Quote Originally Posted by nic-39
oncelıkle begenmedıgın ahmed hassan afrıka kupası sam mısır kaptanı ve turnuvanın en ıyı oyuncusu secıldı..saidou ıse kamerun da dırekt 11 oynuo..keza aynı sekılde tomas da hırvat takımnda..nobre son vurusu bıraz daha ıyı olsa 10 mılyon dolardan asagı etmıyecek bı oyuncu..bu kadar kucumseme bunlarıı..ona bakarsan da geremı chelsea de oynuo ama ben geremı mı appıah mı deseler dırekt appıah derım..

ben antifener dusuncesı derken mesajda ustune basa basa sana degıl genele soyledım..

ayrıca turk futbolcusu ıhrac edılecek duzeyde olsa bıle gıtmez avrupaya bunu somut ornek koyarak verdım mesajımda(sergen roportajı)bunun ıcın mentalıte deısmelı yanı rekabete zora dayanır hazır olmalı..ayrıca bıızım altyapılar cok ama cok yetersız koklu bı degısım sart..bu da en az 7-8 sene surer sonuc vermesı ıcın..ayrıca altyapı kalıtelı olması ıcın para sart para ıcınde basarı..su an basarı ıcın MALESEF yabancı sart..ornek verıorum fener dıelımkı nıhatı yıldırayı hamıtı emreyı aldı 6 yabancı sınırı da var dıelım..ee avrupada kım kaldı bızı temsıl etcek..avrupada 3.4.sınıf makedon oyuncu bıle premıer lıgde oynuosa benım futbolcum da gıtsın oynasın ama gıtmıo ıste..
Listeledigim oyuncularin bir AC Milan, bir Man Utd veya Real Madrid kadrosuna olma sansi cok dusuk. (Dikkat edersen Appiah listemde yoktu) Ben rakip olarak bu takimlari gorurum cunku Avrupa'da basarili olmak icin bu takimlari yenebilmek gerekli.

Para sart? Fenerbahce Ariel Ortega'ya para vermek yerine alt yapiya yatirim yapsa, su anda o alt yapinin meyvelerini aliyordu. Belki de simdi yabanci limiti artsin diye teknik direktor, taraftar ve yonetim nagra atmiyordu. Alt yapidan Aydin, Ferhat, Gokhan Gulec gibi oyuncular cikartiyor ve Aurelio ve Nobre gibi oyunculara ihtiyac kalmiyordu. Onlarin yerine daha kaliteli oyuncular getirilebiliyordu. Tamamen gocebe toplum mantalitesi. Burada kullanilacak her turlu kaynagi harcadik, baska kaynaklar bulup onlari harcayalim. Planli ve programli sekilde yetistirmeye gerek yok, nasil olsa yabanci alabiliyoruz. Simdiyi kurtariyoruz ya sen ona bak. Gelecek? Allah kerim.

Bu arada Fenerbahce'nin alt yapiya simdi onem vermesine aldanmamak lazim. Bunun nedeni mecbur kalmalari. Sampiyonlar Liginde oynamak icin listeye alt yapidan cikmis 4 futbolcu koyma zorunlulugu oldugu icin mecburen yapiliyor. Yabanci transferini de kisarsan, mecbur kalip takimlar alt yapiya onem vermek zorunda. Hatta kadroda belli sayida alt yapidan yetismis oyuncu tutma zorunlulugu getirirse federayson daha da iyi olur. Kadro yerleri degerli oldugu icin mecburen takimlar alt yapiya onem verir.

Quote Originally Posted by nic-39
alltan oyuncu gelmıo ee ulkede baska adam yok alcak napcak pekı takımlar ben bunun ıcın yabancı ıstıorum..ayrıca ole full serbest olsun demıorum..6 az yap 8-9..serbest olsa bıle ılk 18 de en az 9 turk olmalı dıorum..

bende ısterım avrupada onlarca yuzlerce turk oyuncu olsun ,,ama kısa vadede bu ımkansız bu yuzden yukarıda da saydıgım sebepten dolayı yabancı arrtırılmalı..
Alttan oyuncu neden gelmiyor? Hele bir gelsin, oynatma zorunlulugu olsun, ondan sonra yabanci transferi serbest birakilir. Ama yabanci transferi, alt yapidan oyuncu yetistirme ozurumuzu ortbas etmemeli. Avrupa'da basari mi istiyorsun? O zaman dok parayi alt yapiya ve yetistir. Takimlari alt yapidan oyuncu yetistirmek konusunda mecbur birakmak gerekli. Yabanci transferinin kisitlanmasinin nedeni de bu. Alt yapi duzelmeden de yabanci limitini yukseltmek Turk futboluna zarar verir.