Quote Originally Posted by nic-39
fb daum dan oncede yaklasık 10 senedir yabancı sayısı artırılmalı demıstır..daum dedı dıe ortaya cıkan bı durum degıldır bu..daum bunu dıle getırdı dorudur,,cunku adam dogruları soyluyor..rıdvanın soledıgı bı soz var..şl şampıyonlugu turk takımları ıcın hayal..cok doru bı laf..ancak uefada bıseyler yapabılırız ama o da zor..ayrıca lafım sana degıl yanlıs anlama da su ısı daum veya fener ıstedı dıe dusunmeyıp tartısın lutfen..
Bak bu konuya yazdığım mesajları dikkatle oku.Hepsinde ne yazdım biliyor musun?: "Sınırlama Fenerbahçe istiyor diye değil Milli takımımızın ve Türk oyuncuların başarısızlığından dolayı kaldırılmıyor" Yani senin dediğin gibi Fenerbahçe veya Daum istedi diye bakarak tartışmıyoruz olaya.

Quote Originally Posted by nic-39
grubumuzda 1.olan ukraynanın en kral takımı shaktar da ya da kiev de tam 19 yabancı var..bızı eleyen ısvıcrenın en basarılı takımında yanı baselde 14 yabancı var..avrupa sampıyonu yunanlılarda serbestlık var..bızde sınırlama var ama basarı YOK..ıstersenız 3 yabancı olsun sız sanıomusunuz turk futbolu geliscek..gene dolarlar bosa akıcak..alt yapı dıceksınız ama o da uzun vadelı bı durum en az 7-8 sene..
Hem yabancı sınırlamasının kalkmasından yanasın hem de az önceki gibi bu tarz örnekler veriyorsun.Yani senin burada yazdığından anlaşılan anlam: "Ben sınırlamanın kalkmasını istiyorum ama bakın işte sınırlama kalkan ülkelerin kulüpleri ne kadar başarısız" gibi birşey Bak işte senin de dediğin gibi bu saydığın ülkelerde sınırlama yok ama başarı da yok.Sebebi ise futbol endüstrilerinin geri kalmışlığı gelişemememişliğidir.Bizim Futbol endüstrimizin de gelişmemiş olduğunu düşünürsek demek ki sınırlama kalktığında bizim kulüplerimiz yine başarısız olacak gibi bir tez oluşturabiliriz.

Altyapının meyvesi en az 7-8 sene sonra alınır demişsin. Bir işe ne kadar erken başlarsan o kadar çabuk bitirirsin. 7-8 sene sabredip 7-8 sene sonra gelecek milli başarıları mı istersin yoksa birdaha hiç gelmeyecek olan başarıları mı? Şu an sınırlamayı kaldırırsak 7-8 sonra "Milli takımımızı başarılı kılmak için gençlere önem verelim" diyeceğiz ve yatırım yapmaya başlayacağız.Ama 7-8 sene gecikmeli olarak...O yüzden iyisi mi şimdiden oyuncularımıza önem vererek 7-8 sonra çeşitli başarılarımızı keyifle seyretmek...