafta itibariyle aramıza katılacak yeni arkadaşları olacak. Transferler konusunda çok titiz davranıyoruz. Yavaş ilerliyoruz, fakat nokta atışları yapıyoruz. Transfer ettiğimiz futbolcular çok yerinde transferler oldu" dedi.
Serhan Gürkan , yarın yapılacak olan sezonun ilk antrenmanına herkesi davet etti. Gürkan, "Yarın akşam takımımız yeni sezonun ilk çalışmasını gerçekleştirecek. 18.30'da başlayacak olan antrenmana tüm taraftarlarımızı , tüm Kocaelispor sevenlerini bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl biz bu başarıyı hep birlikte yaşadık. Bu sene de aynısını tekrarlamak istiyoruz" dedi.
DORDE TUTORİC KİMDİR ?
5 Mart 1983 tarihinde Sırbistan'ın Subotica kentinde doğan Tutoric 2005 sezonunda Roter Stern Belgrad takımından Kızılyıldız'a transfer oldu. 3 Sezondur Kızılyıldız'da oynayan futbolcu , bu sezon kariyerinin en istikrarlı sezonunu yaşadı. Bu sezon ligde Milli Takım, UEFA Kupası ve Ligde toplam 42 Maç forma giydi. 1.85 boyunda ki Tutoric güçlü fiziği ve dayanıklılığı , hava toplarında ki üstünlüğü ile dikkat çekiyor.
İBRAHİM GÜREL KİMDİR ?
21 Mart 1988 tarihine İzmit doğumlu olan İbrahim, futbola Harb İş Spor'da başladı burada 3 sezon oynayan İbrahim ardından 3 yıl Gölcükspor alt yapısında oynadı ve 1.5 sezondur A Takım kadrosunda yer alıyordu. Sol açık ve sağ açık mevkilerinde görev alan İbrahim bu sezon 17 maçta forma giydi.

Mesaj Yetkileri