Birçok arkadaşımız sınırlamanın kalkmamasını "Fenarbahçe'nin istediği olmasın" diye yapıldığını varsayıyor.Çok Yanlış.Sınırlamanın kalkmamasındaki en büyük etmen Milli Takımız'dır.Milli takımımızın başarısızlığıdır.Buna sebep ise şunlardır:

-Sınırlamanın kalkmasını isteyenler sürekli futbolda gelişmiş ülkeleri örnek gösteriyorlar. Onların yabancı sınırlaması yok ama yine de milli takımları süper diyorlar.Olaya bir de şu gözle bakmak gerek: Türkiye'de futbol endüstrisi Avrupa ülkeleri veya üst düzey ülkelerdeki kadar gelişememiştir henüz.Onlar her sene binlerce gencini en iyi şartlarda yetiştirirken biz her sene binlerce genç oyuncuyu heba ediyoruz.Yabancılara milyonları savururken gencecik oyunculara komik rakamlara bile kulüp bulamıyoruz.

-Türkiye Liglerindeki takımların ilk hedefi günü kurtarmaktır.Günü kurtarmak için de geleceğe değil de şimdiye yatırım yapılmaktadır bu yüzden genç oyuncular ne yazık ki yeterli şartlarda yetişmiyor ülkemizde.Bugün en yetenekli gencimiz kim diye soracak olursak herkes ilk anda Nuri Şahin diyecektir.Yetiştiği yere bakıyoruz Almanya...Futbolumuzun gelişmesinin en büyük aracı olan nesnenin de gençler olduğunu düşünürsek diğer ülkelerden geri kaldığımız açıkça ortada.

-Ülkemizin oyuncu yetiştirme kapasitesi bu kadar düşükken bir de ligimizdeki sınırlamayı kaldırırsak ve yabancıları doldurursak ne olur?
Zaten şu anda bile kulüp bulmakta zorlanan geçler tamamen yok olmaya yüz tutar.Ligimizi kuşatan yetenekli yeteneksiz yabancıları seyretmekle yetinirler.Yabancı aşığı bir millet olduğumuz için yabancılara gösterilen hoşgörü ve muameleyi göremezler.Ruhen ve fiziken çökerler.Böylece 2010'dan sonraki yıllarda turnuvalara sokabileceğimiz bir milli takımımız kalmaz ve zaten son zamanda gelişen olaylardan dolayı yerlerde olan milli itibarımız tamamen kaybolur.

-Yabancı sınırlamasının kalkması için öncelikle Futbol endüstrimizi geliştirmemiz gerek.Günü kurtarma çabasında olan teknik beyinlerden kurtulmamız gerek...Yıllardan beri süregelen "Gençlerle nereye kadar gidilir ki?" tabusunu yıkmamız gerek...Buraya bir örnek eklemek istiyorum: Bundan birkaç hafta önce Cristoph Daum bir basın açıklaması sırasında "Alex'i Olcan'la mı yarıştıracağım?" şeklinde çok talihsiz bir cümle kullandı.Şimdi Daum'a şunu sormak istiyorum: Ey Daum Alex'i Olcan'la yarıştırmak için gereken ortamı senin hazırlaman gerektiğini nasıl anlamazsın!Olcan'ı Alex'e rakip olacak şekilde senin yetiştirmen gerektiğini nasıl bilmezsin!Bu açıklamandan sonra Olcan'ın kulüpten ayrılmak istiyorum serzenişlerini hiç mi duymadın!Bu gencecik yeteneğin kendine olan özgüvenini nasıl kırarsın!!!Soruyorum size: Ligimizdeki birçok teknik adam bu zihniyete sahipken bir de sınırlandırmayı kaldırmak ne kadar mantıklıdır?

-Futbolumuzun gelişmesi ancak ve ancak bu zihniyetlerin ortadan kalkması ile sağlanacaktır.İleriye dönük planlar yapan teknik adamlarla sağlanacaktır.Amacı günü kurtarmak değil de yarınları kurtarmak olan sorumlularla çalışılarak sağlanacaktır.Yabancı sınırlandırmasını kaldırarak değil...

-Futbol Federasyonu bunları görerek tamamen bu doğrultuda almıştır kararı.Amaç ne Fenerbahçe'nin ne de bir başka takımın başarısını engellemek değildir.Benim düşüncem bu yöndedir.Sınırlandırmanın kaldırılmasını elbette ben de isterim ama zamanı şimdi değil ilerleyen yıllardır.Herşey zamanında yapıldığında yarar getirir.Şu an kaldırmak ise bize tam anlamıyla zarar getirecektir.