Anket Sonuçlarını Görüntüle: Yabancı Sınırlaması Kalksın mı Kalkmasın mı?

Voters
295. You may not vote on this poll
  • Evet

192 65.08%
  • Hayır

103 34.92%
1 ile 30 arası toplam 654 sonuç

Konu: Yabancı Sınırı İle İlgili Bütün Başlıklar

Hybrid View

Sen diyorsunki
    "ayrıca lafım sana degıl yanlıs anlama da su ısı daum veya fener ıstedı dıe dusunmeyıp tartısın lutfen.."

o zaman sende Fenerlileri örnek alarak (Rıdvan,Daum) tartışma..

Ya da Avrupalıları..Çünkü biz farklıyız..Herkesin yaptığına özenmiyoruz..Kendi kuralllarımızı koruyoruz !!!
    -

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

Quote Originally Posted by Maymuncuk
    Sen diyorsunki
    "ayrıca lafım sana degıl yanlıs anlama da su ısı daum veya fener ıstedı dıe dusunmeyıp tartısın lutfen.."

o zaman sende Fenerlileri örnek alarak (Rıdvan,Daum) tartışma..

Ya da Avrupalıları..Çünkü biz farklıyız..Herkesin yaptığına özenmiyoruz..Kendi kuralllarımızı koruyoruz !!!
    arkadasım sen bu ulkemızı gozunde cok buyutme..kendı kuralları ıstedıgın kadar koy yasamak ıstıosan baskalarının kurallarına uycaksın!bu cok uzun bı konu ıstıosan bunu burda degıl sosyal konularda tartısalım..GLOBALlesme dıe bısey var bu durum ıste bunun sonudur..dısa kapalı olan herkes hersey zamanla yok olacak..neyse ısın futbol kısmına gelım..fenerbahce taraftarı bunu yıllardır savunuo tartısıo ben ornek verdım sadece..daum dedı dıe ıstemıoruz bız ya da ben!rıdvan guzel ornek vermıs bunu dıle getırdım..

bunu fb-daum dedı dıe dusunmeyın derken ıcınızdekı antifener dusunceısnı bırakıp dusunun lutfen dedım..bı fblı olarak bunu bana gerets ya da tıgana dese bende once o ısteedı dıe karsı gelırdsım ama sonra kendı acımdan degerlendırırım,,ben bunu soylemek ıstedım

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by nic-39
    bunu fb-daum dedı dıe dusunmeyın derken ıcınızdekı antifener dusunceısnı bırakıp dusunun lutfen dedım..bı fblı olarak bunu bana gerets ya da tıgana dese bende once o ısteedı dıe karsı gelırdsım ama sonra kendı acımdan degerlendırırım,,ben bunu soylemek ıstedım
    Beim icimde hic bir anti-fener dusuncesi yok. Ama benim icimde birseyi yarim yamalak yapma antipatisi var. Eger bu 70 milyon nufuslu memleketten (hatta nufusun cogu genc yasta olan memleketten) futbolcu cikartamiyor ve bunun yerine biz gidip Marco Aurelio, Marcio Nobre, Stjepan Tomas, Alioum Saidou, Adhmed Hassan gibi orta sinif ve Avrupa'da rakip olarak gordugumuz takimlarin kadrolarina giremeyecek oyunculari getiriyorsak, yabanci limitinin yukseltilmesine gerek yoktur.

Dedikodulari dolasan transfer sitemine gore de bu futbolcularin hepsi transfer edilebilir oyunculardir (Saidou, Hassan ve Tomas'in yeterince milli mac oynamisligi var ve Aurelio ve Nobre Brezilya vatandasi oldugu icin serbest).

Yunanistan bize ornek teskil etmez cunku Yunanistan'in 0-14 yas gurubunda 790.000 erkegi, Turkiye'nin ise bu yas gurubunda 9 milyon erkegi vardir. Yunanistan, rekabet ortaminda hayatta kalabilmek icin yanabci transferini serbest birakmaya mecburdur cunku kaliteli oyuncu cikartabilecek nufusu yoktur. Ancak bu Turkiye icin soz konusu degildir.

Bu 9 milyon erkek Almanya (5.9 milyon), Fransa (5.7 milyon), Italya (4 milyon), Birlesik Krallik (5.4 milyon), Arjantin (5 milyon)'den daha fazladir. Nufusu Turkiye'nin iki kati olan Rusya ile de yaklasik ayni sayida 0-14 yas gurubunda erkek vardir. Bu kadar potansiyel olan bir ulkede neden biz bu potansiyeli elimizin tersi ile bir kenara itip, sadece laf ola Globablleselim? Bu nufus, bu insan Turkiye'nin degerli bir varligidir, rekabet ustunlugudur. Futbolcu ihrac etmek yerine neden ithal edelim ve bu rekabet ustunlugunu yok edelim?

Nesil
    2006
    Yer
    londra-istanbul

Quote Originally Posted by perpetua5099
    Beim icimde hic bir anti-fener dusuncesi yok. Ama benim icimde birseyi yarim yamalak yapma antipatisi var. Eger bu 70 milyon nufuslu memleketten (hatta nufusun cogu genc yasta olan memleketten) futbolcu cikartamiyor ve bunun yerine biz gidip Marco Aurelio, Marcio Nobre, Stjepan Tomas, Alioum Saidou, Adhmed Hassan gibi orta sinif ve Avrupa'da rakip olarak gordugumuz takimlarin kadrolarina giremeyecek oyunculari getiriyorsak, yabanci limitinin yukseltilmesine gerek yoktur.

Dedikodulari dolasan transfer sitemine gore de bu futbolcularin hepsi transfer edilebilir oyunculardir (Saidou, Hassan ve Tomas'in yeterince milli mac oynamisligi var ve Aurelio ve Nobre Brezilya vatandasi oldugu icin serbest).

Yunanistan bize teskil etmez cunku Yunanistan'in 0-14 yas gurubunda 790,00 erkegi, Turkiye'nin ise bu yas gurubunda 9 milyon erkegi vardir. Yunanistan, rekabet ortaminda hayatta kalabilmek icin yanabci transferini serbest birakmaya mecburdur cunku kaliteli oyuncu cikartabilecek nufusu yoktur. Ancak bu Turkiye icin soz konusu degildir.

Bu 9 milyon erkek Almanya (5.9 milyon), Fransa (5.7 milyon), Italya (4 milyon), Birlesik Krallik (5.4 milyon), Arjantin (5 milyon)'den daha fazladir. Nufusu Turkiye'nin iki kati olan Rusya ile de yaklasik ayni sayida 0-14 yas gurubunda erkek vardir. Bu kadar potansiyel olan bir ulkede neden biz bu potansiyeli elimizin tersi ile bir kenara itip, sadece laf ola Globablleselim? Bu nufus, bu insan Turkiye'nin degerli bir varligidir, rekabet ustunlugudur. Futbolcu ihrac etmek yerine neden ithal edelim ve bu rekabet ustunlugunu yok edelim?
    oncelıkle begenmedıgın ahmed hassan afrıka kupası sam mısır kaptanı ve turnuvanın en ıyı oyuncusu secıldı..saidou ıse kamerun da dırekt 11 oynuo..keza aynı sekılde tomas da hırvat takımnda..nobre son vurusu bıraz daha ıyı olsa 10 mılyon dolardan asagı etmıyecek bı oyuncu..bu kadar kucumseme bunlarıı..ona bakarsan da geremı chelsea de oynuo ama ben geremı mı appıah mı deseler dırekt appıah derım..

ben antifener dusuncesı derken mesajda ustune basa basa sana degıl genele soyledım..

ayrıca turk futbolcusu ıhrac edılecek duzeyde olsa bıle gıtmez avrupaya bunu somut ornek koyarak verdım mesajımda(sergen roportajı)bunun ıcın mentalıte deısmelı yanı rekabete zora dayanır hazır olmalı..ayrıca bıızım altyapılar cok ama cok yetersız koklu bı degısım sart..bu da en az 7-8 sene surer sonuc vermesı ıcın..ayrıca altyapı kalıtelı olması ıcın para sart para ıcınde basarı..su an basarı ıcın MALESEF yabancı sart..ornek verıorum fener dıelımkı nıhatı yıldırayı hamıtı emreyı aldı 6 yabancı sınırı da var dıelım..ee avrupada kım kaldı bızı temsıl etcek..avrupada 3.4.sınıf makedon oyuncu bıle premıer lıgde oynuosa benım futbolcum da gıtsın oynasın ama gıtmıo ıste..

alltan oyuncu gelmıo ee ulkede baska adam yok alcak napcak pekı takımlar ben bunun ıcın yabancı ıstıorum..ayrıca ole full serbest olsun demıorum..6 az yap 8-9..serbest olsa bıle ılk 18 de en az 9 turk olmalı dıorum..

bende ısterım avrupada onlarca yuzlerce turk oyuncu olsun ,,ama kısa vadede bu ımkansız bu yuzden yukarıda da saydıgım sebepten dolayı yabancı arrtırılmalı..

ayrıca arklar lutfen artık mesajlarıma cevap yazmayın,,hep aynı seylerı farklı kısılere yazıorum ve gereksız alan kaplıorum..saygılar..

Nesil
    2003

oncelıkle begenmedıgın ahmed hassan afrıka kupası sam mısır kaptanı ve turnuvanın en ıyı oyuncusu secıldı..saidou ıse kamerun da dırekt 11 oynuo..keza aynı sekılde tomas da hırvat takımnda..nobre son vurusu bıraz daha ıyı olsa 10 mılyon dolardan asagı etmıyecek bı oyuncu..bu kadar kucumseme bunlarıı..ona bakarsan da geremı chelsea de oynuo ama ben geremı mı appıah mı deseler dırekt appıah derım..

ben antifener dusuncesı derken mesajda ustune basa basa sana degıl genele soyledım..

ayrıca turk futbolcusu ıhrac edılecek duzeyde olsa bıle gıtmez avrupaya bunu somut ornek koyarak verdım mesajımda(sergen roportajı)bunun ıcın mentalıte deısmelı yanı rekabete zora dayanır hazır olmalı..ayrıca bıızım altyapılar cok ama cok yetersız koklu bı degısım sart..bu da en az 7-8 sene surer sonuc vermesı ıcın..ayrıca altyapı kalıtelı olması ıcın para sart para ıcınde basarı..su an basarı ıcın MALESEF yabancı sart..ornek verıorum fener dıelımkı nıhatı yıldırayı hamıtı emreyı aldı 6 yabancı sınırı da var dıelım..ee avrupada kım kaldı bızı temsıl etcek..avrupada 3.4.sınıf makedon oyuncu bıle premıer lıgde oynuosa benım futbolcum da gıtsın oynasın ama gıtmıo ıste..
    Listeledigim oyuncularin bir AC Milan, bir Man Utd veya Real Madrid kadrosuna olma sansi cok dusuk. (Dikkat edersen Appiah listemde yoktu) Ben rakip olarak bu takimlari gorurum cunku Avrupa'da basarili olmak icin bu takimlari yenebilmek gerekli.

Para sart? Fenerbahce Ariel Ortega'ya para vermek yerine alt yapiya yatirim yapsa, su anda o alt yapinin meyvelerini aliyordu. Belki de simdi yabanci limiti artsin diye teknik direktor, taraftar ve yonetim nagra atmiyordu. Alt yapidan Aydin, Ferhat, Gokhan Gulec gibi oyuncular cikartiyor ve Aurelio ve Nobre gibi oyunculara ihtiyac kalmiyordu. Onlarin yerine daha kaliteli oyuncular getirilebiliyordu. Tamamen gocebe toplum mantalitesi. Burada kullanilacak her turlu kaynagi harcadik, baska kaynaklar bulup onlari harcayalim. Planli ve programli sekilde yetistirmeye gerek yok, nasil olsa yabanci alabiliyoruz. Simdiyi kurtariyoruz ya sen ona bak. Gelecek? Allah kerim.

Bu arada Fenerbahce'nin alt yapiya simdi onem vermesine aldanmamak lazim. Bunun nedeni mecbur kalmalari. Sampiyonlar Liginde oynamak icin listeye alt yapidan cikmis 4 futbolcu koyma zorunlulugu oldugu icin mecburen yapiliyor. Yabanci transferini de kisarsan, mecbur kalip takimlar alt yapiya onem vermek zorunda. Hatta kadroda belli sayida alt yapidan yetismis oyuncu tutma zorunlulugu getirirse federayson daha da iyi olur. Kadro yerleri degerli oldugu icin mecburen takimlar alt yapiya onem verir.

alltan oyuncu gelmıo ee ulkede baska adam yok alcak napcak pekı takımlar ben bunun ıcın yabancı ıstıorum..ayrıca ole full serbest olsun demıorum..6 az yap 8-9..serbest olsa bıle ılk 18 de en az 9 turk olmalı dıorum..

bende ısterım avrupada onlarca yuzlerce turk oyuncu olsun ,,ama kısa vadede bu ımkansız bu yuzden yukarıda da saydıgım sebepten dolayı yabancı arrtırılmalı..
    Alttan oyuncu neden gelmiyor? Hele bir gelsin, oynatma zorunlulugu olsun, ondan sonra yabanci transferi serbest birakilir. Ama yabanci transferi, alt yapidan oyuncu yetistirme ozurumuzu ortbas etmemeli. Avrupa'da basari mi istiyorsun? O zaman dok parayi alt yapiya ve yetistir. Takimlari alt yapidan oyuncu yetistirmek konusunda mecbur birakmak gerekli. Yabanci transferinin kisitlanmasinin nedeni de bu. Alt yapi duzelmeden de yabanci limitini yukseltmek Turk futboluna zarar verir.

Mesaj Yetkileri