Bak bu konuya yazdığım mesajları dikkatle oku.Hepsinde ne yazdım biliyor musun?: "Sınırlama Fenerbahçe istiyor diye değil Milli takımımızın ve Türk oyuncuların başarısızlığından dolayı kaldırılmıyor" Yani senin dediğin gibi Fenerbahçe veya Daum istedi diye bakarak tartışmıyoruz olaya.Originally Posted by nic-39
Hem yabancı sınırlamasının kalkmasından yanasın hem de az önceki gibi bu tarz örnekler veriyorsun.Yani senin burada yazdığından anlaşılan anlam: "Ben sınırlamanın kalkmasını istiyorum ama bakın işte sınırlama kalkan ülkelerin kulüpleri ne kadar başarısız" gibi birşeyOriginally Posted by nic-39
Bak işte senin de dediğin gibi bu saydığın ülkelerde sınırlama yok ama başarı da yok.Sebebi ise futbol endüstrilerinin geri kalmışlığı gelişemememişliğidir.Bizim Futbol endüstrimizin de gelişmemiş olduğunu düşünürsek demek ki sınırlama kalktığında bizim kulüplerimiz yine başarısız olacak gibi bir tez oluşturabiliriz.
Altyapının meyvesi en az 7-8 sene sonra alınır demişsin. Bir işe ne kadar erken başlarsan o kadar çabuk bitirirsin. 7-8 sene sabredip 7-8 sene sonra gelecek milli başarıları mı istersin yoksa birdaha hiç gelmeyecek olan başarıları mı? Şu an sınırlamayı kaldırırsak 7-8 sonra "Milli takımımızı başarılı kılmak için gençlere önem verelim" diyeceğiz ve yatırım yapmaya başlayacağız.Ama 7-8 sene gecikmeli olarak...O yüzden iyisi mi şimdiden oyuncularımıza önem vererek 7-8 sonra çeşitli başarılarımızı keyifle seyretmek...